Home Dutch Worstelaarsprotest: het verhaal tot nu toe

Worstelaarsprotest: het verhaal tot nu toe

0

Protesterende worstelaars voerden de lat hoger en verklaarden dinsdag dat ze hun medailles in de rivier de Ganga zullen gooien om te protesteren tegen de eigenmachtigheid van de politie en vasten op leven en dood in de India Gate in New Delhi.

Op zondag, terwijl de natie de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw door PM Modi bekeek, werden worstelaars Vinesh Phogat, Sakshi Malik en Bajrang Punia samen met andere protesters geboekt wegens rellen en belemmerende ambtenaarna een handgemeen met beveiligingspersoneel. De politie van Delhi heeft tenten, matrassen en alle andere items verwijderd van de protestsite bij de Jantar Mantar.

Newsmaker | Nieuwsmaker | Waarom BJP ondanks verschillende slagen nog steeds in de hoek van Brij Bhushan Sharan Singh staat

Maandag verklaarde de politie dat ze niet meer mogen protesteren bij de Jantar Mantar, maar ze mogen dit doen op elke andere geschikte aangemelde plaats.

Deze worstelaars begonnen het protest op 23 april en eisten de arrestatie van de chef van de Wrestling Federation of India (WFI), Brij Bhushan Sharan Singh, op grond van seksuele intimidatie van vrouwelijke atleten, waaronder een minderjarige.

Zoals vorige week. markeerde de voltooiing van een maand van het protest, hier zijn de hoogtepunten van het protest tot nu toe:

 1. 01

  Vrouwen doelwit wanneer ze hun stem verheffen: Vinesh Phogat

  Worstelaar Vinesh Phogat deelde de emoties die ze voelde toen het gevecht begon – angst voor de politie was de meest prominente. Ze zei ook dat het indienen van een FIR nooit deel uitmaakte van het plan. Over het gebrek aan steun van de sportvereniging zei ze: “Als vrouwen hun stem verheffen, worden ze als eerste aangevallen”. Lees ons volledige verhaal terwijl ze met The Indian Express spreekt over haar ervaring.

 2. 02

  Gerechtigheid belangrijker dan Aziatische Spelen: Bajrang Punia

  Sprekend tot de media tijdens het protest in Jantar Mantar in Delhi, waarin de arrestatie van Brij Bhushan Sharan Singh werd geëist, zei Punia: “Gerechtigheid voor 'India's dochters' is belangrijker dan de Aziatische Spelen-medaille.” via zijn familie over de federatie. Dit is alles wat hij zei tijdens de interactie.

 3. 03

  Oppositieleiders slaan tegen Centrum, doe mee aan protest

  Verschillende oppositieleiders toonden hun steun aan de protesterende worstelaars, waarbij West-Bengalen CM en Trinamool Congress-chef Mamta Banerjee twee parlementsleden van haar partij opdracht gaven de site te bezoeken. Andere oppositieleiders, waaronder Delhi CM Arvind Kejriwal en secretaris-generaal van het Congres, Priyanka Gandhi Vadra, ontmoetten de protesterende worstelaars in Jantar Mantar en betreurden de 'steun' van de regering aan de WFI-chef. Dit is wat er gebeurde tijdens hun bezoek.

 4. 04

  PT Usha zegt dat protest het imago van het land aantast

  De voorzitter van de Indian Olympic Association, PT Usha, zei dat het protest van atleten neerkomt op ongedisciplineerdheid en het imago van het land aantast. Nadat ze geconfronteerd werd met terugslag, ontmoette ze de demonstranten en verzekerde ze steun. “Ik ben met je,” zei ze.

 5. 05

  Protesterende worstelaars beweren misbruik van de politie

  Bij een nachtelijk handgemeen tussen de demonstranten en de politie van Delhi liepen twee van de demonstranten hoofdletsel op. Na het incident zei Punia dat hij bereid is al zijn medailles terug te geven. “We zijn bereid om ook ons ​​leven te geven”, zei hij. Lees hier wat de protesterende worstelaars zeiden na het incident.

 6. 06

  Sakshi Malik vertelt waarom ze besloten om zich uit te spreken

  In een exclusieve interactie met The Indian Express, winnaar van de bronzen medaille op de Olympische Spelen in Rio, vertelt Sakshi Malik over haar beslissing om jaren na het incident haar stem te verheffen tegen Brij Bhushan Sharan. “Veel meisjes worden seksueel lastiggevallen, maar hebben niet de moed om zich meteen uit te spreken”, zei ze. Ze sprak ook over de beschuldigingen dat het protest werd overmeesterd door politici en boerengroepen. Ze zei ook dat ze bereid zijn om prijzen en interviews terug te geven.

 7. 07

  Worstelaars dagen Brij Bhushan uit voor een narcotest

  Op een persconferentie zei Sakshi Malik: “Ik daag de WFI-president uit om een ​​narcotest af te leggen. We zijn ook bereid om de test af te leggen. Laat de waarheid naar buiten komen, wie de schuldige is en wie niet”. Als reactie zei Brij Bhushan dat hij klaar is om de test af te leggen op voorwaarde dat Vinesh Phogat en Bajrang Punia die ook afleggen. De demonstranten eisten verder dat de tests worden gecontroleerd door het Hooggerechtshof.

 8. 08

  Bhushan spant politieke spieren in UP

  Zoals beweerd door een BJP-leider, zal Brij Bhushan opnieuw deelnemen aan de Lok Sabha-verkiezingen in 2024. Hij sprak de Chetna Maha Rally toe in het Ram Katha Park in Ayodhya. Hij toerde door verschillende districten van de Awadh-regio van Uttar Pradesh, waaronder Gonda, Ayodhya, Bahraich en Basti, om mensen uit te nodigen voor de Ayodhya-rally. Sanjeev Singh, president van het Ayodhya-district van de BJP, zei echter: “De BJP is niet geassocieerd met de bijeenkomst. We doen alleen mee als de leiding ons dat vraagt. Tot nu toe hebben we dergelijke aanwijzingen niet ontvangen”. Lees alles over de bijeenkomst tijdens het protest van de grapplers

  Lees ook

  Chhattisgarh-functionaris moet Rs 53.000 betalen na het leegmaken van het reservoir aan r…

  Geven en nemen als Amit Shah Kuki-groepen ontmoet in Manipur

  Kruisbezetting van legerofficieren naar IAF, marine binnenkort

  'Gross onrecht naar Zuid': IT-minister van Telangana over de afbakening van Lok Sabha..

 9. 09

  Bhushan claimt wetten om misbruik van vrouwen te beschermen

  Geconfronteerd met meerdere FIR's van verschillende slachtoffers van aanranding, waaronder een minderjarige, beweerde Brij Bhushan Sharan Singh dat de wetten ter bescherming van vrouwen worden misbruikt door de demonstranten. Hier is meer over wat hij zei over de beschuldigingen tegen hem.