Bestuursexamens 2023: In klas 11-12 kiezen de meeste studenten van Zuid-besturen voor Bèta; in 3 belangrijke staten geeft slechts 2% de voorkeur aan kunst

0
62

STUDENTEN die zijn ingeschreven in de onderwijsraden van Tamil Nadu, Telangana, Andhra Pradesh, Kerala en Karnataka kiezen vaker voor de wetenschapsrichting in hun klas XI-XII, waarbij minder dan 2 procent in drie van deze staten kiest voor kunst.

p>

Arts is echter de voorkeursoptie voor hun tegenhangers in West-Bengalen, Punjab, Haryana, Gujarat en Jharkhand, volgens een studie van de regering van de Unie.

Lezen | NCERT schrapt verwijzingen naar 'Khalistan' in het leerboek politicologie van klasse 12

Uit gegevens blijkt dat in Tamil Nadu, Telangana en Andhra Pradesh, van degenen die in 2022 in klassen 12-borden verschenen, de kunststroomstudenten slechts 1,53 procent uitmaakten, respectievelijk 2,01 procent en 2,19 procent.

De top vijf staten (exclusief Noordoost) waar wetenschap populair was, waren: Andhra Pradesh (75,63 procent); Telangana (64,59 procent); Tamil Nadu (61,50 procent); Uttar Pradesh (57.13); en Kerala (44,50 procent).

Onder In Manipur, in het noordoosten van de staten, koos maar liefst 68,87 procent van degenen die de examens van de Klasse XII-commissie aflegden voor Wetenschap.

De top vijf staten waar de meeste staatsbestuursstudenten kunst kozen waren: Gujarat (81.55 procent); West-Bengalen (78,94 procent); Punjab (72,89 procent); Haryana (73,76 procent); Rajasthan (71,23 procent). In het noordoosten is kunst de populaire keuze in Meghalaya (82,62 procent), Tripura (85,12 procent) en Nagaland (79,62 procent).

Tijdens de academische sessie 2021-22 waren de minste afnemers voor wetenschap in West-Bengalen (13,42 procent); Punjab (13,71 procent); Haryana (15,63 procent), Gujarat (18,33 procent) en Jharkhand (22,91 procent).

Advertentie Lees | AP EAMCET/EAPCET 2023 resultaatdatum aangekondigd

Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd als onderdeel van de inspanningen van het Centrum om gelijkwaardigheid in beoordelingen tussen verschillende onderwijsbesturen te bewerkstelligen, bleek dat het percentage leerlingen dat in 2022 de middelbare school afrondde ook “aanzienlijk” tussen planken. Het gemiddelde slagingspercentage van staatsbesturen in klasse 12 was 86,3 procent in 2022, vergeleken met 93,1 procent in centrale besturen.

Deze cijfers weerspiegelen een significante nationale trend zoals in 2022, van alle examens van klasse 12 kandidaten, maar liefst 87 procent behoorde tot staatsbesturen en 13 procent was aangesloten bij centrale besturen, waaronder CBSE. Afzonderlijk beschouwd, vormden CBSE-studenten slechts 10 procent van het totale aantal kandidaten dat zich over de hele linie aanmeldde voor het klasse 12-examen.

“We hebben de studie ook met de staten gedeeld. PARAKH zal de betekenis achter deze getallen onderzoeken,” zei Sanjay Kumar, secretaris van het Department of School Education and Literacy.

Advertentie

PARAKH (Performance Assessment, Review and Analysis of Knowledge for Holistic Development), is een nieuwe divisie onder de NCERT die is belast met het aanpakken van verschillen in beoordeling , wat resulteert in verschillen in scores van bestuursexamens tussen verschillende staatsraden en de CBSE.

Lees ook

AP EAMCET/EAPCET 2023 resultaatdatum aangekondigd; hier is waar te controleren

'Kan de overheidsvolgorde op hijab niet zomaar veranderen': Karnataka Education Mi…

CHSE Odisha +2 Resultaten 2023 Live Updates: resultaten kunst, beroepsopleidingen…

CHSE Odisha +2 Resultaat 2023 (verklaard): websites om 12e resultaten te controleren (of…

In het geval van studenten van het centrale bestuur behoorde 49,91 procent studenten tot de wetenschapsstroom, terwijl van de klas van 2022 16,31 procent kunst volgde.< /p> © The Indian Express (P) Ltd