7 matlagningstips som gör måltider så mycket bättre

0
99
TikTok/@kellyscleankitchen/@mealsandmunchies/@sidneyraz

Vi vill alla att våra måltider ska bli lite bättre. Men utan att ta matlagningskurser eller spendera timmar i köket kan det kännas som ett skrämmande mål att bli en bättre kock. Som tur är, tack vare sociala medier, delar professionella kockar och hemkockar med sig av sina bästa tips gratis. Här är några matlagningstips som kommer att uppgradera dina måltider idag.

Innehållsförteckning

Sear Kött på det säkra sättet
Skär myntablad
Åtgärda trassliga recept
Ta reda på vad ditt recept behöver
Spara tid med broccoli
Skala vitlök snabbt
Vänd ägg perfekt
< /p>

Sear Meat the Safe Way

jag behöver gidsy

'allt för att använda din fantasi till det här. Lol laga mat säkert. #TikTokTaughtMe #TikTokPartner #Saute #matlagningstips

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Kökssäkerhetstips är lika viktiga som matlagningstips. Genom att undvika skärsår och brännskador kan du fokusera på den måltid du lagar och inte på hur mycket smärta du har av ditt misstag.

Det här tipset kommer från @gidsgids på TikTok, som delar med tittarna hur man på ett säkert sätt steker biff utan att bli stänkt av olja. Råden är enkel nog: när du placerar steken i din varma panna, placera den borta från dig. Det betyder att eventuella oljestänk kommer att hända på andra sidan av pannan och inte träffar dina händer.

Cuisinart Chefs klassiska rostfria 9-tums öppen stekpanna

Perfekt för att bränna biffar.

Amazon

25,90 USD
28,99 USD Spara 11 %

Skär myntabladen

@masterclass

“Rulla det där bladet fint och hårt.” 😎🌿 @gordonramsayofficial om att använda “@snoopdogg-tekniken” för extra doftande mynta. #learnontiktok #knifeskills #gordonramsay #snoopdogg #cooking #mint #herbs #cookingbasics #fyp #foryoupage #foodtok #foodtiktok #matlagningstips #cookingtiktok #cheftok #cheflife

♬ originalljud – MasterClass

Att lägga till färska örter till en maträtt kan höja den omedelbart. För att få det extra bra kan du hacka örtblad på ett estetiskt tilltalande sätt som kommer att se vackert ut på vilken tallrik som helst.

Gordon Ramsay (ja, Gordon Ramsay) delade detta tips på @masterclass TikTok-kontot. När du skär mynta, basilika eller andra örter som kommer i bladform, lägg bladen ovanpå varandra och rulla luggen tätt. Börja sedan i ena änden av rullen och skiva örterna tunt. Slutresultatet blir vackra, jämna remsor av örter som ser ut att höra hemma på en restaurang.

< h3>Cuisinart 15-delad köksknivset

Hacka örter, grönsaker, kött och allt annat du lagar till middag.

Amazon

59,90 USD
69,95 USD spara 14%< /p> Mål

79,99 USD
 

Wayfair

79,95 USD
130,00 $ Spara 39 %

Åtgärda trassliga recept

325pxrie; >Svar till @nevertrustaskinnycook1 #greenscreen jag kan lova att denna information kommer till nytta när du balanserar smaken på alla rätter (även efterrätter) 😃 #matlagningstips #kryddor #kitchenhacks #matlagning

♬ originalljud – Zoe Barrie

Vi har alla insett att vi lagt för mycket salt, socker eller vinäger i ett recept efter att det är för sent. Tja, inte alltid för sent, enligt TikToker @zoebarrie.

RELATEDSå här sparar du en maträtt som du har gjort för salt

Denna skapare av matinnehåll förklarade hur man åtgärdar alla större smakproblem. Om din maträtt är för salt, tillsätt något surt eller vattna ner det. Detsamma gäller något som är för sött—lite syra (som citronsaft eller limejuice) kan motverka sötman och rädda måltiden.

Om något är för surt, tillsätt något fett eller krämigt , som tung grädde eller smör. Om din maträtt är för bitter, släng i något sött, som socker eller honung. Slutligen, om något är för kryddigt, lägg till lite mejeriprodukter till receptet, som mjölk, ost eller yoghurt.

REDMOND Real Sea Salt

En liten bit av salt kan fixa många rätter.

Amazon

11,99 USD < br/> 

Mål

16,35 USD
 

Ta reda på vad du Recept behöver

@kellyscleankitchen

Matlagningshack för att veta vad din soppa eller sås behöver #cooking #cookinghack

♬ originalljud – Chef Kelly Scott

Ibland vet vi att vi förstört ett recept, men vi är inte säkra på exakt hur. Om så är fallet delade kocken Kelly Scott på @kellyscleankitchen ett enkelt sätt att ta reda på vad ditt recept behöver utan att förstöra rätten ytterligare.

Istället för att fylla hela skålen med salt, socker och vinäger tills den smakar rätt, experimentera med mindre portioner genom att ta en sked och lägga till något. Detta fungerar bäst med soppor och såser. Om du tror att din maträtt behöver salt, lägg till ett strö till din sked och se om det hjälper.

Om det inte gör det, prova något annat med en annan sked. Detta gör att du kan experimentera med små portioner av din maträtt tills du hittar vad den verkligen behöver, utan att riskera att orsaka ännu mer skada.

Hiware 12-delade Demitasse Espressoskedar

Använd dessa som smakskedar medan du lagar mat och känn dig som en riktig kock.

Amazon

7,99 USD
10,00 USD Spara 20 %< /p>

Spara tid med broccoli

@sidneyraz

ändrade broccoliprocessen #todayilearned#tipsandtricks#cooking#cookinghacks#lifehack

♬ originalljud – sidneyraz

Hackning rå broccoli innan tillagning det kan vara irriterande och rörigt. Men som TikToker @sidneyraz nyligen upptäckte, så behöver det inte vara det.

Om du kokar broccoli, vänta med att hacka den tills den har kokats. Medan rå broccoli måste skäras i små bitar, kommer kokt broccoli att falla i bitar av sig själv när stjälken har skurits av. Dessutom inga små broccolibitar att rensa upp.

Farberware Large Cutting Board

En häftklammer för varje kök.

Amazon

5,87 USD
 

Snabba vitlök

@edeneatsreal

Fungerar varje gång. #garlichack #kitchenhack #cookinghack #matlagningstips #tipsandtricks #garlic #garlictrick

♬ It's A Wrap – Speed ​​Up – Mariah Carey

Om du använder mycket vitlök i dina recept förstår du hur tråkigt det kan vara att skala alla dessa vitlöksklyftor. Eden Grinshpan, kvinnan bakom @edeneatsreal, delade med sig av sitt bästa tips för att snabbt skala en massa vitlöksklyftor på en gång.

Hacka av botten av ett vitlökhuvud och lägg det i en Tupperware-behållare av plast. Förslut behållaren tätt och skaka den kraftigt i cirka 20 sekunder. När du öppnar behållaren hittar du alla dina vitlöksklyftor separerade från skalet och redo att hackas.

Snapware Total Solution 20-delade plastbehållare för matförvaring

Utmärkt för att skala vitlök och förvara mat.

Amazon

28,93 USD
32,49 USD spara 11 %

Mål

28,99 USD
 

Macy's

55,00 USD
 

Vänd ägg perfekt

@mealsandmunchies

Hack av äggflipp! #frukost #ägg #hack #kök #matlagning #morgon #mat #fyp #tips #trick #matlagningstips #TeamUSATryout

♬ Cold Heart – PNAU Remix – Elton John & Dua Lipa

Älskar dina ägg för lätt men hatar spänningen i att spika den perfekta flipen? TikTok-kontot @mealsandmunchies erbjöd den perfekta lösningen för att undvika trasiga ok varje gång.

När du är redo att vända dina ägg, vänd locket på pannan upp och ner och skjut dina ägg på den. Vänd sedan pannan upp och ner, placera den ordentligt ovanpå locket och vänd. Koka några minuter till så får du perfekta alltför enkla ägg till frukost.

< h3>T-fal Ultimate, hårdanodiserad Nonstick stekpanna

Perfekt för ägg som är lätta, med solsidan upp och äggröra.

Amazon

32,49 USD
47,99 USD Spara 32%< /p> Mål

32,49 USD
 

Wayfair

37,97 USD
80,00 USD Spara 53 %

< p>Vill du uppgradera dina måltider utan att gå i kulinarisk skola? Dessa enkla tips tar din matlagning till nästa nivå.