Anarchisten die staatssymbolen aanvallen komen niet in aanmerking voor dialoog: Pak PM Sharif over het aanbod van Imran om hekken te repareren

0
46

De Pakistaanse premier Shehbaz Sharif liet dinsdag doorschemeren dat zijn regering niet bereid was te praten met Imran Khan's Pakistaanse Tehreek-e-Insaf-partij. 8221; die het gewaad van politici dragen en de symbolen van de staat aanvallen, komen niet in aanmerking voor een dialoog.

Khan, 70, die in april vorig jaar via een motie van wantrouwen werd afgezet, zei dat hij bereid is om spreek met “iedereen die aan de macht is” nadat de topleiders van zijn partij de partij begonnen te verlaten na derellen van 9 mei waarbij gevoelige militaire installaties werden aangevallen.

Khan, de voorzitter van de Pakistaanse partij Tehreek-e-Insaf (PTI), vormde een zevenkoppig team om gesprekken te voeren met de regering – voor het bereiken van een consensus over een datum voor algemene verkiezingen – te midden van een massaal optreden tegen zijn partij vanwege het geweld van 9 mei na zijn arrestatie in een corruptiezaak.

Premier Sharif erkende in een tweet dat dialoog diep verankerd is in het politieke proces , wat de democratie helpt rijpen en evolueren.

“Vele politieke en constitutionele doorbraken vonden plaats toen politieke leiders aan tafel zaten om tot een consensus te komen,” Sharif, de voorzitter van de Pakistaanse Moslim Liga-Nawaz (PML-N) partij zei zonder iemand te noemen. Maar hij zei dat er een groot verschil is als het gaat om de partij geleid door Khan.

“De anarchisten & brandstichters die het gewaad van politici dragen en de symbolen van de staat aanvallen, komen niet in aanmerking voor een dialoog. Ze zouden eerder ter verantwoording moeten worden geroepen voor hun militante acties,” zei hij.

Federaal minister van Informatie en Omroep Marriyum Aurangzeb verwierp ook het aanbod van de PTI-chef om te praten, meldde Geo News.

“Er kan geen dialoog worden gevoerd met degenen die het land in brand steken, chaos en anarchie creëren, de hoofden van de massa vullen met haat en gewapende groepen huisvesten”, zei hij. zei ze.

Advertentie

Ze zei dat Khan niet opriep tot onderhandelingen, maar in feite op zoek was naar een Nationale Verzoeningsverordening (NRO).

De NRO was een controversiële verordening die werd uitgevaardigd door voormalig president generaal Pervez Musharraf in 2007 om amnestie te verlenen aan politici, politieke werkers en bureaucraten die werden beschuldigd van corruptie, witwassen van geld en moord.

De minister van Informatie zei dat er geen gesprekken kunnen worden gevoerd met degenen die “de geest van de jeugd hebben vergiftigd”, de “leiders van criminelen en terroristen”.

Advertentie

Khan’s partij heeft kreeg te maken met de hitte van de macht van de staat nadat zijn partijmedewerkers militaire installaties in brand hadden gestoken en vernield, waaronder het hoofdkwartier in Rawalpindi, na zijn arrestatie op 9 mei – een dag die het leger betitelde als “Zwarte Dag”.

>

Verschillende partijleiders en duizenden arbeiders zijn opgepakt in verband met de gewelddadige protesten.

Lees ook

Pakistan regelgevende instantie voor elektronische media verbiedt zendtijd voor 9 mei offen…

6 doden, 2 gewonden bij explosie in huis in de Pakistaanse provincie Punjab

Hoogtepunten arrestatie Imran Khan: Pakistan SC noemt arrestatie ex-premier onwettig, o…

Eerwraak: vrouw levend verbrand in de Pakistaanse provincie Punjab

Eerder deze maand heeft de Nationale Vergadering, het lagerhuis van het Pakistaanse parlement een resolutie aangenomen waarin wordt gezworen de relschoppers van 9 mei te zullen berechten volgens de bestaande wetten, waaronder de strenge legerwet en de wet op de officiële geheimen.