Home Dutch 'Zal verenigd de peilingen van Rajasthan bestrijden': Congres na ontmoeting met Ashok Gehlot, Sachin Pilot

'Zal verenigd de peilingen van Rajasthan bestrijden': Congres na ontmoeting met Ashok Gehlot, Sachin Pilot

0

De congrespartij, laat op maandag na een ontmoeting met Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot en Sachin Pilot, kwam naar buiten om een ​​verenigd front te projecteren en zei dat de twee senior leiders hebben besloten om samen tegen de BJP te vechten in de komende peilingen.

/p>

“We hebben besloten om de verkiezingen eensgezind te strijden. Zeker, we zullen de verkiezingen in Rajasthan winnen. Zowel Ashok Gehlot als Sachin Pilot hebben unaniem ingestemd met het voorstel”, vertelde congressecretaris KC Venugopal aan verslaggevers.

< p>Dit kwam na een vier uur durende ontmoeting tussen congresvoorzitter Mallikarjun Kharge, Rahul Gandhi, Ashok Gehlot en Sachin Pilot, naast andere senior leiders van de partij.

Het congrescomité van Rajasthan Pradesh (RPCC) verkeert in een staat van beroering sinds juli 2020, toen Pilot een opstand organiseerde om een ​​verandering van leiderschap in de staat te bewerkstelligen.

Dit kwam na een vier uur durende ontmoeting tussen congresvoorzitter Mallikarjun Kharge, Rahul Gandhi, Ashok Gehlot en Sachin Piloot, naast andere hoge leiders van de partij.

De partij had hem toen afgezet als plaatsvervangend eerste minister en president van het staatscongres. Maar sindsdien is de spanning aan het sudderen. De laatste opflakkering kwam nadat Pilot in april een dag lang in hongerstaking ging in Jaipur en actie eiste in corruptiezaken tegen de vorige door Vasundhara Raje geleide BJP-regering.

Lees ook | Te midden van een gevecht met Pilot zegt Gehlot: 'Geloof dat het Congres zal zegevieren in Rajasthan als het eensgezind de verkiezingen betwist'

Het congres reageerde aanvankelijk sterk, waarbij Sukhjinder Singh Randhawa, de leider van het All India Congress Committee (AICC) in Rajasthan, een verklaring aflegde waarin stond dat het vasten indruiste tegen partijbelangen en een anti-partijactiviteit, maar later verzachtte. Het vasten van de piloot werd gezien als een poging om Gehlot in het nauw te drijven. Dagen later voerde de centrale leiding gesprekken met de voormalige adjunct-CM.

Het congres had veteraan Kamal Nath ingehuurd om tussen de twee partijen te bemiddelen. Nath ontmoette Pilot en algemeen secretaris van de AICC die verantwoordelijk was voor de organisatie KC Venugopal. Maar uit die gesprekken kwam niets. De verklaring van Gehlot eerder deze maand dat Raje, zijn voorganger, zijn regering in 2020 hielp redden door zich te verzetten tegen de pogingen van de BJP om MLA's om te kopen, leidde tot meer spanning.

Lees ook

Wrestlers' protest: het verhaal tot nu toe

Chhattisgarh-functionaris zei dat hij Rs 53.000 moest betalen na het leegmaken van het reservoir aan r… jpg?resize=450,250″ />

Cross staffing van legerofficieren naar IAF, marine binnenkort

Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah in Manipur, om de veiligheid te herzien, gesprekken te voeren met K…

Pilot sloeg vervolgens terug naar Gehlot en zei dat het erop leek dat zijn leider Raje was en niet Sonia Gandhi en ondernam toen een vijfdaagse yatra om te eisen optreden in corruptiezaken. De standpunten van beide partijen zijn sindsdien alleen maar verhard, waarbij Pilot de deelstaatregering een ultimatum stelde en dreigde een staatsbrede agitatie te lanceren als aan drie van zijn eisen niet werd voldaan en de CM zei dat het eisen van compensatie voor studenten die hebben geleden als gevolg van papierlekken is een teken van “mentaal bankroet”.

© IE Online Media Services Pvt Ltd