Ad hoc toevoegingen te gaan, kantoren uit het oude parlementscomplex raken op: ambtenaren

0
55

Toevoegingen die in de loop der jaren aan het oude parlementsgebouw zijn aangebracht, zullen worden verwijderd, ook al zullen kantoren blijven functioneren vanuit het gebouw na het nieuwe parlement, dat op zondag werd ingehuldigd door premier Narendra Modi< /strong>, begint te werken, volgens ambtenaren die bij het project betrokken zijn.

Dinsdag legden arbeiders de laatste hand aan het project. Volgens twee bronnen die bij het project betrokken zijn, zal het nog ongeveer een maand duren voordat het nieuwe gebouw voltooid is, waarschijnlijk op tijd voor de Monsoon Session, die in juli van start gaat.

Een bron zei dat “ad hoc toevoegingen” aan het oude gebouw zouden worden verwijderd en “gerestaureerd”. Hierdoor, aldus de bron, kan het gebouw, dat in de loop der jaren overvol was geraakt, “ademen”.

De oude en nieuwe gebouwen zouden als één complex werken, zei een andere bron. Een Lok Sabha-functionaris zei dat de kantoren vanuit het oude gebouw zouden blijven functioneren. Op de vraag hoe de kamers Lok Sabha en Rajya Sabha in het oude gebouw in de toekomst zullen worden gebruikt, antwoordde HCP Design, Planning and Management Pvt. Ltd, de adviseur van de Centrale Dienst Openbare Werken (CPWD) voor het project, zei dat het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken het best geplaatst is om dat te beantwoorden. Een woordvoerder van het ministerie heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

De bouw van het nieuwe parlementsgebouw begon in januari 2021, als onderdeel van het grotere masterplan voor de herontwikkeling van Central Vista, opgesteld door HCP voor CPWD. Gevraagd naar de uitdagingen tijdens de bouw, gaf HCP in een schriftelijke reactie aan dat het project startte in januari 2021, in plaats van september 2020, zoals gepland, vanwege verschillende redenen, waaronder een SC-verblijf.

“Voor een project met een krappe deadline van twee jaar was dit een aanzienlijk tijdverlies”, aldus het bedrijf. “De tweede golf van Covid-19 trof New Delhi kort nadat de bouw was begonnen (maart tot juni 2021). Dit veroorzaakte een ernstige vertraging in de geplande bouwschema's.”

Lees | Geschiedenis van het eerste wetgevende kantoor, van een kamer tot een instituut

Het driehoekige perceel waar het gebouw naast het monumentale parlementsgebouw werd gebouwd, liet niet veel ruimte over voor het verplaatsen van materialen. Deze uitdaging werd overwonnen met de hulp van de verkeerspolitie van Delhi, aldus HCP.

Advertentie

In de schriftelijke reactie verklaarde de adviseur: “Het nieuwe parlementsgebouw bevindt zich op een perceel dat vroeger parkeer- en service-infrastructuur huisvestte voor de oude Sansad Bhavan. Deze infrastructuur omvatte een elektrisch onderstation, een HVAC-installatie en de primaire ondergrondse watertank voor Sansad Bhavan. De bovengrondse constructies zijn tijdelijk verplaatst binnen hetzelfde perceel. De constructie moest zorgvuldig worden gepland op een manier dat deze structuren hun functies zonder onderbrekingen konden blijven vervullen.”

Uiteindelijk, aldus het bedrijf, “absorbeerden de nieuwe structuren deze diensten voor beide gebouwen”.

Een andere uitdaging was om bomen te behouden, zei HCP. “Er stonden verschillende majestueuze bomen aan de rand van het perceel waar het nieuwe gebouw is gebouwd. Om die te behouden, werden delen van de utiliteitsgebouwen geconstrueerd met speciale funderingen – verticale uitgraving werd gedaan zodat de wortelkommen van bomen niet worden verstoord.

Geschiedenis gebouwd in 6 jaar

p>Lees ook

Worstelaars' protest: Trust politieonderzoek, zegt Anurag Thakur; Tikait belt …

Instorting standbeeld Saptarishi: regering vecht tegen beschuldigingen van corruptie, sc… ” />

Recent afgestudeerde, oudere vrouw – nieuwe opflakkering in Manipur laat meer br…

Wrestlers' protest: Het verhaal tot nu toeAdvertentie

De bouw van het oude parlementsgebouw ging door tussen 1921 en 1927, en later werden in 1956 twee verdiepingen toegevoegd om aan de groeiende behoeften te voldoen. “Het gebouw moest voor een groot deel worden aangepast aan het doel van een modern parlement”, aldus de officiële Central Vista-website van de overheid.

© The Indian Express (P) Ltd