7 kooktips die maaltijden zo veel beter maken

0
50
TikTok/@kellyscleankitchen/@mealsandmunchies/@sidneyraz

We willen allemaal dat onze maaltijden een beetje beter zijn. Maar zonder kooklessen te volgen of uren in de keuken te staan, kan het een ontmoedigend doel zijn om een ​​betere kok te worden. Gelukkig delen professionele koks en thuiskoks dankzij sociale media gratis hun beste tips. Hier zijn enkele kooktips die uw maaltijden vandaag zullen upgraden.

Inhoudsopgave

Zoek Vlees op een veilige manier
Muntblaadjes in plakjes snijden
Verknoeide recepten repareren
Bepalen wat uw recept nodig heeft
Tijd besparen met broccoli
Knoflook snel schillen
Eieren perfect omdraaien
< /p>

Vlees op een veilige manier aanbraden

@gidsgids

Ik heb je nodig 'Alles om je fantasie te gebruiken voor deze. Lol kook veilig. #TikTokTaughtMe #TikTokPartner #Saute #cookingtips

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Veiligheidstips in de keuken zijn net zo belangrijk als kooktips. Door snijwonden en brandwonden te vermijden, kunt u zich concentreren op de maaltijd die u aan het maken bent en niet op hoeveel pijn u heeft door uw fout.

Deze tip komt van @gidsgids op TikTok, die met kijkers deelt hoe je veilig biefstuk kunt aanbraden zonder oliespetters. Het advies is eenvoudig genoeg: als je de biefstuk in je hete pan legt, plaats hem dan van je af. Dit betekent dat eventuele oliespatten aan de andere kant van de pan terechtkomen en uw handen niet raken.

Cuisinart Chef's klassieke roestvrijstalen 9-inch open koekenpan

Perfect voor het dichtschroeien van steaks.

Amazon

$ 25,90
$ 28,99 Bespaar 11%

Muntblaadjes in plakjes

@masterclass

“Rol dat blad maar lekker strak op.” 😎🌿 @gordonramsayofficial over het gebruik van de “@snoopdogg-techniek” voor extra geurige munt. #learnontiktok #knifeskills #gordonramsay #snoopdogg #cooking #mint #herbs #cookingbasics #fyp #foryoupage #foodtok #foodtiktok #cookingtips #cookingtiktok #cheftok #cheflife

♬ origineel geluid – MasterClass

Het toevoegen van verse kruiden aan een gerecht kan het direct naar een hoger niveau tillen. Voor die extra pit kun je kruidenblaadjes op een esthetische manier hakken die mooi staan ​​op elk bord.

Gordon Ramsay (ja, de Gordon Ramsay) deelde deze tip op het @masterclass TikTok-account. Als je munt, basilicum of andere kruiden in bladvorm snijdt, leg je de blaadjes op elkaar en rol je de stapel strak op. Snijd vervolgens aan het ene uiteinde van de rol de kruiden in dunne plakjes. Het eindresultaat zal prachtig zijn, zelfs reepjes kruiden die eruitzien alsof ze in een restaurant thuishoren.

< h3>Cuisinart 15-delige keukenmessenset

Hak kruiden, groenten, vlees en al het andere dat je maakt voor het avondeten.

Amazon

$59.96
$69.95 Bespaar 14%< /p> Doel

$ 79,99
 

Wayfair

$ 79,95
$ 130,00 Bespaar 39%

Verknoeide recepten repareren

@zoebarrie

Reageren op @nevertrustaskinnycook1 #greenscreen, ik kan beloven dat deze informatie van pas komt bij het balanceren van de smaak van alle gerechten (zelfs desserts) 😃 #cookingtips #seasoning #kitchenhacks #cooking

♬ origineel geluid – Zoe Barrie

We hebben ons allemaal gerealiseerd dat we te veel zout, suiker of azijn aan een recept hebben toegevoegd nadat het te laat was. Nou, niet altijd te laat, volgens TikToker @zoebarrie.

GERELATEERDHier leest u hoe u een gerecht kunt bewaren dat u te zout heeft gemaakt

Deze maker van voedselinhoud legde uit hoe je elk groot kruidenprobleem kunt oplossen. Als je gerecht te zout is, voeg dan iets zuurs toe of verdun het. Hetzelfde geldt voor iets dat te zoet is – een beetje zuur (zoals citroensap of limoensap) kan de zoetheid tegengaan en de maaltijd redden.

Als iets te zuur is, voeg dan iets vettigs of romigs toe , zoals slagroom of boter. Als je gerecht te bitter is, voeg dan iets zoets toe, zoals suiker of honing. Als iets te pittig is, voeg dan wat zuivel toe aan het recept, zoals melk, kaas of yoghurt.

REDMOND echt zeezout

Een klein beetje zout kan veel gerechten repareren.

Amazon

$ 11,99 < br/> 

Doel

$16,35
 

Bekijk wat uw Receptbehoeften

@kellyscleankitchen

Kookhack om te weten wat je soep of saus nodig heeft #cooking #cookinghack

♬ origineel geluid – Chef Kelly Scott

Soms weten we dat we een recept hebben verprutst, maar weten we niet precies hoe. Als dit het geval is, heeft chef-kok Kelly Scott van @kellyscleankitchen een eenvoudige manier gedeeld om erachter te komen wat je recept nodig heeft zonder het gerecht verder te verpesten.

In plaats van je hele gerecht te vullen met zout, suiker en azijn tot het goed smaakt, experimenteer je met kleinere porties door een lepel vol te nemen en daar iets aan toe te voegen. Dit werkt het beste met soepen en sauzen. Als je denkt dat je gerecht zout nodig heeft, voeg dan wat zout toe aan je lepel en kijk of dat helpt.

Als dat niet het geval is, probeer dan iets anders met nog een lepel. Hierdoor kun je experimenteren met kleine porties van je gerecht totdat je vindt wat het echt nodig heeft, zonder het risico te lopen nog meer schade aan te richten.

Hiware 12-Delige Demitasse Espressolepels

Gebruik deze als proeflepels tijdens het koken en waan je een echte chef.

Amazon

$7,99
$10,00 Bespaar 20%< /p>

Bespaar tijd met broccoli

@sidneyraz

veranderde het broccoliproces #todayilearned#tipsandtricks#cooking#cookinghacks#lifehack

♬ origineel geluid – sidneyraz

Hakken rauwe broccoli voor het koken kan het vervelend en rommelig zijn. Maar zoals TikToker @sidneyraz onlangs ontdekte, hoeft dat niet zo te zijn.

Als je broccoli kookt, wacht dan met het hakken tot het gaar is. Terwijl rauwe broccoli in kleine stukjes moet worden gehakt, valt gekookte broccoli vanzelf in stukjes zodra de stengel is afgesneden. Plus, geen kleine stukjes broccoli om op te ruimen.

Farberware grote snijplank

Een nietje voor elke keuken.

Amazon

$ 5,87
 

Knoflook snel schillen

@edeneatsreal

Werkt altijd. #garlichack #kitchenhack #cookinghack #cookingtip #tipsandtricks #garlic #garlictrick

♬ It's A Wrap – Versneld – Mariah Carey

Als u veel knoflook in uw recepten gebruikt, begrijpt u hoe vervelend het kan zijn om al die teentjes knoflook te pellen. Eden Grinshpan, de vrouw achter @edeneatsreal, deelde haar beste tip om snel een heleboel teentjes knoflook tegelijk te pellen.

Hak de onderkant van een bolletje knoflook af en doe het in een plastic Tupperware bakje. Sluit de container goed af en schud deze ongeveer 20 seconden agressief. Wanneer u de container opent, vindt u al uw knoflookteentjes gescheiden van hun schillen en klaar om te worden gehakt.

Snapware totaaloplossing 20-delige plastic voedselopslagcontainers

Geweldig voor het schillen van knoflook en het bewaren van voedsel.

Amazon

$ 28,93
$ 32,49 Bespaar 11%

Doel

$ 28,99
 

Macy's

$ 55,00
 

Eieren perfect omdraaien

@mealsandmunchies

Egg flip hack! #breakfast #eggs #hack #kitchen #cooking #morning #food #fyp #tip #trick #cookingtip #TeamUSATryout

♬ Cold Heart – PNAU Remix – Elton John & Dua Lipa

Houd je te gemakkelijk van je eieren, maar heb je een hekel aan de spanning van het vastspijkeren van de perfecte flip? Het TikTok-account @mealsandmunchies bood de perfecte oplossing om elke keer gebroken jukken te voorkomen.

Als je klaar bent om je eieren om te draaien, draai je het deksel van je pan ondersteboven en schuif je je eieren erop. Draai vervolgens je pan ondersteboven, zet hem stevig op het deksel en draai hem om. Kook nog een paar minuten en je hebt perfecte, supergemakkelijke eieren voor het ontbijt.

< h3>T-fal Ultieme hard geanodiseerde braadpan met anti-aanbaklaag

Perfect voor te gemakkelijke eieren, met de zonnige kant naar boven en roerei.

Amazon

$ 32,49
$ 47,99 Bespaar 32%< /p> Doel

$ 32,49
 

Wayfair

$ 37,97
$ 80,00 Bespaar 53%

< p>Wilt u uw maaltijden upgraden zonder naar een culinaire school te gaan? Deze eenvoudige tips brengen je kookkunsten naar een hoger niveau.