India overweegt het opzetten van kleinere petro-raffinaderijen om hindernissen zoals landverwerving te vermijden: Hardeep Singh Puri

0
50

India wil kleinere aardolieraffinaderijen opzetten om zijn uiteindelijke doel van 450 miljoen ton raffinagecapaciteit per jaar in het land te bereiken, zei olieminister Hardeep Singh Puri dinsdag.

Toespraak op een energietop. georganiseerd door de Indo-Amerikaanse Kamer van Koophandel en Industrie hier, zei Puri dat kleinere raffinaderijen minder hindernissen vormen, zoals landverwerving en andere.

Zijn verklaring komt tegen de achtergrond van vastgelopen plannen van IndianOil, Bharat Petroleum en Hindustan Petroleum om een ​​raffinaderij met een capaciteit van 60 miljoen metrische ton per jaar (MMTPA) op te zetten in Ratanagiri in Maharashtra.

At momenteel heeft India een raffinagecapaciteit van 252 MMTPA.

“(Het opzetten van nieuwe grote) raffinaderijen zijn hoge kosten (voorstel). We zijn op zoek naar een groot aantal raffinaderijen met een capaciteit tot 20 miljoen ton per jaar, wat kleinere zijn. Als we het te groot maken, komen grondverwerving en andere kwesties aan de orde, & #8221; Zei Puri.

De minister zei dat India van plan is om 300 MMTPA-capaciteit te hebben.

“We moeten nog een paar beleidsbeslissingen nemen om het op te voeren tot 450 MMTPA (doelstelling ),” voegde hij eraan toe.

India zal een energiehub worden en gaat in de groene richting, verklaarde Puri eraan toevoegend dat “we raffinaderijen nodig hebben omdat die petrochemie, groene waterstof enz. zouden maken.” Over het mengen van biobrandstof met aardolieproducten zoals benzine, diesel en vliegtuigturbinebrandstof zei hij: “Er vinden allerlei experimenten plaats. Het is niet zo dat het in het laboratorium wordt gedaan. Het is de markt waar het gedaan wordt.” Hij noemde het voorbeeld van het mengen van één procent biobrandstof met vliegtuigturbinebrandstof en sprak zijn tevredenheid uit over de impact ervan op de landbouw, en noemde het transformationeel.

Advertentie

Operationeel partner Essar Capital Sunil Jain benadrukte ook de noodzaak van een energietransitie door steeds meer hernieuwbare energiecapaciteit toe te voegen, zoals zonne-, wind- en groene waterstof.

Hij verklaarde dat India in de komende acht jaar 500 miljard dollar aan investeringen nodig zou hebben. jaar tot 2030 om zijn doelstelling van 500 GW aan groene energie te behalen.

Jain benadrukte de noodzaak van een verandering in het energieverbruikspatroon of -mix met een toenemend aandeel van hernieuwbare energie daarin om het land en de wereld duurzaam te maken.

Advertentie

Sprekend over energietransitie en de evolutie van de energiemix van het land, zei Pankaj Kalra, CEO, Essar Exploration and Production Ltd: “In de afgelopen twee jaar heeft India een opmerkelijke stijging van meer dan 13 procent gezien in gasproductie YoY (jaar-op-jaar), met een zeer gezonde opwaartse trend.” “We zijn enorm trots op onze aanzienlijke bijdrage van bijna 65 procent aan de totale CBN-productie (Coal Bed Methane) in India, en we hebben vaste plannen om onze productie in de komende drie jaar met bijna vijf keer uit te breiden tot vijf jaar en dragen vijf procent bij aan de totale productie van India, ” zei hij.

Lees ook

Dienstensector stuwt bbp-groei naar 6,1% in Q4FCNR-obligaties waren 'minst slechte' optie om dollars in te zamelen: Raghuram Rajan

India gewijzigd sinds 2014, zal de belangrijkste motor van Aziatische, wereldwijde groei naar voren komen:…

Rs 2.000 biljettenuitwisseling: PSU-banken zien langere wachtrijen; banken, klanten com…

Kalra zei dat het aandeel van gas de hoeksteen is geweest en naar verwachting zal stijgen van 6,7 procent naar 15 procent in 2030.