Govt 'winstbejag' door hogere belastingen ten koste van mensen: P Chidambaram over brandstofprijzen

0
46

Senior congresleider P Chidambaram beschuldigde het centrum dinsdag van “winstbejag” door hogere belastingen op brandstof ten koste van de mensen en zei dat een van de redenen waarom de inflatie hoog is, is vanwege de “kunstmatig onderhouden” hoge prijzen van benzine en diesel.

De voormalige minister van de Unie viel de regering aan en drong er bij minister van Financiën Nirmala Sitharaman op aan een hoofdartikel in een Engelse krant voor te lezen waarin werd opgemerkt dat de benzineprijzen werden gedereguleerd door de UPA en NDA regeringen tussen 2010 en 2014.

De ‘decontrol’ hervorming is gestopt sinds september 2014, zei hij.

“De prijzen van ruwe olie lagen tussen 2014 en 2021 onder de 60 dollar, bereikten een hoogtepunt toen Rusland in februari 2022 Oekraïne binnenviel, maar zijn sindsdien gedaald tot 75 dollar. benzine en diesel,” zei Chidambaram.

“Het is duidelijk dat de regering ‘profiteert’ door hogere belastingen en concessies ten koste van de mensen,” beweerde hij.

Lees ook

Alle instrumenten die nodig zijn voor politiek in India gecontroleerd door BJP, RSS: Rahu…

Chhattisgarh ambtenaar verteld om Rs 53.000 te betalen na het leegmaken van het reservoir aan r… ” />

Ad hoc toevoegingen te gaan, kantoren te raken van het oude parlementscomplex: uit…

Wrestlers' protest: Het verhaal tot nu toe

“Een van de redenen waarom de inflatie hoog is, is vanwege de kunstmatig hoog gehouden prijzen van benzine en diesel,” zei hij. Het congres heeft de centrale dispensatie ervan beschuldigd de voordelen van lagere prijzen voor ruwe olie niet door te geven aan de consumenten en om verlichting voor hen te eisen.