Top 5 Amerikaanse verhalen van vandaag: deal bereikt om schuldplafond te verhogen; Biden feliciteert Erdogan met Turkse verkiezingen, en meer

0
53

Na weken van debatten en discussies hebben de Amerikaanse president Joe Biden en House Speaker Kevin McCarthy een definitief akkoord bereikt om het Amerikaanse schuldenplafond te verhogen. De deal komt uren voor de deadline om een ​​potentieel verwoestende overheidsfaillissement af te wenden. Maar er staat de twee leiders nog meer werk te wachten, aangezien elk van hen nu de wetgevers in hun partij moet overtuigen om ervoor te stemmen.

Nadat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan als overwinnaar uit de bus kwam, feliciteerde Biden hem samen met andere wereldleiders. Ander nieuws: een man uit Florida heeft onschuldig gepleit voor mensensmokkel in een zaak die verband houdt met de ontdekking vorig jaar van een gezin van vier migranten uit India, die doodgevroren werden gevonden op een steenworp afstand van de grens tussen Canada en de VS. Jagdish Patel, 39, zijn vrouw Vaishali (37), hun dochter Vihangi (11) en zoon Dharmik (3) werden in januari 2022 dood aangetroffen in de buurt van Manitoba aan de Canadese kant van de grens, waar de temperaturen zo laag zijn als -30 graden Celsius.

Hier zijn 5 belangrijke krantenkoppen uit de Verenigde Staten van vandaag:

 1. 01

  Biden en McCarthy bereiken een definitieve deal om het faillissement van de VS te voorkomen

  Met dagen over voor een mogelijk allereerste faillissement van de regering, bereikten de Amerikaanse president Joe Biden en House Speaker Kevin McCarthy zondag een definitief akkoord over een deal om het schuldplafond van het land te verhogen en werkten ze om voldoende steun in het Congres te verzekeren om de maatregel in de komende tijd goed te keuren. week.

  De democratische president en de Republikeinse spreker spraken laat op de dag terwijl de onderhandelaars zich haastten om de wetsvoorsteltekst op te stellen en ter beoordeling te publiceren, met compromissen die geen van beide de hard-rechtse of linkerflank zal waarschijnlijk ondersteunen. In plaats daarvan werken de leiders aan het verzamelen van steun van het politieke midden terwijl het Congres zich haast naar stemmen vóór een deadline van 5 juni om een ​​schadelijke federale wanbetaling te voorkomen. (Lees meer)

 2. 02

  VS feliciteren Erdogan met verkiezingsoverwinning

  De Amerikaanse president Joe Biden sprak zijn beste wensen uit aan Recep Tayyip Erdogan en zei dat hij “er naar uitkijkt om als NAVO-bondgenoten te blijven samenwerken aan bilaterale kwesties en gedeelde mondiale uitdagingen.”

  De Amerikaanse president Joe Biden sprak zijn beste wensen uit aan Recep Tayyip Erdogan. p>

  De Turkse verkiezingsautoriteit heeft Erdogan uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen waarmee hij een nieuwe termijn van vijf jaar veiligstelt.

  < p>“Op basis van voorlopige resultaten is vastgesteld dat Recep Tayyip Erdogan tot president is gekozen”, zei Ahmet Yener, voorzitter van de Hoge Verkiezingsraad, tegen het staatspersbureau Anadolu. Erdogan kreeg 52,1% van de stemmen, zei Yener, terwijl zijn rivaal Kilicdaroglu 47,8% kreeg, volgens de voorlopige resultaten. (Deutche Welle)

 3. 03

  Amerikaanse man pleit onschuldig in verband met de dood van 4 Indiase migranten in 2022 nabij de grens tussen Canada en de VS

  Een man uit Florida heeft onschuldig gepleit voor mensensmokkel in een zaak die verband houdt met de ontdekking vorig jaar van een gezin van vier migranten uit India doodgevroren gevonden op een steenworp afstand van de grens tussen Canada en de VS, volgens berichten in de media.

  Jagdish Patel, vrouw Vaishali Patel, dochter Vihangi Patel en zoon Dharmik Patel werd op 19 januari doodgevroren gevonden nabij de grens tussen de VS en Canada.

  Steve Shand, 48, zag af van het voorlezen van de aanklacht voordat hij het pleidooi via videoconferentie inging als onderdeel van een korte maar langverwachte aanklacht in Duluth, Minnesota. Shand wordt beschuldigd van het illegaal binnenbrengen van migranten uit India naar de VS tijdens een ijskoude nacht in januari 2022, meldde de krant Grand Forks Herald. (Lees meer)

 4. 04

  Commissie van het Huis van de VS beveelt aan om India deel te laten uitmaken van NATO Plus

  In een belangrijke ontwikkeling vooruitlopend op het bezoek van premier Narendra Modi aan de Verenigde Staten, heeft een machtige Congrescommissie aanbevolen NAVO Plus te versterken door India erbij te betrekken.

  NATO Plus, momenteel NATO Plus 5, is een veiligheidsregeling die de NAVO en vijf aangesloten landen – Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Israël en Zuid-Korea – samenbrengt om de wereldwijde defensiesamenwerking te stimuleren. India aan boord halen zou een naadloze uitwisseling van inlichtingen tussen deze landen vergemakkelijken en India zou zonder veel vertraging toegang krijgen tot de nieuwste militaire technologie. (PTI)

 5. 05

  Wetgeving ingevoerd om van Diwali een federale feestdag in de VS te maken

  Een prominente Amerikaanse wetgever heeft vrijdag in het Amerikaanse Congres een wetsvoorstel ingediend om Diwali, het lichtfestival, uit te roepen tot een federale feestdag, een stap die wordt verwelkomd door verschillende gemeenschappen uit het hele land.

  Amerikaanse wetgever Grace Meng dient een wetsvoorstel in in het House of Congress om verklaar Diwali op 26 mei 2023 tot een federale feestdag. (PTI)

  Lees ook

  Zoon premier Japan neemt ontslag na publieke verontwaardiging over privéfeest op kantoor .jpg?resize=450,250″ />

  Van hoogtepunten naar dieptepunten, Everest recordbreker ziet 'geen toekomst' in Nepal

  NAVO-soldaten gewond in Kosovo botst met Servische demonstranten

  China spreekt steun uit voor Servië bij hernieuwde Kosovo-conflicten waarbij NA…

  “Diwali is een van de belangrijkste dagen van het jaar voor miljarden mensen over de hele wereld, en voor talloze families en gemeenschappen in Queens, New York en de Verenigde Staten , vertelde congreslid Graced Meng aan verslaggevers tijdens een virtuele persconferentie hier kort na de indiening van het wetsvoorstel in het Huis van Afgevaardigden. (Lees meer)