Samsung Galaxy S23 Ultra Review: praktische perfectie met een vleugje terughoudendheid

0
62

Beoordeling:
9/10
? < ul>

 • 1 – Werkt niet
 • 2 – Nauwelijks functioneel
 • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
 • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
 • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig en waard om te kopen
 • < li>8 – Fantastisch, bijna best-in-class

 • 9 – Best-in-class
 • 10 – Perfectie op het randje
 • Prijs :
  Vanaf $ 1.200
  Amazon Samsung

  Justin Duino/How-To Geek

  De S23 Ultra heeft misschien niet de meest flitsende gimmicks of verlegt de grenzen van design, maar hij presteert waar het er echt toe doet— betrouwbaarheid en een uitzonderlijke gebruikerservaring.

  Na 14 jaar vlaggenschip-Android-smartphones te hebben gemaakt, lijkt Samsung eindelijk de perfectie te hebben bereikt met de Galaxy S23 Ultra. Het is een apparaat dat gepolijst schreeuwt, ongeëvenaarde kracht en een symfonie van functies levert. Maar offert het temidden van zijn praktische perfectie opwinding op voor veiligheid?

  Moderne smartphones zijn opmerkelijk capabel geworden en kunnen naadloos de taken aan die we ze toewerpen. Betreed de Galaxy S23 Ultra, een apparaat dat is gemaakt voor degenen die hunkeren naar iets extra's dat aan elke denkbare behoefte voldoet. Met een snuifje meer schermruimte, een streepje meer batterijduur, een groter zoombereik van de camera en de toegevoegde productiviteit van een stylus, laat deze telefoon geen middel onbeproefd.

  Natuurlijk, met grote kracht komt een hogere prijskaartje. Hoewel het al maanden bestaat, is het nog steeds een onmiskenbare krachtpatser die weinig te wensen overlaat, waardoor concurrenten moeite hebben om bij te blijven. Sommigen vragen zich misschien af ​​of Samsung het een beetje te veilig heeft gespeeld en geen ruimte heeft gelaten voor een vleugje eigenzinnigheid.

  Dit is wat we leuk vinden

  • Premium, stijlvolle constructie

   li>

  • Fantastisch scherm en luidsprekers
  • Geweldige, betrouwbare prestaties
  • Langdurige batterijduur
  • Meest veelzijdige camera's op een telefoon
  • S Pen-functies

  En wat we niet doen

  • Misschien te groot aanvoelen voor handen van gemiddelde grootte
  • OneUI bevat nog steeds veel bloatware
  • Camerasluitertijd niet de beste
  • Laadsnelheden hebben een update nodig

  De deskundige recensenten van How-To Geek gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

  Inhoudsopgave

  Ontwerp en bouw: ingetogen glans
  Beeldscherm en multimedia: grootsheid in consistentie
  Prestaties en batterij: King of the Ring
  Software en netwerk: betrouwbaarheid als kern
  Camera's: heerlijk veelzijdig
  Alternatieven die het overwegen waard zijn
  Moet je de Samsung Galaxy S23 Ultra kopen?

  Ontwerp en bouw: ingetogen briljant

  Justin Duino/How-To Geek

  • Inhoud van de doos: Telefoon, type-C naar type-C USB-kabel
  • Afmetingen: 163,4 x 78,1 x 8,9 mm (6,43 x 3,07 x 0,35 inch)
  • Gewicht: 234 g (8,25 oz)
  • Poorten: 1x USB-C, S Pen-sleuf
  • IP-classificatie: IP68 stof-/waterbestendig (tot 1,5 m voor 30 minuten)

  De promotionele afbeeldingen hadden me ervan overtuigd dat de S23 Ultra fysiek ongewijzigd is ten opzichte van de Galaxy S22 Ultra van vorig jaar, maar het verraste me om de telefoon voor het eerst in mijn hand te houden. Hoewel de S23 Ultra identieke fysieke afmetingen heeft als zijn voorganger, heeft hij nu enigszins afgeplatte zijrails in vergelijking met vorig jaar. Door deze ogenschijnlijk kleine verandering voelt de telefoon prettiger in de hand en ligt hij steviger in de hand.

  Ik gebruik het woord “comfortabel” alleen in relatieve termen, aangezien dit nog steeds een dikke jongen is die misschien te log voor je aanvoelt, vooral als je de afgelopen 2-3 jaar geen Ultra-vlaggenschip hebt behandeld. Ik had het graag gezien als het iets smaller was geweest, maar Samsung heeft in ieder geval goed werk geleverd door zijn gewicht van 234 gram in evenwicht te houden.

  Justin Duino/How-To Geek

  Gelukkig buigen de glasplaten aan de voor- en achterkant nog steeds naar de zijkanten, waar mijn handen buitengewoon dankbaar voor zijn, in tegenstelling tot de platte, scherpe randen van de huidige iPhones. De gebogen randen van het scherm zijn ook verkleind, waardoor het nu nog maar net over de randen loopt, waardoor het een randloos uiterlijk krijgt zonder de nadelen van gebogen schermen.

  De achterkant van de telefoon is voorzien van mat glas met een matte afwerking, wat een vleugje verfijning toevoegt en lelijke vingerafdrukken en vegen voorkomt. En om duurzaamheid te garanderen, heeft Samsung zowel het voor- als achterglas geüpgraded naar Gorilla Glass Victus 2, wat goed is gezien de kans dat deze telefoon van elk oppervlak glijdt.

  GERELATEERDSamsung Galaxy S22 Ultra Review: het totaalpakket

  Hoewel de aluminium zijhekken een eersteklas gevoel uitstralen, maakt hun glanzende afwerking ze vatbaar voor vlekken en krassen, wat met een matte afwerking had kunnen worden voorkomen. Aan de rechterkant vindt u de aan/uit-knop en de volumeknop, die voldoende klikken en voelbaar zijn als ze maar een klein beetje te hoog worden geplaatst voor de natuurlijke handgreeppositie.

  De onderkant is vol met een nano-simkaart. kaartlade, een type-C USB-poort, een naar beneden gericht luidsprekerrooster en de Samsung S Pen-stylussleuf. De telefoon heeft ook een IP68-classificatie en beschermt hem tegen het binnendringen van stof en water.

  Justin Duino/How-To Geek

  Esthetisch gezien is de S23 Ultra een van de meest stijlvolle en gepolijste smartphones op de markt. Voor deze review mocht ik de Green colorway testen, die ziet er geweldig uit maar voelt misschien wat te sober aan. Ik denk dat de lichtere crème- of lavendelkleurvarianten er in het echt misschien leuker uitzien.

  De cameralenzen die zweven zonder een enorme camerabobbel die uit de achterkant van de telefoon steekt, voegen een serene gratie toe aan het ontwerp van de telefoon. Er kan echter worden aangevoerd dat de rest van de dikte van de telefoon had kunnen worden verkleind met een aparte camerabobbel.

  Mijn enige echte klacht over het ontwerp van deze telefoon is een gebrek aan leuke opties: misschien een kunstleren achterkant of tweekleurige buitenkant, iets om meer flair toe te voegen aan dit verder pragmatische ontwerp. Ook zou het leuk geweest zijn om een ​​beschermhoes voor de telefoon in de doos te hebben.

  The Best Samsung Galaxy S23 Ultra Cases of 2023 Best Galaxy S23 Ultra Case Overall Spigen Cryo Armor Designed for Galaxy S23 Ultra Case Amazon

  $ 20,99
   

  Beste budget Galaxy S23 Ultra Case Spigen Neo Hybrid Ontworpen voor Galaxy S23 Ultra Case Amazon

  $ 18,99
  $ 39,99 Bespaar 53%

  < img src="https://m.media-amazon.com/images/I/41j1gfQbUkL._SL160_.jpg" />Beste Galaxy S23 Ultra Wallet Case Case-Mate Samsung Galaxy S23 Ultra Case Amazon

  $39.43
   

  Best Rugged Galaxy S23 Ultra Case URBAN ARMOR GEAR UAG Ontworpen voor Samsung Galaxy S23 Ultra Case Amazon

  $ 44,95
   

  Beste Clear Galaxy S23 Ultra Case Simtect voor Samsung Galaxy S23 Ultra Case Amazon

  $18.99
   

  Beste dunne Galaxy S23 Ultra Case Ringke Onyx Compatibel met Samsung Galaxy S23 Ultra Case 5G Amazon

  $16.99
   

  Beste lederen Galaxy S23 Ultra-hoes CENMASO voor Samsung Galaxy S23 Ultra-hoes Amazon

  $ 15,99
   

  Display en multimedia: grootsheid in consistentie

  Justin Duino/How-To Geek

  • Scherm: 6,8 inch Dynamic AMOLED
  • Resolutie: 1440 x 3088 pixels
  • Helderheid: 1200 nits (HBM), 1750 nits (piek)
  • Vernieuwingsfrequentie: Variabel tot 120 Hz
  • Aanrakingsbemonsteringsfrequentie: 240 Hz

  Het is bekend dat de vlaggenschepen van Samsung enkele van de beste schermen op de smartphonemarkt hebben. De Galaxy S23 Ultra heeft een scherm dat in wezen ongewijzigd is ten opzichte van vorig jaar, maar het kan nog steeds claimen het beste te zijn. Het is superhelder, met 1200 nits helderheid in normale scenario's en tot 1750 nits piekhelderheid in HDR-inhoud. Ik haalde de telefoon tevoorschijn tijdens zonnige uitstapjes in Californië en het scherm was perfect leesbaar, zelfs in direct zonlicht.

  Hoewel het een native resolutie van 1440p ondersteunt, kun je de schermresolutie verlagen naar 1080p, en dat is hoe ik de telefoon het meest gebruikte. Zelfs bij 1080p ziet het scherm er fantastisch uit, met pittige kleuren en diepe zwarttinten. Je krijgt ondersteuning voor HDR in alle streaming-apps en het consumeren van multimedia op dit scherm is een traktatie. De kleine geperforeerde camera-uitsparing aan de bovenkant zit niet veel in de weg, en de hoge beeldverhouding van 19,5:9 is perfect voor bijna alles, van het bekijken van grootformaat video's op YouTube tot het scrollen door verticale social media-feeds.

  Justin Duino/How-To Geek

  Het scherm beschikt ook over een adaptieve verversingssnelheid tot 120 Hz, waardoor u zijdezacht door apps scrolt en tegelijkertijd wordt ingesteld op 24 Hz om de batterij te sparen wanneer u het scherm niet aanraakt. Een grote teleurstelling met het scherm is echter dat Samsung heeft gekozen voor een lage PWM-flikkersnelheid voor zijn premium vlaggenschepen, en dit is geen uitzondering met de S23 Ultra. Hoewel dit voor de meeste gebruikers misschien geen probleem is, kan dit een uitdaging vormen als u bijzonder gevoelig bent voor schermflikkering of uw telefoon vaak gebruikt in omgevingen met weinig licht.

  Het is het vermelden waard. dat zelfs de nieuwste iPhones deze eigenschap delen. Daarentegen zijn sommige recente Android-telefoons van merken als Realme en Motorola overgestapt op beeldschermen met hogere PWM, waarmee dit probleem wordt weggenomen.

  De hoogwaardige vibratiemotor onder het scherm voegt haptische feedback toe aan uw scherminteracties. Het is echter vermeldenswaard dat iPhones en zelfs enkele van de nieuwste Xiaomi-vlaggenschepen haptiek bieden die nog verfijnder en premium aanvoelt. De ultrasone vingerafdrukscanner werkt betrouwbaar goed om veilige biometrische ontgrendeling te bieden.

  Ten slotte is de luidsprekeropstelling hier beter dan ooit, met het bovenste oorstuk dat samenwerkt met de luidspreker aan de onderkant om heldere, rijke audio te leveren met zelfs hints van echte bas. Dingen van topkwaliteit!

  Prestaties en batterij: King of the Ring

  • Processor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 (4nm)
  • Opslag: 256GB/512GB/1TB (UFS 4.0)
  • RAM: 8/12GB LPDDR5
  • Batterij: 5000mAh
  • Opladen: 45W bedraad, 15W draadloos

  In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt de gehele S23-serie wereldwijd aangedreven door dezelfde chip, namelijk de Snapdragon 8 Gen 2 voor Galaxy. Dit is wat de “voor Galaxy” gedeeltelijk betekent, maar wat u moet weten, is dat dit ongetwijfeld de meest gelikte, meest responsieve Samsung-telefoon tot nu toe is. Geholpen door het feit dat de Galaxy S23 Ultra is verpakt in de nieuwste UFS 4.0-opslag, vliegt deze telefoon door dagelijkse taken. Of het nu gaat om het starten van zware apps, schakelen tussen apps voor multitasking, of gewoon je apps opgeschort houden in het geheugen, de S23 Ultra kan het allemaal zonder zich in het zweet te werken.

  Ik gebruikte de Galaxy Z Fold 4 voordat ik overstapte naar de S23 Ultra, en ik realiseerde me hoe de Z Fold 4 hier en daar gevuld is met micro-stutters en bijna traag aanvoelt in vergelijking met de Ultra. Natuurlijk kunnen er andere telefoons met de 8 Gen 2-chip zijn die hogere benchmarkscores op papier hebben, maar tenzij je een die-hard gamer bent, zal de S23 Ultra meer dan in staat zijn om te voldoen aan alles wat je erop gooit en dan enkele.

  Volledige weergave in-/uitschakelen Volledig scherm afsluiten Bekijk in volledig scherm #1 van 3Vorige dia
  Volgende dia Vorige dia
  Volgende dia Vorige dia
  Volgende dia

  Over gamen gesproken, de Galaxy S23 Ultra kan alle zwaarste games draaien die er zijn op het Android-ecosysteem op hun hoogste instellingen, hoewel het de optie mist om games zoals PUBG en Call of Duty Mobile met 120 fps uit te voeren. Ondanks dat het geen op gaming gerichte smartphone is, kan hij zijn mannetje staan ​​tijdens lange gamesessies, zonder noemenswaardige thermische throttling of frame-drop problemen.

  Maar wat nog indrukwekkender is dan de prestaties, is de batterijduur van deze telefoon. Net als zijn voorgangers wordt de Galaxy S23 Ultra ook geleverd met een enorme batterij van 5000 mAh, maar in tegenstelling tot de energieverslindende Snapdragon 888- en 8 Gen1-processors of de batterijverslindende Exynos-chips, is de 8 Gen 2 waarschijnlijk de meest energiezuinige vlaggenschip-chipset die er is. Android Market heeft gezien in enige tijd. Met de S23 Ultra kon ik gemakkelijk de zwaarste dagen doorkomen zonder me zorgen te hoeven maken dat mijn telefoon leeg zou raken. De paradepaardjes van Samsung worden zelden geassocieerd met zo'n uitzonderlijke levensduur, wat deze prestatie des te opmerkelijker maakt. Om het in perspectief te plaatsen, ik heb consequent genoten van meer dan zes uur scherm-aan-tijd verspreid over anderhalve tot twee dagen voordat ik naar een oplader moest reiken.

  Volledige weergave in-/uitschakelen Volledig scherm afsluiten Bekijk in volledig scherm #1 van 3Vorige dia
  Volgende dia Vorige dia
  Volgende dia Vorige dia
  Volgende dia

  Hoewel de batterijduur beter is dan ooit, laten de oplaadsnelheden van Samsung nog veel te wensen over. De Galaxy S23 Ultra ondersteunt 45 W bekabeld opladen, wat helaas meer dan een uur duurt om de telefoon volledig op te laden van 0 tot 100%. Het is vermeldenswaard dat voor het bereiken van deze oplaadsnelheid het gebruik van geselecteerde PPS-opladers vereist is, aangezien de meeste andere USB PD-opladers, waaronder de 65W-oplader die ik gebruik, de S23 Ultra alleen kunnen opladen met 25 watt, waardoor de oplaadtijd wordt verlengd tot ongeveer 75-80 minuten voor een volledige lading.

  Op een betere toon, draadloze oplaadsnelheden zijn behoorlijk snel met 15 watt, en met de S23 Ultra kun je zelfs draadloos andere apparaten of TWS-oordopjes opladen met maximaal 4,5 Watt.

  The Best Wireless Chargers of 2023 Best Wireless Charger Overall Anker PowerWave II Stand Amazon

  $35.99
   

  Best Budget Wireless Charger TOZO W1 Wireless Charger Amazon

  $ 10,99
  $ 19,99 Bespaar 45%

  Beste Samsung draadloze oplader Samsung draadloze snellader Stand Amazon

  $119.95
  $129.00 Bespaar 7%

  Beste draadloze oplaadpad Anker PowerWave II-pad Amazon

  $ 29,99
   

  Beste draadloze laadstation iOttie iON Wireless Duo Amazon Beste draadloze oplaadstandaard Anker PowerWave II-standaard Amazon

  $ 35,99
   

  Beste draadloze autolader iOttie Auto Sense Amazon

  $ 50,99
  $ 59,95 Bespaar 15%

  Beste draadloze oplader voor iPhone Apple MagSafe-oplader Amazon

  $31.00
  $39.00 Bespaar 21%

  Software en netwerk: betrouwbaarheid als kern

  Justin Duino/How-To Geek

  Ik gebruikte de Galaxy S23 Ultra ontgrendeld met een AT&T SIM, en de gesprekskwaliteit, het volume van de oortelefoon en de 5G-netwerkprestaties waren onberispelijk. Je krijgt hier een optie om Dual SIM-kaarten te gebruiken met een eSIM, en de telefoon is beschikbaar via alle grote mobiele netwerken in de VS.

  Aan de softwarekant krijg je de nieuwste Android 13 met Samsung's OneUI 5.1-skin er bovenop. Hoewel de software-skin van Samsung vaak wordt genoemd als een van de zwakke punten, is het ook een van de Android-skins met de meeste functies, waardoor je een spervuur ​​aan opties hebt om je smartphone-ervaring te personaliseren en te optimaliseren. De interface is zorgvuldig ontworpen, waarbij toegankelijkheid en gebruiksgemak voorop staan. Navigeren door de functies en instellingen van de telefoon voelt moeiteloos, met goed georganiseerde menu's en intuïtieve gebaren waardoor elke interactie natuurlijk aanvoelt.

  GERELATEERDHet ergste aan Samsung-telefoons is Samsung-software

  De softwaresuite zit boordevol handige functionaliteiten, zoals de Secure Folder voor het beschermen van gevoelige bestanden, de Game Launcher voor een verbeterde game-ervaring en de Bixby virtuele assistent voor spraakgestuurd gemak. Van het Edge Panel, dat snelle toegang biedt tot je favoriete apps en tools, tot Samsung Dex, dat een Windows-pc-achtige interface via USB of zelfs draadloos naar een extern beeldscherm kan projecteren, de Galaxy S23 Ultra heeft meer functies dan je 8217; ooit nodig zal hebben.

  Met zoveel ingebouwde functies is het geen wonder dat de telefoon direct uit de doos wordt geleverd met ~ 50 GB aan interne opslag die al is gebruikt. De aandrang van Samsung om dubbele apps te bundelen voor elke standaard Google-app (Agenda, Mail, Berichten, internetbrowser, enz.) draagt ​​ook bij aan de vooraf geïnstalleerde bloat, samen met een overvloed aan andere Samsung-apps. Hoewel het mogelijk is om deze apps uit te schakelen of te verbergen, zou het handiger zijn als Samsung zijn software-ervaring zou stroomlijnen door dubbele apps niet meer nodig te hebben.

  Weergave op volledige grootte in-/uitschakelen Volledig scherm afsluiten Zie in volledig scherm #1 van 6Vorige dia
  Vooraf geladen Samsung-apps op de S23 UltraNext Slide Vorige Slide
  'Material You'-stijl Thema-engine op de S23 UltraNext Slide Vorige Slide
  OneUI's Edge-paneel met aanpasbare app-snelkoppelingenVolgende dia Vorige dia
  Multitasking op gesplitst scherm op OneUI 5.1Volgende dia Vorige dia
  Het S-Pen-menu op de S23 UltraNext Slide Vorige Slide
  De S gebruiken -Pen naar scherm writeNext Slide

  Een van de opvallende aspecten van de software-ervaring van de Galaxy S23 Ultra is de naadloze integratie van de S Pen. Deze functie, voorheen exclusief voor de Galaxy Note-serie, brengt een nieuw niveau van veelzijdigheid en productiviteit naar de S-serie Ultra-vlaggenschepen. Met de S Pen kun je aantekeningen maken, je innerlijke artiest de vrije loop laten met schetsen en zelfs genieten van afstandsbedieningsmogelijkheden via je telefoon (hoewel ik moet toegeven dat ik niet zo vaak naar de S Pen greep als ik dacht ). Desalniettemin, of je nu een creatieve professional bent, een student of gewoon iemand die het gemak van een stylus waardeert, de S Pen ontgrendelt een wereld aan mogelijkheden op de Galaxy S23 Ultra.

  GERELATEERD De S Pen van de Samsung Galaxy S23 Ultra is de grootste gimmick

  Mijn enige klacht over Samsung-software in het verleden was de traagheid waarmee One UI werkt, maar zoals ik hierboven al zei, vliegt deze telefoon. Maar dat is niet alles: Samsung heeft ook aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van softwareondersteuning. Met de S23 Ultra kunt u gerust zijn, wetende dat u wordt getrakteerd op vier jaar gegarandeerde OS-updates en nog langere ondersteuning voor beveiligingsupdates.

  Natuurlijk zijn de langetermijnprestaties van Samsung-telefoons een onderwerp van discussie geweest, en alleen de tijd zal uitwijzen hoe de Galaxy S23 Ultra het doet. Maar met de grote sprongen die gemaakt zijn op het gebied van software-optimalisatie en -ondersteuning, is het duidelijk dat Samsung vastbesloten is om het verhaal te veranderen.

  Camera's: Verrukkelijk Veelzijdig

  Justin Duino/Hoe -To Geek

  • Primair: 200 MP, f/1.7, 24 mm (breed), 1/1.3″ sensorgrootte (met OIS)
  • Ultrawide: 12 MP, f/2.2, 13 mm, 120˚ (ultrawide), 1/2.55″ sensorgrootte, Dual Pixel PDAF
  • Zoomlens: 10 MP, f/2.4, 70 mm (3x telefoto), 1/3.52″ sensorgrootte (met OIS)
  • Zoomlens: 10 MP, f/4.9, 230 mm (10x telefoto), 1/3.52″ sensorgrootte (met OIS)
  • Camera voorzijde: 12 MP, f/2.2, 26 mm (breed), Dual Pixel PDAF

  < p>De belangrijkste marketingimpuls van dit jaar voor de Galaxy S23 Ultra was de gloednieuwe 200MP-sensor voor de primaire achteruitrijcamera. De andere drie achterste camera's blijven ongewijzigd, terwijl de selfiecamera een verlaagde resolutie van 12 MP krijgt, maar een verbeterde sensor die ook autofocus ondersteunt. Laten we de real-life cameraprestaties een voor een opsplitsen.

  De hoofdcamera klikt op pixel-binned 12MP-afbeeldingen in de automatische modus, hoewel je wel de optie krijgt om 50MP- of full-res 200MP-foto's te maken. De 200 MP-foto's zijn gevuld met veel meer details, maar missen een deel van de beeldverwerking van foto's in de automatische modus, waardoor er af en toe uitgeblazen heldere gebieden en vervaagde kleuren overblijven. Bovendien zijn ze 55 MB groot en zijn de extra details alleen zichtbaar als u van plan bent er een muurgrote poster van af te drukken.

  Samsung heeft ook een Expert-modus in de camera-app gebundeld, waarmee je handmatige bediening hebt van sluitertijd, ISO, scherpstelafstand, enz., en RAW-afbeeldingen uitvoert die je naar wens kunt aanpassen in Adobe Lightroom.

  Details in de Auto-modus (12MP) versus 200MP foto van de S23 Ultra

  Ik heb de camera meestal in de automatische modus gebruikt en hij levert uitstekende foto's met levendige kleuren en een indrukwekkend dynamisch bereik. De scène-optimizer van Samsung kan soms een beetje meeslepen met het stimuleren van kleuren. De uiteindelijke beelden komen misschien niet altijd perfect overeen met de daadwerkelijke scène, maar ach, ze zijn klaar voor de schijnwerpers op sociale media. Het heeft ook de neiging om wat kunstmatige scherpte toe te voegen aan de fijnere details, maar niets dat je foto verpest.

  De ultrabrede camera is perfect voor het vastleggen van uitgestrekte landschappen of krappe ruimtes, hoewel de details een hit zijn in vergelijking met de hoofdlens. De ultrabrede prestaties lijden onder suboptimale lichtomstandigheden, wat resulteert in donkerdere foto's met zachtere details.

  Weergave op volledige grootte in-/uitschakelen Volledig scherm afsluiten Bekijk in volledig scherm #1 van 9Vorige dia
  HoofdcameraVolgende dia Vorige dia
  HoofdcameraVolgende dia Vorige dia < br/>Ultrabrede cameraVolgende dia Vorige dia
  HoofdcameraVolgende dia Vorige dia
  Ultrawide cameraVolgende dia Vorige dia
  HoofdcameraVolgende dia Vorige dia
  HoofdcameraVolgende dia Vorige dia
  HoofdcameraVolgende dia Vorige dia
  MacromodusVolgende dia

  Hoewel de primaire camera zeker fatsoenlijke portretten kan maken, steelt de 3x telelens echt de show. Het portretbeeldalgoritme van Samsung werkt magisch, met een prachtige bokeh-drop-off die dat dromerige scherptediepte-effect creëert, en de levendige kleuren dragen bij aan de aantrekkingskracht. Er kunnen gevallen zijn waarin de software overmatige huidverzachting of kunstmatige verscherping toepast, maar dat is tegenwoordig het geval met de meeste smartphonecamera's.

  Weergave op volledige grootte in-/uitschakelenVolledig scherm sluitenBekijken op volledig scherm #1 van 7Vorige dia
  3x PortretVolgende Dia Vorige Dia
  1x PortretVolgende Dia Vorige Dia
  3x PortretVolgende Dia Vorige Dia
  1x PortretVolgende Dia Vorige Dia
  1x PortretVolgende dia Vorige dia
  3x portretVolgende dia Vorige dia
  3x PortraitNext Slide

  De Galaxy S23 Ultra is een van de zeldzame camerasystemen die is uitgerust met twee verschillende optische zoom lenzen. De telelens in periscoopstijl biedt een indrukwekkende 10x optische zoom, waardoor u verre onderwerpen van dichtbij kunt bekijken zonder in te leveren op beeldkwaliteit. De hybride zoommogelijkheden vergroten het bereik nog verder, waardoor u verrassend bruikbare foto's kunt maken, zelfs vanaf een aanzienlijke afstand.

  Weergave op volledige grootte in-/uitschakelenVolledig scherm sluitenBekijken op volledig scherm #1 van 11Vorige dia
  UltrawideVolgende dia Vorige dia
  HoofdcameraVolgende dia Vorige dia
  3x zoomVolgende dia Vorige dia
  10x ZoomVolgende dia Vorige dia
  HoofdcameraVolgende dia Vorige dia
  10x zoomVolgende dia Vorige dia
  30x zoomVolgende dia Vorige dia
  100x zoomVolgende dia Vorige dia
  HoofdcameraVolgende dia Vorige dia
  30x zoomVolgende dia Vorige dia
  100x ZoomNext Slide

  Deze uitgebreide zoomfunctie is handig bij het fotograferen van dieren in het wild of architectonische wonderen, en de foto's met 10x zoom van de S23 Ultra zijn een klasse voor op elke andere smartphone zonder een speciale 10x-lens. Buiten dat, zijn de resultaten het waard om in ieder geval tot 30x zoom te delen. Plaats dat; het is een kwestie van een foto maken waarmee je kunt pronken met je vrienden, maar niets dat de moeite waard is om te posten, eerlijk gezegd.

  Volledige weergave in-/uitschakelen Volledig scherm afsluiten Bekijk in volledig scherm #1 van 9Vorige dia
  10x zoomvoorbeeld op de Galaxy S23 UltraVolgende dia Vorige dia
  10x zoomvoorbeeld op de Galaxy Z Fold 4Volgende dia Vorige dia
  30x zoomvoorbeeld op de Galaxy S23 UltraNext Slide Vorige Slide
  30x zoomvoorbeeld op de Galaxy Z Fold 4Volgende dia Vorige dia
  20x zoomvoorbeeld op de Galaxy S23 UltraVolgende dia Vorige dia
  10x zoomvoorbeeld op de Galaxy S23 UltraNext Slide Vorige Slide
  10x zoomvoorbeeld op de Galaxy S23 UltraNext Slide Vorige Slide
  30x zoomvoorbeeld op de Galaxy S23 UltraVolgende dia Vorige dia
  30x zoomvoorbeeld op de Galaxy S23 UltraNext Slide

  Dit jaar richtte Samsung veel van zijn marketingmateriaal op de 'Nightography' van deze telefoon. En tot mijn verbazing zijn de prestaties in de nachtmodus niet zo uitzonderlijk als gehoopt. Hoewel het zelfs zonder nachtmodus fatsoenlijke foto's kan maken in omgevingen met weinig licht, hebben de meeste foto's in de nachtmodus een merkbare kleurovergang rond lichtbronnen en eindigen ze vaak met zachtere details. Hoewel de 3x- en 10x-foto's zeker profiteren van de langere belichtingstijd in de nachtmodus, zijn ze ook gemakkelijk te verknoeien met de minste handbewegingen.

  Het is vermeldenswaard dat de Galaxy S23 Ultra het nog steeds doet beter dan veel andere smartphones in situaties met weinig licht. Toch komt het misschien niet overeen met de prestaties bij weinig licht van sommige speciale nachtmodusfuncties in andere vlaggenschipapparaten, zoals de Xiaomi 13 Ultra en Pixel 7 Pro.

  Weergave op volledige grootte in-/uitschakelen Volledig scherm sluiten Bekijk in volledig scherm #1 van 8Vorige dia
  Hoofdcamera Nachtmodus UITVolgende Dia Vorige Dia
  Hoofdcamera Nachtmodus AANVolgende Dia Vorige Dia
  Hoofdcamera Nachtmodus UITVolgende Dia Vorige Dia
  Hoofdcamera Nachtmodus AANVolgende Dia Vorige Dia
  3x Zoom Nachtmodus UITVolgende Dia Vorige Dia
  3x zoom Nachtmodus AANVolgende Dia Vorige Dia
  10x zoom Nachtmodus UITVolgende dia Vorige dia
  10x zoom Nachtmodus AANVolgende dia < img src="https://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2023/05/20230519_212930.jpg" />

  De selfiecamera van de Galaxy S23 Ultra is ook niet traag. Of je nu een snelle selfie maakt of deelneemt aan videogesprekken, de camera aan de voorzijde legt indrukwekkende details en bijna natuurlijk ogende huidtinten vast met een groot dynamisch bereik. Hoewel de prestaties bij weinig licht niet uitzonderlijk zijn met zachte details en de schermflits voegt weinig waarde toe aan de beelden. Het kan ook hoogwaardige 4K 60fps-video's opnemen met stabilisatie en filmische portret-selfievideo's met een resolutie van 4K.

  Weergave op volledig formaat in-/uitschakelen Volledig scherm afsluitenBekijk in volledig scherm #1 van 5Vorige dia
  Volgende dia Vorige dia
  Volgende dia Vorige dia
  Volgende dia Vorige dia
  Volgende dia Vorige dia
  Volgende dia

  En over video-opname gesproken, de S23 Ultra schittert echt. Het beschikt over indrukwekkende videomogelijkheden en biedt 4K 60fps video-opnames voor alle vier de achterste camera's. De primaire camera kan ook opnemen in 8K-resolutie tot 30 fps, hoewel dat op dit moment meer een overkill is. De beeldstabilisatie zorgt voor vloeiende opnamen, zelfs tijdens opnames uit de hand, terwijl het dynamische bereik en de kleurweergave waarschijnlijk het beste zijn aan de Android-kant.

  Er is echter nog steeds veel ruis in video's bij weinig licht, en de iPhone 14 Pro Max zal de S23 Ultra nog steeds overtreffen in termen van pure consistentie met betrekking tot video-opname. Maar als het op stilstaande fotografie aankomt, staat de S23 Ultra hoog met betere details van zijn primaire camera en de geboden zoommogelijkheden van hogere kwaliteit.

  Hoewel de prestaties van de camera van de Galaxy S23 Ultra uitstekend zijn, zijn er een paar gebieden waarop deze tekortschiet. De sluiter van de camera kan soms wat traag aanvoelen, vooral bij het vastleggen van snel bewegende onderwerpen of het vastleggen van een spontaan moment. Sommige mensen houden misschien niet van de overdreven versterkte blauw- en groentinten van Samsung, en de prestaties van de nachtmodus zijn ook niet de beste in hun klasse.

  Het is belangrijk op te merken dat deze negatieven moeten worden genomen in de context van de algehele cameraprestaties van de S23 Ultra, die uitzonderlijk blijven. Hoewel het een paar kleine nadelen heeft, presteert het camerasysteem van de S23 Ultra nog steeds op de meeste fronten en biedt het een eersteklas camera-ervaring die zelfs de meest veeleisende mobiele fotografen tevreden zal stellen.

  Alternatieven die het overwegen waard zijn

  Justin Duino/How-To Geek

  De Galaxy S23 Ultra is de smartphone om te kopen als je absoluut de beste Android-ervaring wilt. Geen enkele andere Android-telefoon op de markt biedt u momenteel een ingebouwde stylus of een camera met 10x zoom of belooft vier jaar software-updates.

  De One UI van Samsung voelt hier aan als de beste versie ooit van zichzelf, en de Snapdragon 8 Gen 2 biedt een onvoorziene balans tussen prestaties en batterijduur. Samsung kan nog steeds werken aan de sluitertijd van de camera, en ik had graag gezien dat de telefoon de batterij binnen een uur of minder kon opladen. Maar er is geen echte “deal-breaker” hier tenzij je een afkeer hebt van grotere telefoons, een vendetta tegen Samsung of een krap budget. Het is elke cent waard die u uitgeeft (en het zijn veel centen, let wel).

  Als je moet kiezen tussen de Galaxy S23 Ultra en de enige andere “Ultra” vlaggenschip, de iPhone 14 Pro Max, zal het antwoord hoogstwaarschijnlijk neerkomen op welke andere apparaten je regelmatig gebruikt en in welk ecosysteem je wilt groeien. De Android-concurrenten die het dichtst bij de S23 Ultra staan, zijn de Pixel 7 Pro en de Galaxy S23+. De Pixel 7 Pro is iets goedkoper voor $ 899, terwijl hij vergelijkbare cameravaardigheden en veel Pixel-specifieke softwarefuncties biedt. Toch kan het de prestaties van de S23 Ultra, de marathonachtige batterijduur en de zoom-tovenarij niet helemaal evenaren.

  Wat betreft de S23+ van Samsung, het is Het is een iets kleiner broertje van de Ultra. Je krijgt de meeste toeters en bellen, maar er is geen S Pen-ondersteuning, geen 10x telelens en de schermresolutie neemt een lichte duik. Maar goed, denk eens aan het geld dat u bespaart! Voor velen zijn die afwegingen de moeite waard.

  GERELATEERDSamsung Galaxy S23+ Review: niet meer over het hoofd gezien

  Dan zijn er de opvouwbare. De eigen Z Fold 4 van Samsung is meestal te koop voor minder dan $ 1500, en de Z Fold 5 staat ook voor de deur. De Google Pixel Fold is een andere kanshebber, hoewel hij met $ 1800 steil geprijsd is. Deze telefoons zullen je het plezier geven van het bezit van de allernieuwste technologie, veel grotere primaire beeldschermen en vele productiviteitsfuncties die traditionele candybar-smartphones gewoon niet kunnen evenaren. Het is echter belangrijk op te merken dat er compromissen bestaan ​​in het opvouwbare rijk. De camera's zijn misschien niet vergelijkbaar met hun tegenhangers met snoepjes, de externe beeldschermen zullen hoogstwaarschijnlijk aanvoelen als een compromis en er is altijd een aanhoudende bezorgdheid over de duurzaamheid op de lange termijn.

  Moet je de Samsung Galaxy S23 Ultra kopen?

  Justin Duino/How-To Geek

  De Samsung Galaxy S23 Ultra biedt ongeëvenaarde betrouwbaarheid in termen van prestaties en batterijduur, misschien wel de meest veelzijdige set camera's op een telefoon, en productiviteitsfuncties die geen enkele andere telefoon momenteel biedt. Het is echter duidelijk dat Samsung hier de iteratieve route heeft gekozen en niet echt probeert om op welk gebied dan ook de lat hoger te leggen.

  Ik kan tal van functies bedenken die andere Android-vlaggenschepen hebben die de S23 Ultra niet heeft: achterpanelen van kunstleer, hogere PWM-schermen, sneller opladen, 1-inch camerasensoren, microscooplenzen, enzovoort. Maar de waarheid is dat de S23 Ultra nog steeds zal winnen in elke vergelijking met die telefoons vanwege zijn algehele consistente goedheid over de hele linie. Toegegeven, deze telefoons zijn vaak beperkt tot geselecteerde markten, waardoor Samsung de wereldwijde keuze blijft, waardoor ze een meer ontspannen benadering van innovatie kunnen hanteren. We zien een vergelijkbaar patroon met foldables, waar Huawei, Xiaomi en OPPO apparaten hebben uitgebracht die schijnbaar alle “problemen” waar de opvouwbare apparaten van Samsung mee blijven worstelen.

  Met de Galaxy S23 Ultra is er niets inherent mis, wat paradoxaal genoeg het gevoel van uniciteit in zijn positieve aspecten vermindert. Het doet me denken aan een citaat: “Je bent nooit toegewijd aan iets waar je volledig vertrouwen in hebt. Niemand roept fanatiek dat de zon morgen opkomt.” Nu ik erover nadenk, er is maar één andere telefoon die kan beweren consistent goed te zijn tot op het punt dat hij alledaags wordt, en dat is de iPhone. En we weten allemaal hoe dat gaat.

  Als je iemand bent die echt behoefte heeft aan de ontelbare praktische voordelen die de Galaxy S23 Ultra biedt, dan is er geen andere telefoon zoals deze. Als je de S Pen of de belachelijke zoommogelijkheden niet wilt gebruiken, zou je blij kunnen zijn met een Galaxy S23+ of een Pixel. En als je hunkert naar een meer avontuurlijke en geavanceerde ervaring, zou een van de opvouwbare opties misschien op je radar moeten staan. De S23 Ultra heeft misschien niet de meest flitsende gimmicks of verlegt de grenzen van het ontwerp, maar hij levert waar het er echt toe doet: betrouwbaarheid en een uitzonderlijke gebruikerservaring.

  Beoordeling:
  9/10< /sterk>?

  • 1 – Werkt niet
  • 2 – Nauwelijks functioneel
  • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
  • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
  • 5 – Prima, maar laat veel te wensen over gewenst
  • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
  • 7 – Geweldig en de moeite waard om te kopen
  • 8 – Fantastisch, bijna de beste in zijn klasse
  • 9 – Best-in-class
  • 10 – Borderline-perfectie

  Prijs:
  Vanaf $ 1.200
  Amazon Samsung

  Dit is wat we leuk vinden

  • Premium, stijlvol gebouwd
  • Fantastisch scherm en luidsprekers
  • Geweldige, betrouwbare prestaties
  • Langdurige batterijduur
  • Meest veelzijdige camera's op een telefoon
  • S Pen-functies

  En wat we niet doen

  • Misschien te groot aanvoelen voor handen van gemiddelde grootte
  • OneUI bevat nog steeds veel bloatware
  • Camera sluitertijd niet de beste
  • Laadsnelheden hebben een update nodig

  LEES VOLGENDE

  • › ASUS' nieuwe compacte toetsenbord behoudt het numerieke toetsenblok
  • › Grijp deze Samsung 27-inch monitor voor slechts $ 129 in de uitverkoop
  • › De nieuwe MX-muizen en -toetsenborden van Logitech zien er fantastisch uit
  • › L1-, L2- en L3-cache: wat is het verschil?
  • › Hoe slechte frame-pacing ervoor kan zorgen dat games vreselijk aanvoelen
  • › Minecraft-paden & Tales-update heeft nieuwe mobs, vanaf 7 juni