Home Dutch 6 pc-gaming-mythen die gewoon niet zullen sterven

6 pc-gaming-mythen die gewoon niet zullen sterven

0
Justin Duino/How-To Geek

PC-gaming heeft veel te bieden, maar dankzij enkele hardnekkige mythen zijn veel potentiële pc-gamers aarzelend om de sprong van consoles te maken. Hier zijn zes van de meest schadelijke mythes in pc-gaming die niet zullen sterven.

PC-gaming is duur

De mythe dat pc-gaming een exorbitant dure hobby is, circuleert al jaren, maar het wordt hoog tijd dat we deze regelrechte onwaarheid een halt toeroepen. Natuurlijk, als je op zoek bent naar een ultramoderne gaming-machine van het hoogste niveau, wees dan bereid om afstand te doen van een flinke som geld. Dat is echter hetzelfde als zeggen dat autorijden duur is omdat een Ferrari veel geld kost. Net zoals je een fatsoenlijke auto kunt krijgen voor een redelijke prijs, kun je ook een capabele gaming-pc krijgen zonder de bank te verslaan.

GERELATEERD: 5 tips voor het bouwen van een Gaming-pc met een beperkt budget

In feite is het bouwen van een pc die de meeste moderne games op gemiddelde tot hoge instellingen aankan, vaak niet veel meer dan de totale eigendomskosten van een nieuwe gameconsole. Vooral gezien het feit dat je met de frequente verkopen en lagere prijzen voor games op platforms zoals Steam, GOG en Epic Games Store op de lange termijn zelfs geld kunt besparen in vergelijking met console-gaming.

Je bent altijd aan het upgraden

Veel mensen geloven dat pc-gaming constante hardware-upgrades vereist om bij te blijven met de nieuwste games. De waarheid is dat pc-gaming weliswaar de vrijheid en flexibiliteit biedt om componenten te upgraden, maar dat het geen noodzaak is.

GERELATEERD: De gaming-pc-upgradecyclus Is een mythe. Dit is waarom

Een goed gebouwde gaming-pc kan comfortabel meerdere jaren meegaan zonder dat er grote hardware-upgrades nodig zijn. Het draait allemaal om het begrijpen van de balans tussen prestaties en kosten. Bovendien werken veel game-ontwikkelaars er hard aan om hun titels te optimaliseren zodat ze goed werken op een breed scala aan hardwareconfiguraties, wat betekent dat je huidige configuratie wellicht toekomstbestendiger is dan je denkt.

PC-gamers zijn piraten

Het stereotype van de pc-gamer als softwarepiraat is achterhaald en, eerlijk gezegd, oneerlijk. Het pc-platform heeft in het verleden inderdaad zijn deel van piraterijproblemen gehad, maar dat is niet het hele plaatje. De stimulans voor piratenspellen is sterk afgenomen met de opkomst van betaalbare en handige digitale distributieplatforms.

GERELATEERD: Wat is DRM?

Tegenwoordig kopen de meeste pc-gamers hun games legaal. Digitale etalages bieden frequente uitverkoop, gamebundels en gratis gamepromoties, waardoor het bouwen van een legitieme gamebibliotheek eenvoudiger en betaalbaarder dan ooit wordt.

PC Gaming Is Too Ingewikkeld

Hoewel het waar is dat pc-gaming wat meer knutselwerk met zich mee kan brengen dan console-gaming, is de mythe dat het te gecompliceerd is enorm overdreven. U kunt tegenwoordig eenvoudig een kant-en-klaar systeem kopen en stress over hardware-onderdelen vermijden. Maar het bouwen van je eigen pc is ook eenvoudiger dan ooit. Het installeren en spelen van games is net zo eenvoudig geworden als het klikken op een paar knoppen terwijl je verbonden bent met internet via een vriendelijke digitale winkel.

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om games goed op uw pc te laten werken. De meeste moderne games hebben krachtige functies voor automatische detectie. Hierdoor kan de game zichzelf configureren voor je hardware. Ook oplossingen van derden, zoals NVIDIA's GeForce Experience-software, kunnen uw instellingen ook met één klik optimaliseren.

In feite is de “complexiteit” van pc-gaming kan ook worden gezien als een van de grootste sterke punten. Het biedt een niveau van aanpassing en personalisatie waar consolegaming niet aan kan tippen.

PC-gaming gebeurt alleen aan een bureau

PC-gaming is niet meer beperkt tot een bureau! Dankzij krachtige gaming-laptops, handheld-gaming-pc's en compacte pc-builds is het gemakkelijker geworden om op de bank, in bed of zelfs onderweg te gamen.

En met de komst van gamestreamingservices, u kunt uw favoriete pc-games op vrijwel alles spelen met een webbrowser met services zoals GeForce NOW.

The Best Handheld Gaming PCs for 2023 Beste handheld gaming-pc in het algemeen Steam Deck Valve Beste budget handheld gaming-pc Ayn Odin Ayn Beste handheld gaming-pc met Windows 11 ONEXPLAYER Mini Koop bij Amazon Beste handheld gaming-pc voor draagbaarheid AYANEO AIR AYANEO Beste handheld gaming-pc met een toetsenbord GPD Win 3 Koop bij Amazon

PC-gaming zit vol valsspelers

De mythe dat pc-gaming hoogtij viert met valsspelers, kan potentiële nieuwe spelers afschrikken die (ten onrechte) geloven dat vals spelen op consoles zeldzaam is. Hoewel het waar is dat valsspelen voorkomt in online multiplayer-games, is het verre van een exclusief probleem voor het pc-platform. Valsspelen komt voor op elk platform waarop competitieve games worden gespeeld, inclusief consoles!

Game-ontwikkelaars en platformhouders verbeteren voortdurend hun anti-cheatsystemen en community-moderatie om dit probleem te bestrijden. Bovendien spelen de meeste pc-gamers eerlijk en reguleert de community zichzelf vaak door valsspelers aan te geven en fair play te promoten.

The Best PC Gaming Controllers of 2023 Best Overall PC Controller Xbox Wireless Controller Buy at Amazon Best Budget PC Controller PowerA Spectra Buy at Amazon Beste Premium-controller Xbox Elite Series 2-controller Koop bij Amazon Beste bedrade pc-controller Razer Wolverine Ultimate Koop bij Amazon Beste pc-controller voor Retro Gaming 8Bitdo Pro 2 Bluetooth-controller Koop bij Amazon Beste pc-controller voor vluchtsimulators Logitech G Saitek X52 Pro Koop bij Amazon Beste PC Fight Stick Qanba Obsidian Koop bij Amazon LEES VOLGENDE

  • › Wat is Google Lens en hoe gebruik je het?
  • › Welke browser biedt de beste privacybescherming?
  • › Uw Gigabyte-moederbord heeft mogelijk een beveiligingsfout
  • › Toyota's nieuwe datalek treft 260.000 autobezitters
  • › System76 upgradet de Thin Galago Pro Linux-laptop
  • › MAME ondersteunt nu nog meer arcadespellen