Heeft je Steam Deck SD-kaart invloed op de laadtijden van games?

0
62
Marcus Mears III/How-To Geek

Hoewel het upgraden van de SSD van je Steam Deck gemakkelijker is dan je zou denken, is het ;s nog steeds een vrij complexe procedure. Het uitbreiden van de opslag van je Steam Deck met een SD-kaart is veel eenvoudiger en je hoeft het ding niet te openen. Maar verhoogt het gebruik van langzamere SD-kaarten de laadtijden van games? Laten we het uitzoeken.

Inhoudsopgave

Niet alle SD-kaarten zijn gelijk op het deck
Dit zijn de SD-kaarten die we testen
Silicon Power Elite U1 128GB MicroSDXC
SanDisk Ultra 128GB U1/A1 MicroSDXC
Samsung EVO Plus 128GB U3/A2 MicroSDXC
Western Digital WD SN740 1TB PCIe 4.0 NVMe SSD
Steam Deck interne SSD versus SD-kaart Benchmarks
De resultaten zijn binnen

Niet alle SD-kaarten zijn gelijk op het deck

Het Steam Deck heeft een SD-kaartsleuf die UHS-I —ook bekend als UHS-1— SD-kaarten, met een topsnelheid van ongeveer 104 MBps voor lees- en schrijfprestaties. Met andere woorden, als u van plan bent een SD-kaart voor uw deck aan te schaffen, bent u beperkt tot UHS-I-modellen. Maar niet alle UHS-I SD-kaarten zijn gelijk.

Aan de ene kant heb je oudere modellen met lees- en schrijfsnelheden van 50 MBps of minder, met name onder de SD-kaartsleufspecificaties van het deck. Aan de andere kant hebben sommige high-end UHS-I-kaarten lees- en schrijfsnelheden die de maximale specificaties van het deck overschrijden. De nieuwste high-end SD-kaartreeks van Samsung, de Pro Plus, biedt bijvoorbeeld leessnelheden tot 180 MBps en tot 130 MBps schrijfprestaties.

UHS-I SD-kaarten zijn er in twee smaken met betrekking tot minimale lees-/schrijfsnelheid: UHS Speed ​​Class 1 (U1)-modellen hebben een minimale lees-/schrijfsnelheid van 10 MBps, terwijl UHS Speed ​​Class 3 (U3)-kaarten een minimale lees-/schrijfsnelheid van 30 MBps hebben.

Je hebt ook de A1- en A2-kaarten —ook wel bekend als Application Performance Class 1 en 2— met hogere willekeurige lees- en schrijfsnelheden dan niet-A1/A2-modellen, wat zou moeten leiden tot snellere laadtijden van games, aangezien het laden van een game min of meer een willekeurige leesbewerking is.

Dus als je op zoek bent naar een SD-kaart voor je Steam Deck, moet je dan mikken op een U3/A2 SD-kaart of genoegen nemen met een goedkoper U1/A1-model? Of misschien kunt u wegkomen door een budget U1-kaart te kopen die niet eens de A1/A2-classificatie heeft? Laten we daar achter komen door drie UHS-I SD-kaarten te vergelijken: een budget U1-model, een U1/A1 SD-kaart en een U3/A2-eenheid.

Dit zijn de SD-kaarten die we testen

Hieronder zie je de drie SD-kaarten die we aan het benchmarken zijn. De eerste is het goedkope Silicon Power Elite-model met het U1-label maar zonder de A1- of A2-classificatie. Daarnaast is de SanDisk Ultra SD-kaart met U1- en A1-classificaties. Ten slotte is de snelste SD-kaart in deze test, althans qua specificaties, de Samsung EVO Plus U3/A2 SD-kaart. Alle units hebben een capaciteit van 128GB.

Goran Damnjanovic/How-To Geek

Laten we, voordat we je benchmarks voor het laden van games laten zien, de lees- en schrijfsnelheden delen die we behaalden bij het testen van de kaarten in ons Steam Deck&#8217 ;s Desktop-modus met KDiskMark, wat min of meer CrystalDiskMark is maar dan voor Linux.

We hebben de kaarten getest nadat we ze met games hadden gevuld, waarbij de drie games bijna precies 100 GB aan opslagruimte in beslag namen. Dit maakte hun prestaties langzamer dan wat je zou krijgen door lege kaarten te benchmarken – flash-opslag wordt langzamer als ze vol zijn – maar deze resultaten zijn realistischer omdat je waarschijnlijk toch van plan bent om de SD-kaart met games te vullen. /p>

Ten slotte kunt u ook de gemeten prestaties van de SSD in ons deck zien, een 1TB Western Digital WD SN740-eenheid. Merk op dat de WD SN740 een PCIe 4.0 NVMe SSD is, maar de drive wordt beperkt door de PCIe 3.0 x4-sleuf van het Deck met een maximale snelheid van 4GBps/4000MBps.

Silicon Power Elite U1 128GB MicroSDXC

Dit is een budgetgerichte SD-kaart die verrassend genoeg , behaalde de hoogste algehele prestaties ondanks dat het de langzaamste van het stel was, althans op papier.

SanDisk Ultra 128GB U1/A1 MicroSDXC

De SanDisk Ultra is een U1/A1-kaart en hoewel hij vergelijkbare sequentiële leessnelheden heeft – de eerste twee rijen van de eerste kolom – als de andere twee kaarten, is hij ook de langzaamste wat betreft sequentiële schrijfbewerkingen als willekeurige lees- en schrijfprestaties.

Samsung EVO Plus 128GB U3/A2 MicroSDXC

De Samsung EVO Plus is op papier de snelste kaart van het stel. De real-life prestaties zitten echter in het midden, met de betaalbare Silicon Power-kaart die het verslaat waar het ertoe doet, in sequentiële schrijfprestaties – de eerste twee rijen in de tweede kolom – en willekeurige lees- en schrijfprestaties -. laatste twee rijen.

Samsung EVO Plus 128GB

De Samsung EVO Plus SD-kaart is een behoorlijk solide keuze voor Steam Deck-opslaguitbreiding.

Samsung

$ 17,99
 

Beste koop

$ 17,99
 

Adorama

$ 17,99
 

Western Digital WD SN740 1TB PCIe 4.0 NVMe SSD

Tot slot de PCIe 4.0 NVMe SSD in de vorm van de WD SN740 is verreweg het snelste opslagapparaat in deze test, wat werd verwacht.

Steam Deck interne SSD vs. Benchmarks voor SD-kaarten

Hieronder zie je laadtijden voor drie games: Rollerdrome, Shadow of the Tomb Raider en Days Gone. De eerste game is een op niveaus gebaseerde indietitel met niet veeleisende beelden. De tweede titel is een relatief moderne semi-open-wereld AAA-game, terwijl Days Gone een volledig open-wereld AAA-game vertegenwoordigt, die het langst zou moeten duren om in te laden.

In Rollerdrome laadden we in het eerste niveau, terwijl we in de laatste twee identieke autosaves laadden. We hebben ook de grafische benchmark Shadow of the Tomb Raider toegevoegd om te testen of een van de drie SD-kaarten de prestaties in de game negatief beïnvloedt. De benchmark gebruikte de lage voorinstelling zonder anti-aliasing.

Opmerking:We hebben elke save/level drie keer geladen, waarbij de laadtijden in de tabel rekenkundige gemiddelden zijn. We hebben ook de Shadow on the Tomb Raider-benchmark drie keer uitgevoerd en de gemiddelde prestaties van die drie runs berekend. We hebben ervoor gezorgd dat de games volledig zijn afgesloten tussen elke game-load en benchmark-run.

Steam Deck SSD (WD SN 740) Samsung EVO Plus SanDisk Ultra Silicon Power Elite Rollerdrome

(Het eerste niveau laden)

4,75 seconden
5,35 seconden
5,6 seconden
5,4 seconden< br/> Shadow of the Tomb Raider

(Een opslagbestand laden)

21,7 seconden
26,2 seconden
27 seconden
27 seconden
Days Gone

(Een opslagbestand laden)

22,2 seconden
32,9 seconden
29,9 seconden
30,1 seconden
Shadow of the Tomb Raider

(Benchmarkprestaties in de game, lage preset, geen AA)

56 fps 56 fps 57 fps 56 fps

Zoals je kunt zien, is er geen significant verschil in laadtijden tussen de drie SD-kaarten. De Samsung EVO Plus SD-kaart deed er gemiddeld drie seconden langer over om onze Days Gone autosave te laden in vergelijking met de andere twee kaarten, maar afgezien daarvan zijn de verschillen tussen de drie SD-kaarten academisch. Het goede nieuws is dat het gebruik van een SD-kaart geen negatieve invloed had op de in-game prestaties van Shadow of the Tomb Raider.

GERELATEERDJe SD-kaart kan je Nintendo Switch vertragen

Aan de andere kant biedt de SSD naar verwachting de snelste laadtijden. Je bespaart vier of vijf seconden bij het laden van je Shadow of the Tomb Raider-opslag vergeleken met het opslaan van de game op een SD-kaart. Days Gone heeft grotere winsten, maar het is niet het einde van de wereld als je acht tot tien seconden langer wacht voordat je game is geladen.

De resultaten zijn binnen

De resultaten laten zien dat het gebruik van een SD-kaart de laadtijden van je game verlengt, maar niet veel. En als het gaat om het kiezen van de juiste SD-kaart, is een UHS-I U1 SD-kaart snel genoeg voor je Steam Deck, zelfs voor de nieuwste en beste open-world AAA-games.

Zolang de kaart wordt geleverd met behoorlijke sequentiële lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk ongeveer 90MBps en 50MBps, en een willekeurige leessnelheid van ongeveer 12MBps-15MBps, zit je goed.

De duurdere A1 en A2-kaarten maken geen aanzienlijk verschil in laadtijden, dus we raden af ​​om die te kopen, tenzij je ze kunt krijgen voor dezelfde prijs die je zou betalen voor een budget U1 SD-kaart.

Dat gezegd hebbende, koop de kaart niet op Amazon. De online marktplaats heeft een langlopend probleem met valse kaarten dat nog steeds niet is opgelost. We raden in plaats daarvan Best Buy, online winkels van fabrikanten of andere bekende fysieke winkels aan, zoals Walmart of Target.

The Best SD Cards of 2023 Beste SD-kaart in het algemeen Transcend 700S-geheugenkaart Amazon

$ 49,99
&nbsp ;

Beste budget SD-kaart SanDisk Extreme Pro-kaart Amazon

$15,50
$ 24,99 Bespaar 38%

Beste SD-kaart voor fotografie Lexar Professional 2000x-kaart Amazon

$130,87
$ 169,99 Bespaar 23%

Beste SD-kaart voor GoPro SanDisk Extreme Pro-geheugenkaart Amazon

$69.69
$99.99 Bespaar 30%

Beste SD-kaart voor Steam Deck SanDisk Extreme Pro Micro-geheugenkaart Amazon

$19.77 < br/>$25.00 Bespaar 21%

Beste SD-kaart voor Raspberry Pi Silicon Power 3D NAND MicroSD-kaart Amazon < p class="product-price">$8.99
 

Beste SD-kaart voor switch SanDisk Extreme PLUS MicroSDXC Beste koop LEES VOLGENDE

  • › Zijn uw oude diskettes nog leesbaar?
  • › Windows 11 heeft nieuwe widgets voor CPU- en RAM-bewaking
  • › De beste Google Pixel-cases van 2023
  • › Statische IP versus dynamische IP: wat is het verschil?
  • › Je kunt nu Apple Music Classical gebruiken op Android-telefoons
  • › Wanneer is een laptop (eigenlijk) te warm?