Centrum keurt herplaatsing van Arun Kumar Sinha als DG (SPG) goed

0
41

Het Benoemingscomité van het Kabinet (ACC) onder leiding van premier Narendra Modi heeft het voorstel goedgekeurd voor herplaatsing van Arun Kumar Sinha, een IPS-officier van het Kerala-kader van 1987, op contractbasis als directeur van de speciale beschermingsgroep (SPG), de kracht die de beveiliging van de premier afhandelt, voor een periode van een jaar.

“De ACC heeft het voorstel van herplaatsing van Sinha op contractbasis goedgekeurd als directeur, SPG in de rang en het salaris van DG, voor een periode van een jaar na de datum van zijn pensioen, 31 mei 2023 of tot nader order, welke eerder is, onder de gebruikelijke voorwaarden die van toepassing zijn op opnieuw in dienst genomen functionarissen van de centrale overheid”, aldus het bevel van het Department of Personnel and Training.

De SPG is een elitemacht die speciaal is opgericht voor de bescherming van de premier van het land, voormalige premiers en hun naaste familie. De strijdmacht is momenteel 3.000 man sterk en begon in 1985 na de moord op premier Indira Gandhi in 1984.

In 2022 had de ACC toestemming gegeven voor een verlenging van de tijdelijke upgrade voor Sinha als DG (SPG ) tot 31 mei 2023.

Lees ook

Worstelaars' protest: Trust politieonderzoek, zegt Anurag Thakur; Tikait belt …Panel onder leiding van ex-HC-rechter om geweld in Manipur te onderzoeken, vredescomité wordt… 3.jpg?resize=450,250″ />

'Hallo, meneer Modi': Rahul Gandhi grapt, zegt 'neem aan dat mijn telefoon wordt afgeluisterd'

Geweld in Manipur: Amit Shah bezoekt opvangkampen Meitei en Kuki, verzekert…

Vorige week had het ministerie van Binnenlandse Zaken een melding gedaan, waarin een nieuwe reeks regels uitgegeven onder de Special Protection Group Act, 1988 (34 van 1988). Volgens de kennisgeving zullen de officieren van All India Services ter vervanging door de centrale overheid worden benoemd tot lid van de SPG onder dezelfde voorwaarden als van toepassing zijn op de officieren van de overeenkomstige rangen in de centrale overheid.

© The Indian Expres (P) Ltd