TOEFL iBT goedgekeurd voor Canadese instellingen voor hoger onderwijs

0
61

De Educational Testing Service (ETS) heeft vandaag aangekondigd dat de TOEFL iBT-test is goedgekeurd door Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) voor gebruik in Canada's Student Direct Stream (SDS).

SDS is een een versneld verwerkingsprogramma voor studievergunningen voor internationale studenten die van plan zijn zich in te schrijven bij een van Canada's postsecundair aangewezen onderwijsinstellingen.

Lees | ETS kondigt nieuwe studiebeurs aan voor Indiase studenten die in het VK willen studeren

Na deze aankondiging kunnen studenten vanaf 10 augustus 2023 TOEFL iBT-scores verzenden als onderdeel van hun SDS-aanvraag. De ETS beweert dat volgens de IRCC, als zolang aan alle geschiktheidsvereisten wordt voldaan, worden de meeste SDS-aanvragen binnen 20 kalenderdagen verwerkt.

“De TOEFL iBT-test wordt al geaccepteerd door 100% van de Canadese universiteiten en is ook 's werelds meest geaccepteerde Engelstalige test, gebruikt door meer dan 12.000 instellingen in meer dan 160 landen wereldwijd,” ETS toegevoegd.

Naast TOEFL iBT is ook de Pearson Test of English Academic (PTE Academic)-test goedgekeurd voor het SDS-schema van Canada.

Deze update komt een beetje nadat ETS onlangs enkele updates in de TOEFL iBT-test had aangekondigd. Volgens het herziene formaat is de TOEFL iBT-test met een uur ingekort en zal deze nu minder dan twee uur in beslag nemen — voorheen was dit drie uur.

Lees ook

NEET UG 2023: MBBS-toelatingscriteria en cut-offs voor top Maharashtra me…

AP EAMCET/EAPCET 2023 resultaatdatum aangekondigd

Hoe JEE Main 2023-toppers zich voorbereiden op Advanced-examen

JAC 12th Arts, Commerce Resultaat 2023 Updates: Resultaten verklaard op jac.jhar… < p>Bovendien heeft de toets nu een nieuwe, modernere taak 'Schrijven voor een academische discussie'. Dit vervangt de vorige onafhankelijke schrijftaak. Ook is het leesgedeelte ingekort en zijn ook alle niet-gescoorde toetsvragen verwijderd. Bijgewerkte versies van de TOEFL iBT gratis oefentest en TOEFL iBT oefensets zijn ook beschikbaar op de TOEFL-website.

© IE Online Media Services Pvt Ltd