Delhi Confidential: zal de Smart Cities-missie de deadline van 2024 halen?

0
46

De Smart Cities-missie, die een deadline had van juni 2023 totdat deze onlangs werd verlengd tot juni 2024, was dinsdag het onderwerp van onderzoek door de vaste parlementaire commissie voor huisvesting en stedelijke zaken, voorgezeten door Rajiv Ranjan Singh. Ambtenaren van het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken, waaronder secretaris Manoj Joshi, en ambtenaren van vier van de 100 Smart Cities werden opgeroepen om mondelinge toelichtingen te geven over de voortgang van de missie en de door elke stad voorgestelde projecten. Nu de missie met een jaar is verlengd, is er weer aandacht voor steden die qua voltooiingspercentage achterblijven.

Train Pain

Ook Lees

Delhi Confidential: Air Force's toplezing terug na een onderbreking van drie jaar

Delhi Vertrouwelijk: minister Naqvi houdt toezicht op het werk voor Amrit Sar in Rampur… ?resize=450,250″ />

Delhi Confidential: Out In Open

Delhi vertrouwelijk: vriendschappelijke signalen

Premier Narendra Modi heeft drong er bij overheidsfunctionarissen op aan hun vaardigheden te verbeteren door verbinding te maken met het iGOT Karmayogi-platform. Maar bijna een maand nadat het ministerie van Plattelandsontwikkeling zijn personeel had aangespoord om niveau 1 van de online cursus voor opkomende technologieën op het platform te volgen, hebben slechts 41 van de 338 officieren van het ministerie de cursus voltooid en hun voltooiingscertificaat doorgestuurd naar de trainingsafdeling. Laatstgenoemde heeft de ambtenaren nogmaals gevraagd de cursus af te ronden en hen eraan herinnerd dat deze wordt gecontroleerd door het kabinetssecretariaat.

© The Indian Express (P) Ltd