26-åringens dödande i Anantnag lämnar en familj i chock och en cirkustrupp i rädsla

0
44

En knapp halvtimme innan han sköts ihjäl av misstänkta militanter i Kashmirs Anantnag på måndagen hade 26-årige Deepak Kumar ringt ett telefonsamtal till sitt hem i byn Bilaspur i Jammu's Udhampur för att informera sin äldre bror om att han hade skickat 3 000 Rs till sin familj.

Kumar hade arbetat med en privat cirkustrupp i nästan sju år. Enligt invånare i byn Bilaspur gifte han sig förra året och hans fru, Sakshi, är gravid i åttonde månaden.

På måndagen var Kumar och hans kollegor upptagna med att demontera truppens “Manoranjan Park” i Anantnag, för att göra sig redo att flytta utrustningen till Kupwara där de tänkte slå läger härnäst. När det började regna gick de tillbaka in i ett tält och tittade på IPL-finalen. Sedan gick Kumar ut för att hämta vatten i en plastpanna.

Omkring 20 meter utanför parken sköts han flera gånger av oidentifierade beväpnade män.

“Det regnade och vi hade tänt en brasa för att hålla oss varma när jag hörde fyra skott”, säger Manoj Singh (44) från Bihar, som arbetar som säkerhetsvakt för parken. ”Vi blockerade snabbt ingången till parken med träbord. Vi var rädda…”

Medan Singh och andra säkerhetsvakter diskuterade vad som kunde ha hänt utanför, kom en pojke springande och berättade att någon hade blivit skjuten. “Jag hade ingen aning om att Deepak hade gått ut,” sa Singh. “Vi var rädda för att gå och ta reda på vem som blev skjuten. Sedan gick vi ut med en grupp på runt 10-12 män. Vi blev chockade när vi hittade Deepak i en blodpöl.” Kumar efterlämnar sin fru, sin 70-årige far, Mashu Ram, som är hörselskadad, och sin äldre bror, Raju, som är synskadad.

Raju, som är gift och har två barn, förlorade synen efter att han fick en ögoninfektion för cirka fem-sex år sedan. Sedan dess hade Kumar stöttat Rajus familj såväl som sin egen.

Annons Läs också | Fyra decennier senare återuppväcker Bollywood sin romans med Kashmir

Han arbetade för bröderna Seri, som har drivit nöjesparker över dalen de senaste 12 åren. En av Seri-bröderna, Ashish, sa: “Han var en av de mest seniora killarna. Han var vältränad och kunde hantera all utrustning.” Ashish sa att Kumar fick mellan 8 000 och 10 000 Rs i månaden.

När Kumar ringde i måndags för att informera Raju om att han hade skickat hem pengar lovade han också att han skulle skicka mer så fort han fick sin lön, enligt Kewal Sharma, en lokal invånare.

J&K löjtnantguvernör Manoj Sinha har tillkännagivit 5 lakh Rs hjälp för Kumars anhöriga.

Annons Missa inte | Kvinnorna i Kudumbashree: Restaurangägare till lökarmakare, hur de drev en social rörelse i Kerala

Enligt lokala invånare hade flera ungdomar från byn Bilaspur gått till jobbet med cirkustruppen under de senaste sju åren, mitt i fattigdomen hemma. . De har alla återvänt efter Kumars dödande.

Mashu Ram, Kumars far, flyttade med sin familj till Bilaspur från det angränsande Kathuadistriktets Billawar Tehsil för cirka 15 år sedan för att arbeta som arbetare. Vid den tiden var Kumar och Raju minderåriga, och byborna tillät Mashu Ram att uppföra ett ettrums kutchahus nära det lokala templet. Familjen bor fortfarande i ett enkelrumshus och får hjälp av några bybor som då och då förser dem med ranson.

På tisdagen samlades lokalbefolkningen vid huset för att ta farväl av Kumar – känd för dem som Deepu. När hans gravida fru, Sakshi, tog hem hans kropp blev känslorna höga. Folk tog också upp anti-pakistanska slagord under begravningståget. Udhampurs vice kommissionär Sachin Kumar Vaishy och SSP Vinod Kumar besökte den sörjande familjen och försäkrade all möjlig hjälp.

Läs även

Brottare' protest: Lita på polisen, säger Anurag Thakur; Tikait anropar …

Panel ledd av fd HC-domare för att undersöka våldet i Manipur, fredskommittén till vara…

& #039;Hej, herr Modi': Rahul Gandhi skämtar och säger “förutsätter att min telefon avlyssnas”

Manipurvåld : Amit Shah besöker Meitei och Kukis hjälpläger, försäkrar…

I Anantnag sa Ashish Seri att en djup rädsla, som inte existerade förrän den dagen Kumar dödades, hade inträtt hos hans anställda. ”Vi har kommit hit i många år nu, men vi var aldrig rädda. Vi har aldrig varit måltavlor, säger han. “Men sedan igår är alla rädda här. De flesta människor (från utsidan) som hade satt upp sina stånd lämnade tidigt på morgonen.”

© The Indian Express (P) Ltd