10 fouten die nieuwe Android-gebruikers maken

0
57
Justin Duino/How-To Geek

Android-telefoons en -tablets zitten boordevol geweldige functies, maar dat is zowel een zegen als een vloek. Er zijn waarschijnlijk veel dingen die u niet weet, en misschien zelfs enkele dingen die u verkeerd doet. Laten we wat fouten herstellen.

Inhoudsopgave

Apps te vaak sluiten
Te vrijgevig zijn met machtigingen
Geen startscherm van derden gebruiken
Een antivirus-app installeren
De verborgen ontwikkelaar niet verkennen Optiemenu
Bloatware op uw apparaat houden
Niet regelmatig controleren op app-updates
Automatische donkere modus en nachtlampje niet inschakelen
Niet plannen voor 's nachts niet storen
Goedkope, mogelijk onveilige accessoires gebruiken< br>

Apps te vaak sluiten

Een van de grootste Android-mythes is dat het sluiten van apps de levensduur van de batterij verbetert. Dit is gewoon nooit waar geweest, en het kan eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Hoewel het misschien logisch lijkt, vooral als je gewend bent aan een desktopbesturingssysteem, is het niet nodig op een Android-apparaat.

Android is ontworpen om actieve apps op de achtergrond voor u te beheren. Wanneer bronnen nodig zijn, worden apps die al een tijdje niet zijn gebruikt automatisch gesloten. Als je elke app sluit als je er klaar mee bent, moeten ze altijd opnieuw opstarten, wat meer kracht en middelen vereist.

Sluit Android-apps alleen geforceerd als ze zich misdragen. Anders is het een veel betere gewoonte om uw handen eraf te houden en Android zijn werk te laten doen.

GERELATEERD: Stop met het sluiten van apps op uw Android-telefoon strong>

Te vrijgevig zijn met machtigingen

Android-apps kunnen een breed scala aan machtigingen vragen – alles van locatie tot lichaamsactiviteit. Het is gemakkelijk om te mild te zijn met toestemmingen. Apps doen zeker hun best om toegang te krijgen, maar het is altijd beter om voorzichtig te zijn.

Voor locatietoegang heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen tussen “Precise” en “Geschatte” plaats. Je moet altijd kiezen voor “Precise” wanneer je maar kunt. Een andere goede gewoonte is om apps tijdelijke machtigingen te geven. Kies “Alleen deze keer” als het iets is dat je niet vaak gaat gebruiken.

Gelukkig heeft Android ingebouwde functies om je te beschermen tegen apps die misbruik maken van machtigingen, maar je kunt jezelf ook beschermen. Het is gemakkelijk om te controleren welke apps welke machtigingen gebruiken.

GERELATEERD: App-machtigingen op Android beheren

Geen gebruik van een startscherm van derden

Niagara Launcher

Bijna alles op Android kan worden ingewisseld voor een alternatief van een derde partij uit de Google Play Store, zelfs het startscherm. Startschermstarters van derden bieden veel meer personalisatie-opties dan de standaard launcher van de fabrikant van uw telefoon.

Een paar van onze persoonlijke favorieten zijn Nova Launcher en Niagara Launcher. Nova is geweldig als je veel personalisatie en instellingen wilt om mee te spelen. Niagara heeft een minimaal ontwerp dat vooral mooi is op grote telefoons.

Open de Play Store en zoek naar “home screen launcher.” Je zult een heleboel apps vinden om uit te kiezen. Het is eenvoudig om het standaard opstartprogramma te wijzigen, meestal zal de app u er doorheen leiden. Ga op verkenning!

GERELATEERD: Standaard-apps instellen op Android

Een antivirus-app installeren

Als het meest populaire besturingssysteem ter wereld is Android, net als Windows, natuurlijk een groot doelwit voor virussen en malware. U zou kunnen denken dat dit betekent dat u een antivirus-app op uw Android-telefoon moet installeren. Dat hoeft niet.

Android heeft verschillende ingebouwde beschermingslagen om uw apparaat te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen. In de eerste plaats downloadt u, in tegenstelling tot een pc, waarschijnlijk alleen apps van een gecentraliseerde app store, de Google Play Store.

Apps die in de Play Store worden gepubliceerd, worden oordeelkundig gescand op malware door Google Play Protect, zodat u zich veilig kunt voelen om ze te downloaden. Zelfs als u Android-apps van buiten de Play Store sideload, worden ze nog steeds gescand om malware te identificeren. Play Protect houdt ook je browser in de gaten.

Kortom, de overgrote meerderheid van de mensen hoeft zich geen zorgen te maken over het gebruik van een antivirus-app. Blijf gewoon bij de Play Store en luister naar uw browser wanneer deze zegt dat een site verdacht lijkt, en alles komt goed.

GERELATEERD: Heeft uw Android-telefoon een antivirus-app nodig?

Het verborgen menu met ontwikkelaarsopties niet verkennen

Justin Duino/How-To Geek

Android heeft een verborgen menu genaamd “Ontwikkelaarsopties.” Zoals de naam al aangeeft, zijn de meeste dingen in dit menu voor ontwikkelaars, maar er zijn enkele functies die de gemiddelde persoon ook nuttig kan vinden. Je zou er eens naar moeten kijken.

Je kunt bijvoorbeeld alle apps dwingen de donkere modus te gebruiken, animaties versnellen zodat je telefoon sneller aanvoelt, een Windows-achtige taakbeheerder openen, mobiele data uitschakelen wanneer je gebruikt wifi, en meer. Zelfs als u niets kunt vinden om te gebruiken, is het de moeite waard om het te verkennen.

GERELATEERD: 10 dingen die u kunt doen in de ontwikkelaarsopties van Android< /strong>

Bloatware op uw apparaat houden

Uw Android-apparaat is waarschijnlijk geleverd met een aantal vooraf geïnstalleerde apps. Hoewel sommige van deze apps echt nuttig kunnen zijn, of apps die je sowieso zou hebben geïnstalleerd, worden sommige apparaten geplaagd door bloatware van de provider en sponsorovereenkomsten. U hoeft niet te leven met deze apps die ruimte op uw apparaat in beslag nemen.

Android maakt het gemakkelijk om de overgrote meerderheid van apps en games te verwijderen, zelfs degene die vooraf zijn geïnstalleerd door de telefoonfabrikant of provider. Zelfs als een app niet op de traditionele manier kan worden verwijderd, is de kans groot dat u de app “Uitschakelen” waardoor het nergens verschijnt en op de achtergrond draait.

GERELATEERD: Hoe zich te ontdoen van bloatware op uw Android-telefoon

Controleert niet regelmatig op app-updates

Joe Fedewa/How-To Geek

Het is belangrijk om Android-apps up-to-date te houden. Dit zorgt ervoor dat ze correct werken en eventuele bugs of beveiligingsfouten worden geplet en gepatcht. De Google Play Store biedt een aantal verschillende manieren om ervoor te zorgen dat apps up-to-date blijven.

Ten eerste kunt u de Play Store regelmatig handmatig controleren op app-updates. Dit is altijd een goed idee en je kunt tegelijkertijd een aantal apps bijwerken. Automatische updates inschakelen is ook een goed idee. U kunt app-updates meestal gewoon vergeten als u de automatische methode gebruikt, maar het is nog steeds een goed idee om af en toe in te checken.

GERELATEERD: < strong>Apps updaten op Android

Automatische donkere modus en nachtverlichting niet inschakelen

Blauw licht is misschien niet zo belangrijk als we denken, maar het valt niet te ontkennen dat een heldere telefoonscherm is moeilijk te bekijken in een donkere omgeving. Android heeft meerdere functies die gericht zijn op het verminderen van vermoeide ogen 's nachts.

Ten eerste kan de systeembrede donkere modus van Android de hele gebruikersinterface en veel apps onmiddellijk in een thema met witte tekst op zwarte achtergrond plaatsen. U kunt de donkere modus zelfs automatisch laten inschakelen bij zonsondergang, wat we ten zeerste aanbevelen.

De donkere modus verandert het thema, maar gaat niet in op de situatie met blauw licht. Daarvoor hebben Android-apparaten een functie genaamd “Night Light” of “Eye Conform Shield.” Hierdoor wordt de kleurtemperatuur van het scherm meer oranje, waardoor het blauwe licht wordt tegengegaan. Net als de donkere modus kan het ook 's nachts automatisch worden ingeschakeld.

GERELATEERD: Nachtmodus inschakelen op Android om vermoeide ogen te verminderen

Niet plannen Niet storen voor de nacht

Er is niets vervelender dan een ongewenste melding die je wakker maakt terwijl je diep slaapt, dus laat het niet gebeuren. Elk Android-apparaat heeft een functie genaamd “Niet storen,” en u moet het zo instellen dat het automatisch wordt ingeschakeld wanneer u slaapt.

Dit betekent niet dat u volledig bent afgesloten van de buitenwereld wanneer u ’ slaapt. Er zijn waarschijnlijk bepaalde mensen en apps die u altijd wilt kunnen bereiken. “Niet storen” kan toestaan ​​dat uitzonderingen doorbreken, terwijl de onbelangrijke meldingen buitenspel worden gezet.

Of je nu een Google Pixel-telefoon of een Samsung Galaxy-apparaat hebt, je moet even de tijd nemen om 'Niet storen' in te stellen. en laat het automatisch inschakelen. Doe het een keer en je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.

GERELATEERD: Niet storen instellen op Samsung Galaxy-telefoons< /p>

Goedkope, mogelijk onveilige accessoires gebruiken

Justin Duino/How-To Geek

Uw Android-telefoon is waarschijnlijk geleverd met ten minste enkele accessoires: een oplaadkabel en een muuradapter (als je geluk hebt), maar misschien wil je er meer in huis hebben. Met zoveel goedkope accessoires op Amazon is het heel gemakkelijk om een ​​slechte te krijgen.

Dit is vooral iets om over na te denken als het gaat om USB-C-kabels, die de overgrote meerderheid van Android-apparaten gebruiken om op te laden. USB-C zou geweldig moeten zijn – en dat is het meestal ook – maar er zijn nog steeds enkele problemen mee. De verkeerde USB-C-kabel kan uw apparaat beschadigen, daarom is het zo belangrijk om te zoeken naar USB-IF-gecertificeerde accessoires.

Het gaat ook niet alleen om veiligheid. De verkeerde kabel kan betekenen dat u de snellaadvoordelen van uw apparaat misloopt. Snel opladen werkt niet met zomaar een ol’ oplaadkabel. U moet er een aanschaffen die de snellaadmogelijkheden van uw telefoon ondersteunt. Zorg ervoor dat je een goede aanschaft.

The Best USB-C Cables of 2023 Beste USB-C-kabel Anker Nieuwe nylon USB-C naar USB-C-kabel Amazon

$ 10,39
$ 12,99 Bespaar 20%

Beste budget USB-C-kabel Amazon Basics USB-C naar USB-A-kabel Amazon

$7,81
$10,02 Bespaar 22%

Beste lange USB-C-kabel Grtoeud USB-C naar USB-C-kabel Amazon

$25,98
 

Beste korte USB-C-kabel Anker Powerline III USB-C naar USB-C-kabel Amazon

$ 9,99
$ 12,99 Bespaar 23%

Beste Lightning-naar-USB-C-kabel Anker Nieuwe nylon USB-C-naar-Lightning-kabel Amazon

$17.99
 

Beste HDMI-naar-USB-C-kabel Uni USB-C-naar-HDMI-kabel Amazon

$ 17,99
$ 23,99 Bespaar 25%

Beste AUX naar USB-C-kabel Kabel is belangrijk Premium gevlochten aluminium USB-C naar 3,5 mm Aux-kabel Amazon

$7,99
 

Beste 3-in-1-kabel Spigen DuraSync 3-in-1 universele oplaadkabel Amazon

$ 17,99
$ 24,99 Bespaar 28%

Beste Thunderbolt 4-naar-USB-C-kabel Belkin Thunderbolt 4-kabel Amazon

$ 44,99
 

LEES VOLGENDE

  • › Onyx BOOX Tab Ultra C Review: verleidelijke e-paper-tablet met tekortkomingen
  • › De originele Google Chromecast krijgt geen updates meer
  • › Je kunt nu Apple Music Classical gebruiken op Android-telefoons
  • › Windows 11 heeft nieuwe widgets voor CPU- en RAM-bewaking
  • › Koop een waterdichte luidspreker voor het zwembad, & Pak meer uitverkoop in de vroege zomer
  • › Heeft je Steam Deck SD-kaart invloed op de laadtijden van games?