De moord op een 26-jarige in Anantnag laat een gezin in shock achter en een circusgroep in angst

0
51

Nauwelijks een half uur voordat hij maandag door vermoedelijke militanten werd doodgeschoten in Anantnag in Kashmir, had de 26-jarige Deepak Kumar een telefoontje gepleegd naar zijn huis in het dorp Bilaspur in Jammu's Udhampur om vertelde zijn oudere broer dat hij Rs 3.000 naar zijn familie had gestuurd.

Kumar werkte al bijna zeven jaar met een privé-circusgroep. Volgens inwoners van het dorp Bilaspur is hij vorig jaar getrouwd en is zijn vrouw, Sakshi, acht maanden zwanger.

Op maandag waren Kumar en zijn collega's druk bezig met het ontmantelen van het 'Manoranjan Park' van de groep in Anantnag, om zich klaar te maken om de uitrusting naar Kupwara te verplaatsen, waar ze van plan waren om vervolgens hun kamp op te zetten. Toen het begon te regenen, gingen ze terug een tent in en keken naar de IPL-finale. Daarna ging Kumar water halen in een plastic pan.

Ongeveer 20 meter buiten het park werd hij meerdere keren neergeschoten door onbekende schutters.

“Het regende en we hadden een vreugdevuur aangestoken om onszelf warm te houden toen ik vier schoten hoorde”, zegt Manoj Singh (44) uit Bihar, die als bewaker van het park werkt. “We blokkeerden snel de ingang van het park met houten tafels. We waren bang…”

Terwijl Singh en andere bewakers bespraken wat er buiten had kunnen gebeuren, kwam er een jongen aanrennen die hen vertelde dat er iemand was neergeschoten. “Ik had geen idee dat Deepak naar buiten was gegaan”, zei Singh. “We waren bang om erachter te komen wie er was neergeschoten. Daarna gingen we met een groep van ongeveer 10-12 man naar buiten. We waren geschokt toen we Deepak in een plas bloed aantroffen.” Kumar wordt overleefd door zijn vrouw, zijn 70-jarige vader, Mashu Ram, die slechthorend is, en zijn oudere broer, Raju, die slechtziend is.

Raju, die getrouwd is en twee kinderen, verloor het gezichtsvermogen nadat hij ongeveer vijf tot zes jaar geleden een ooginfectie opliep. Sindsdien steunde Kumar zowel de familie van Raju als die van hemzelf.

Advertentie lees ook | Vier decennia later blaast Bollywood zijn romance met Kasjmir nieuw leven in

Hij werkte voor de gebroeders Seri, die de afgelopen 12 jaar pretparken in de Valley hebben gerund. Een van de gebroeders Seri, Ashish, zei: 'Hij was een van de oudste jongens. Hij was goed opgeleid en zou alle apparatuur aankunnen. Ashish zei dat Kumar tussen Rs 8.000-10.000 per maand werd betaald.

Toen Kumar maandag belde om Raju te informeren dat hij geld naar huis had gestuurd, beloofde hij ook dat hij meer zou sturen zodra hij zijn salaris had ontvangen. volgens Kewal Sharma, een lokale bewoner.

J&K luitenant-gouverneur Manoj Sinha heeft Rs 5 lakh hulp aangekondigd voor de nabestaanden van Kumar.

Advertentie Mis het niet | De vrouwen van Kudumbashree: restauranteigenaren tot bloembollenfabrikanten, hoe ze een sociale beweging in Kerala aandreven.

Volgens lokale bewoners waren in de afgelopen zeven jaar, te midden van armoede thuis, verschillende jongeren uit het dorp Bilaspur gaan werken bij de circusgroep . Ze zijn allemaal teruggekeerd na de moord op Kumar.

Mashu Ram, de vader van Kumar, verhuisde ongeveer 15 jaar geleden met zijn gezin naar Bilaspur vanuit het aangrenzende Billawar Tehsil in het district Kathua om als arbeider te werken. In die tijd waren Kumar en Raju minderjarig, en dorpelingen stonden Mashu Ram toe om een ​​eenkamer-kutcha-huis te bouwen in de buurt van de plaatselijke tempel. Het gezin woont nog steeds in een eenkamerwoning en wordt geholpen door enkele dorpelingen die hen van tijd tot tijd rantsoenen geven.

Op dinsdag verzamelden de lokale bevolking zich bij het huis om afscheid te nemen van Kumar, bij hen bekend als Deepu. Toen zijn zwangere vrouw, Sakshi, zijn lichaam mee naar huis nam, liepen de emoties hoog op. Tijdens de begrafenisstoet riepen mensen ook anti-Pakistaanse slogans. Udhampur plaatsvervangend commissaris Sachin Kumar Vaishy en SSP Vinod Kumar bezochten de rouwende familie en verzekerden alle mogelijke hulp.

Lees ook

Worstelaars' protest: Trust politieonderzoek, zegt Anurag Thakur; Tikait belt …

Panel geleid door ex-HC-rechter om geweld in Manipur te onderzoeken, vredescomité wees…& #039;Hallo, meneer Modi': Rahul Gandhi grapt, zegt 'neem aan dat mijn telefoon wordt afgeluisterd'

Geweld in Manipur : Amit Shah bezoekt de opvangkampen van Meitei en Kuki, verzekert …

In Anantnag zei Ashish Seri dat een diepe angst, die pas bestond op de dag dat Kumar werd vermoord, was begonnen bij zijn werknemers. “We komen hier al vele jaren, maar we waren nooit bang. We waren nooit het doelwit', zei hij. “Maar sinds gisteren is iedereen hier bang. De meeste mensen (van buitenaf) die hun kraampjes hadden opgezet, vertrokken vroeg in de ochtend.”

© The Indian Express (P) Ltd