Botsingen in Manipur: het congres zoekt tussenkomst van de president

0
53

Met het argument dat er een “ernstig tekort” is in de inspanningen van de BJP-regering in Manipur om brandstichting en geweld in de staat in te dammen, ontmoette een congresdelegatie dinsdag president Droupadi Murmu en vroeg haar tussenkomst om de kwestie aan te pakken.

p>

De partij eiste ook de oprichting van een onderzoekscommissie op hoog niveau onder leiding van een zittende of gepensioneerde rechter van het Hooggerechtshof.

Een delegatie onder leiding van congresvoorzitter Mallikarjun Kharge gaf Murmu een memorandum met een 12-punts handvest van eisen om de vrede en normaliteit in Manipur te helpen herstellen.

Lees ook | Nachtmerrie voor veiligheidstroepen in Manipur: wapens en munitie in handen van onverlaten

Hoofd communicatie van het congres, Jairam Ramesh, vertelde later aan de media dat Manipur in brand staat vanwege de politiek van “verdeeldheid en polarisatie” van de BJP. Hij zei: “Het is falen van de inlichtingendienst, administratief falen en politiek falen in Manipur.”

Tijdens de bijeenkomst vertelde de partijdelegatie de president dat er een “ernstig tekort” is in de inspanningen van de door de BJP geleide deelstaatregering om brandstichting en geweld in te dammen. “Als er op 3 mei 's avonds krachtig zou worden opgetreden om de brandstichtingen in heuveldistricten te voorkomen, zou de situatie niet zo erg zijn verslechterd”, aldus de nota.

Naast Kharge bestond de delegatie uit voormalig eerste minister van Manipur Okram Ibobi Singh, senior partijleiders KC Venugopal en Mukul Wasnik, voormalig plaatsvervangend eerste minister Gaikhangam en president van het staatscongres Keisham Meghachandra Singh, naast de partijleider voor Manipur. Bhakta Charan Das.

De delegatie drong er bij Murmu op aan het Centrum te vragen “onmiddellijk alle mogelijke maatregelen te nemen om alle militante groepen [inclusief die onder Opschorting van Operaties] onder controle te houden en in te sluiten en ervoor te zorgen dat alle gewapende burgergroepen worden tegengehouden. onmiddellijk door passende maatregelen te nemen.”

Lees ook

Saptarishi-standbeeld stort in: regering vecht tegen beschuldigingen van corruptie, sc.. .

Hindoe vrouwen& #039;s pleidooi voor recht op aanbidding handhaafbaar: HC on Gyanvapi ” />

Recent afgestudeerde, oudere vrouw – nieuwe opflakkering in Manipur laat meer br…

Wrestlers' protest: Het verhaal tot nu toe

In het memorandum zei de partij dat het Centrum stappen zou moeten ondernemen voor de rehabilitatie van ontheemden en eiste betaling van “waardige en redelijke vergoeding voor het verlies van mensenlevens, eigendommen en alle andere zaken die van belang zijn voor alle slachtoffers en getroffen personen”.

© The Indian Express (P) Ltd