Behöver du en surfplatta eller en bärbar dator med Windows 2-i-1?

0
41
Hannah Stryker/Recensionsnörd

Även om de kan se väldigt lika ut, är en 2-i-1 Windows-dator mycket annorlunda än en surfplatta. En surfplatta är ett utmärkt val när du vill surfa på webben, titta på underhållning och arbeta med appbaserad programvara på språng. Men om du behöver mer kraft eller fler mjukvarufunktioner bör du titta på en 2-i-1. Tänk bara på att du får kortare batteritid och en något större enhet.

Låter det här bekant? Du letar efter bärbar datorkraft med en pekskärm, men du behöver något som är mellan en smartphone och en bärbar dator. I så fall kanske du frågar dig själv om du ska välja en surfplatta eller en bärbar dator med Windows 2-i-1.

Kraften och priset för varje enhet kan spela en roll för att hjälpa dig att bestämma vilken du ska köpa, men detta är inte de enda faktorerna du bör överväga. Vi lyfter fram styrkorna och svagheterna hos surfplattor och Windows 2-i-1-enheter så att du kan bestämma vilken som är rätt för dig.

Vad är skillnaden mellan en surfplatta och en 2-i-1?

Jason Montoya/Recensionsnörd

Innan du kan bestämma dig för om du ska skaffa en surfplatta eller en 2-i-1 måste du känna till de grundläggande skillnaderna mellan dessa två typer av enheter.

 • En surfplatta är en pekskärmsmobil i skifferstil. enhet som är större än en smartphone. Dessa enheter har i allmänhet mindre ström än en dator, så du kan vanligtvis bara använda mobilappar och inte datorprogramvara.
 • Däremot erbjuder en Windows 2-i-1-enhet funktionerna för både en surfplatta och en bärbar dator, tack vare närvaron av en pekskärm, ett tangentbord och mer datorkraft.
 • < /ul>

  Baserat på denna information kan du tro att surfplattor kostar mindre än 2-i-1s. Även om detta kan vara sant i vissa situationer är det inte alltid fallet. Vissa märken och modeller för surfplattor kostar betydligt mer än vissa 2-i-1-enheter.

  Till exempel börjar en iPad Pro med en 12,9-tumsskärm på mer än 1 000 USD, medan vissa grundläggande 2-i-1-enheter kostar finns tillgängliga för mindre än $200.

  Fördelar och nackdelar med en surfplatta

  Corbin Davenport/Review Geek

  Så, behöver du en surfplatta eller en Windows 2-in -1 enhet? När vi fördjupar oss i den här frågan är det bra att utforska för- och nackdelarna med att köpa en surfplatta. Även om surfplattor inte alltid är billigare än 2-i-1-enheter, har de några tydliga fördelar.

  • Bättre batteritid: Du kan gå längre mellan laddningarna med en surfplatta, eftersom de tenderar att vara laddade längre än 2-i-1. När du tänker efter är det vettigt. När allt kommer omkring är en surfplatta designad för att vara helt bärbar. Du skulle inte vilja ha en enhet som du använder överallt från när du är på språng till utomhus för att hålla dig kopplad till en laddare.
  • Mer bärbar: Surfplattor är vanligtvis mindre och lättare än de flesta 2-i-1-enheter , vilket gör dem lättare att ta med dig på språng.
  • Mer hållbar: Eftersom en fristående surfplatta har färre rörliga delar än en 2-i-1 bärbar dator, tycker många att de är mer hållbara. Det är en stor anledning till varför föräldrar tenderar att ge sina barn surfplattor och inte 2-i-1-enheter.

  Den största nackdelen med att köpa en surfplatta är vad du kan göra med den . Eftersom en surfplatta inte är en dator har den i allmänhet inte lika mycket prestanda eller datorkraft som en 2-i-1. Du är också begränsad till mobilappar, vilket innebär att du inte kan använda samma program som du har tillgång till på en 2-i-1.

  Fördelar och nackdelar med en Windows 2-i-1-enhet

  Jason Montoya/Recension Geek

  Nu när du vet lite om det goda, det dåliga och det fula med surfplattor, är du’ hoppas antagligen få samma information om 2-i-1. Vi börjar med fördelarna med att köpa och använda den här typen av enhet.

  • Mer mångsidighet: Jämfört med en surfplatta kan en 2-i-1 vanligtvis göra mycket mer. Den låter dig använda den som en bärbar dator eller surfplatta, beroende på dina behov. Dessa flera lägen är möjliga tack vare en pekskärm, ett tangentbord och förbättrad datorkraft.
  • Mer kraft och hastighet: På tal om datorkraft, 2-i-1 bärbara datorer tenderar att erbjuda mer av det än surfplattor. Detta gör många 2-i-1-enheter snabbare och kan hantera applikationer som många surfplattor bara kan drömma om.
  • Det bästa av två världar: En 2-i-1 kan ge dig det bästa av en surfplatta och en bärbar dator, men det är inte det enda sättet det ger dig det bästa av två världar. Även om den fungerar som en bärbar dator, är den i allmänhet mindre och lättare än den här typen av dator. Dessutom, trots sin mindre storlek, erbjuder den bättre portval och större skärmalternativ än en surfplatta.

  Även om alla dessa fördelar kan få 2-i-1-enheter att låta som den klara vinnaren i kampen mellan 2-i-1 och surfplattor, finns det några nackdelar som vissa hävdar ger det värsta av två världar. Till exempel är 2-i-1:or mer skrymmande att använda i surfplatteläge än faktiska surfplattor. Dessutom kan de avancerade modellerna komma med högre prislappar och vissa 2-i-1 är mindre kraftfulla än en vanlig bärbar dator.

  Av dessa skäl kan du antingen se en 2-i-1 som en enhet som ger dig det bästa av allt eller som en jack of all trades och en mästare på ingen. Din vy beror på vilken 2-i-1 du köper och hur du planerar att använda den.

  Vilken enhet ska du skaffa?

  Du är nu beväpnad med information om för- och nackdelar med Windows 2-i-1-enheter och surfplattor. Du kan dock fortfarande behöva hjälp med att bestämma vilken enhet som är rätt för dig och dina behov.

  Om du behöver hjälp med att ta det här stora beslutet är vi här för att hjälpa dig. Att ställa dig själv följande frågor kan göra ditt beslut lite lättare.

  • Vill du ha en enhet med längre batteritid? Gå med en surfplatta.
  • Behöver du något lättare och mer bärbart? Du kan inte gå fel med en surfplatta.
  • Har du inget emot att bara använda mobilappar? En surfplatta kan vara perfekt för dig.
  • Tänker du använda enheten mer på fritiden? Att skaffa en surfplatta är ett bra val.
  • Behöver du en bärbar dator och en surfplatta? Du bör överväga att skaffa en 2-i-1.
  • Vill du ha eller behöver en större skärm? En 2-i-1 bärbar dator är ett utmärkt val.
  • Vill du ansluta kringutrustning som en mus, webbkamera eller SSD? Tänk på en 2-i-1.
  • Tänker du använda den här enheten på jobbet eller i skolan? Vi föreslår en 2-i-1-enhet.

  Om du fortfarande är osäker på om du ska köpa en 2-i-1 bärbar dator eller surfplatta rekommenderar vi med fokus på batteritid och prestanda. Om du inte behöver lika mycket prestanda föreslår vi att du väljer en surfplatta för dess överlägsna batteritid. Men om utmärkt prestanda är ditt främsta bekymmer, är en .2-i-1, som Microsoft Surface Pro 8, förmodligen din bästa insats