Samsung Galaxy S23 Ultra recension: Praktisk perfektion med en antydan till återhållsamhet

0
73

Betyg:
9/10
? < ul>

 • 1 – Fungerar inte
 • 2 – Knappt funktionell
 • 3 – Svår brist på de flesta områden
 • 4 – Funktioner, men har många problem
 • 5 – Bra men lämnar mycket att önska
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra och värt att köpa
 • < li>8 – Fantastiskt, närmar sig bäst i klassen

 • 9 – Bäst i klassen
 • 10 – Borderline perfektion
 • Pris :
  Från 1 200 USD
  Amazon Samsung

  Justin Duino/How-To Geek

  S23 Ultra kanske inte har de flashigaste gimmickarna eller tänjer på designens gränser, men den levererar där det verkligen betyder något — tillförlitlighet och en exceptionell användarupplevelse.

  Efter 14 år av att tillverka flaggskepp Android-smarttelefoner verkar Samsung äntligen ha uppnått perfektion med Galaxy S23 Ultra. Det är en enhet som skriker polish, levererar oöverträffad kraft och en symfoni av funktioner. Men mitt i sin praktiska perfektion, offrar den spänningen för säkerheten?

  Moderna smartphones har blivit anmärkningsvärt kapabla och hanterar sömlöst de uppgifter vi kastar på dem. Gå in i Galaxy S23 Ultra, en enhet som är gjord för dig som är sugen på något extra som tillgodoser alla tänkbara behov. Med en nypa mer skärmfastighet, ett streck längre batteritid, ett utökat kamerazoomområde och den ökade produktiviteten hos en penna, lämnar den här telefonen ingen sten ovänd.

  Självklart, med stor kraft kommer en högre prislapp. Även om det har funnits i månader, är det fortfarande ett obestridligt kraftpaket som lämnar lite övrigt att önska, vilket gör att konkurrenterna kämpar för att komma ikapp. Vissa kanske undrar om Samsung spelade det lite för säkert och lämnade inget utrymme för en touch av infall.

  Här är vad vi gillar

  • Premium, elegant konstruktion

   li>

  • Fantastisk skärm och högtalare
  • Utmärkt, pålitlig prestanda
  • Klassledande batteritid
  • Mest mångsidiga kameror på en telefon
  • S Pen-funktioner

  Och vad vi inte gör

  • Kan kännas för stora för medelstora händer
  • OneUI innehåller fortfarande mycket bloatware
  • Kamerans slutartid inte den bästa
  • Laddningshastigheter behöver en uppdatering

  How-To Geeks expertgranskare går praktiskt in i varje produkt vi granskar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

  Innehållsförteckning

  Design och konstruktion: underskattad briljans
  Display och multimedia: storhet i konsistens
  Prestanda och batteri: King of the Ring
  Programvara och nätverk: tillförlitlighet i kärnan
  Kameror: Delightfully mångsidig
  Alternativ värda att överväga
  Bör du köpa Samsung Galaxy S23 Ultra?

  Design och konstruktion: underskattad briljans

  Justin Duino/How-To Geek

  • Boxens innehåll: Telefon, typ-C till typ-C USB-kabel
  • Mått: 163,4 x 78,1 x 8,9 mm (6,43 x 3,07 x 0,35 tum)
  • Vikt: 234 g (8,25 oz)
  • Portar: 1x USB-C, S Pen-plats
  • IP-klassificering: IP68 damm-/vattenbeständig (upp till 1,5 m för 30 min)

  Reklambilderna fick mig att övertyga mig om att S23 Ultra är fysiskt oförändrad från förra årets Galaxy S22 Ultra, men att hålla telefonen i min hand för första gången överraskade mig. S23 Ultra, samtidigt som den har identiska fysiska dimensioner som sin föregångare, har nu något tillplattade sidoskenor jämfört med förra året. Denna till synes lilla förändring gör att telefonen känns mer bekväm att hålla i och ger ett säkrare grepp.

  Jag använder ordet “bekvämt” bara i en relativ term, eftersom detta fortfarande är en tjock boi som kan kännas för otymplig för dig, speciellt om du inte har hanterat ett Ultra-flaggskepp under de senaste 2-3 åren. Jag skulle ha gillat den om den var något smalare, men Samsung gjorde åtminstone ett bra jobb med att balansera sina 234 grams vikt.

  Justin Duino/How-To Geek

  Tack och lov, böjer de främre och bakre glasplattorna fortfarande in i sidorna, vilket mina händer är oerhört tacksamma för, i motsats till de platta, vassa kanterna på dagens iPhones. Skärmens böjda kanter har också reducerats, så att den bara sprider sig över kanterna nu, vilket ger ett utseende utan ram utan några nackdelar förknippade med böjda skärmar.

  Baksidan av telefonen har frostat glas med en matt finish, som ger en touch av sofistikering och förhindrar fula fingeravtryck och fläckar. Och för att säkerställa hållbarheten har Samsung uppgraderat både det främre och bakre glaset till Gorilla Glass Victus 2, vilket är bra med tanke på hur benägen den här telefonen är att glida av vilken yta du håller på.

  RELATERAT strong>Samsung Galaxy S22 Ultra recension: det totala paketet

  Medan sidoskenorna i aluminium utstrålar en förstklassig känsla, gör deras glansiga finish dem benägna att fläcka och repa, vilket kunde ha undvikits med en matt finish. På den högra kanten hittar du strömbrytaren och volymreglaget, som är tillräckligt klickiga och taktila om de bara placeras en smula för högt för den naturliga handgreppspositionen.

  Den nedre kanten är full av ett nano-SIM kortfack, en USB-port av typ C, ett högtalargaller med bottenavfyring och Samsung S Pen-pennan. Telefonen har även en IP68-klassning, vilket skyddar den från damm och vatten.

  Justin Duino/How-To Geek

  Estetiskt sett är S23 Ultra en av de mest eleganta och polerade smartphones på marknaden. Jag fick testa Green colorway för denna recension, som ser bra ut men kanske känns lite för sober. Jag tycker att de ljusare kräm- eller lavendelfärgerna kan se roligare ut i verkligheten.

  Kameralinserna som flyter utan att en stor kamerabula sticker ut ur telefonens baksida ger en fridfull grace till telefonens design. Det kan dock hävdas att resten av telefonens tjocklek kunde ha minskats med en separat kamerabula.

  Mitt enda verkliga klagomål om den här telefonens design är bristen på roliga alternativ: kanske en baksida i konstläder eller exteriörer i dubbla toner, något som ger mer stil till denna annars pragmatiska design. Dessutom hade det varit trevligt att ha ett skyddsfodral för telefonen i kartongen.

  The Best Samsung Galaxy S23 Ultra Cases of 2023 Best Galaxy S23 Ultra Case Overall Spigen Cryo Armor Designed for Galaxy S23 Ultra Case Amazon

  20,99 USD
   

  Bästa Budget Galaxy S23 Ultra Case Spigen Neo Hybrid Designad för Galaxy S23 Ultra Case Amazon

  18,99 USD
  39,99 USD Spara 53 %

  < img src="https://m.media-amazon.com/images/I/41j1gfQbUkL._SL160_.jpg" />Bästa Galaxy S23 Ultra Wallet Case Case-Mate Samsung Galaxy S23 Ultra Case Amazon

  39,43 USD
   

  Bästa robusta Galaxy S23 Ultra-fodralet URBAN ARMOR GEAR UAG Designat för Samsung Galaxy S23 Ultra-fodralet Amazon

  44,95 USD
   

  Best Clear Galaxy S23 Ultra Case Simtect för Samsung Galaxy S23 Ultra Case Amazon

  18,99 $
   

  Bästa tunna Galaxy S23 Ultra-fodralet Ringke Onyx kompatibelt med Samsung Galaxy S23 Ultra-fodralet 5G Amazon

  16,99 $
   

  Bästa läderfodralet till Galaxy S23 Ultra CENMASO för Samsung Galaxy S23 Ultraskalet Amazon

  15,99 $
   

  Display and Multimedia: Greatness In Consistency

  Justin Duino/How-To Geek

  • Skärm: 6,8 tum Dynamic AMOLED
  • Upplösning:  strong>1440 x 3088 pixlar
  • Ljusstyrka: 1200 nits (HBM), 1750 nits (topp)
  • Uppdateringshastighet: Variabel upp till 120 Hz
  • Beröringssamplingsfrekvens: 240 Hz

  Det är välkänt att Samsungs flaggskepp har några av de bästa skärmarna på smartphonemarknaden. Galaxy S23 Ultra har en skärm som är i princip oförändrad från förra året, men den kan fortfarande göra anspråk på att vara den bästa. Den är superljus, med 1200 nits ljusstyrka i vanliga scenarier och upp till 1750 nits toppljusstyrka i HDR-innehåll. Jag tog ut telefonen under strålande soliga utflykter i Kalifornien, och skärmen var perfekt läsbar även i direkt solljus.

  Även om den stöder en inbyggd upplösning på 1440p, kan du slå ner skärmupplösningen till 1080p, vilket är hur jag använde telefonen mest. Även vid 1080p ser skärmen fantastisk ut, med kraftfulla färger och djupa svärta. Du får stöd för HDR över strömmande appar, och att konsumera multimedia på den här skärmen är en njutning. Den lilla utskärningen för kameran med hål på toppen är inte i vägen så mycket, och det höga bildförhållandet 19,5:9 är perfekt för nästan allt från att titta på bredformatsvideor på YouTube till att scrolla genom vertikala sociala medier.

  Justin Duino/How-To Geek

  Skärmen har också en adaptiv uppdateringsfrekvens på upp till 120Hz, vilket ger dig en silkeslen rullningsupplevelse över appar samtidigt som den sänks till 24Hz för att spara batteri när du inte rör skärmen. En stor nackdel med skärmen är dock att Samsung har valt en låg PWM-flimmerhastighet för sina premiumflaggskepp, och detta är inget undantag med S23 Ultra. Även om detta kanske inte är ett problem för de flesta användare, kan det vara en utmaning om du är särskilt känslig för skärmflimmer eller ofta använder din telefon i svagt ljus.

  Det är värt att nämna att även de senaste iPhonesna delar denna egenskap. Däremot har några nyare Android-telefoner från märken som Realme och Motorola gått över till högre PWM-skärmar, vilket löser detta problem.

  Den högkvalitativa vibrationsmotorn under displayen lägger till haptisk feedback till dina skärminteraktioner. Det är dock värt att notera att iPhones och till och med några av de senaste Xiaomi-flaggskeppen erbjuder haptik som känns ännu mer raffinerad och premium. Ultraljudsfingeravtrycksläsaren fungerar tillförlitligt bra för att ge säker biometrisk upplåsning.

  Äntligen är högtalarinstallationen här bättre än någonsin, med den övre hörluren som arbetar tillsammans med högtalaren längst ner för att ge klart, fylligt ljud med till och med inslag av en viss bas. Högkvalitativa grejer!

  Prestanda och batteri: King of the Ring

  • Processor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 (4nm)
  • Lagring: 256 GB/512 GB/1 TB (UFS 4.0)
  • RAM: 8/12 GB LPDDR5
  • Batteri: >5000mAh
  • Laddning: 45 W trådbunden, 15 W trådlös

  Till skillnad från tidigare år drivs hela S23-serien av samma chip globalt, nämligen Snapdragon 8 Gen 2 för Galaxy. Här är vad “för Galaxy” del betyder, men vad du behöver veta är att detta utan tvekan är den smartaste och mest lyhörda Samsung-telefonen hittills. Med hjälp av det faktum att Galaxy S23 Ultra har den senaste UFS 4.0-lagringen, flyger den här telefonen igenom dagliga uppgifter. Oavsett om du startar tunga appar, växlar mellan appar för multi-tasking eller bara håller dina appar avstängda i minnet, kan S23 Ultra göra allt utan att svettas.

  Jag använde Galaxy Z Fold 4 innan jag bytte till S23 Ultra, och jag insåg hur Z Fold 4 är fylld med mikrostam här och där och nästan känns trög jämfört med Ultra. Visst, det kan finnas andra telefoner med 8 Gen 2-chippet som kan skryta med högre referensresultat på papper, men såvida du inte är en inbiten spelare kommer S23 Ultra att vara mer än kapabel att möta vad du än kastar på den och sedan några.

  Växla visning i full storlek Avsluta helskärm. Se i helskärm #1 av 3Föregående bild
  Nästa bild Föregående bild
  Nästa bild Föregående bild
  Nästa bild

  Prata om spel, Galaxy S23 Ultra kan köra alla de tyngsta spelen som finns tillgängliga på Android-ekosystemet på sina högsta inställningar, även om det saknas möjligheten att köra spel som PUBG och Call of Duty Mobile i 120fps. Trots att den inte är en spelcentrerad smartphone kan den hålla sig kvar under långa spelsessioner, utan att uppvisa några betydande problem med termisk strypning eller frame-drop.

  Men det som är ännu mer imponerande än prestandan är den här telefonens batteritid. Liksom sina föregångare kommer Galaxy S23 Ultra också med ett massivt 5000mAh-batteri, men till skillnad från de kraftkrävande Snapdragon 888- och 8 Gen1-processorerna eller de batterislukande Exynos-chippen, är 8 Gen 2 förmodligen den mest energieffektiva flaggskeppskretsuppsättningen Android Market har sett på ett tag. Med S23 Ultra kunde jag enkelt ta mig igenom de tyngsta dagarna utan att oroa mig för att telefonen skulle ta slut. Samsungs flaggskeppsenheter har sällan förknippats med en sådan exceptionell livslängd, vilket gör denna prestation desto mer anmärkningsvärd. För att sätta det i perspektiv, njöt jag konsekvent av över sex timmars skärmtid som sträckte sig över en och en halv till två dagar innan jag behövde ta tag i en laddare.

  Växla Full-Size ViewExit Full ScreenSe i helskärm #1 av 3Föregående bild
  Nästa bild Föregående bild
  Nästa bild Föregående bild
  Nästa bild

  Även om batteritiden är bättre än någonsin, lämnar Samsungs laddningshastigheter fortfarande mycket övrigt att önska. Galaxy S23 Ultra stöder 45W trådbunden laddning, vilket tyvärr tar över en timme att ladda telefonen från 0 till 100 % helt. Det är värt att notera att för att uppnå denna laddningshastighet krävs användning av utvalda PPS-laddare, eftersom de flesta andra USB PD-laddare, inklusive 65W-laddaren jag använder, bara kan ladda S23 Ultra på 25 Watt, vilket förlänger laddningstiden till ca. 75-80 minuter för en full laddning.

  Ljuskare är de trådlösa laddningshastigheterna hyfsat snabba på 15 watt, och S23 Ultra gör det till och med möjligt att trådlöst ladda andra enheter eller TWS-öronsnäckor med upp till 4,5 Watt.

  The Best Wireless Chargers of 2023 Best Wireless Charger Overall Anker PowerWave II Stand Amazon

  $35.99
   

  Best Budget Wireless Charger TOZO W1 Wireless Charger Amazon

  10,99 USD
  19,99 USD Spara 45 %

  Bästa Samsung trådlösa laddare Samsung trådlösa snabbladdare Amazon

  119,95 $
  129,00 USD spara 7 %

  Bästa trådlösa laddningsplattan Anker PowerWave II Pad Amazon

  29,99 USD
   

  Bästa trådlösa laddstationen iOttie iON Wireless Duo Amazon Bästa trådlösa laddningsstället Anker PowerWave II-ställ Amazon

  35,99 USD
   

  Bästa trådlösa billaddare iOttie Auto Sense Amazon

  50,99 USD
  59,95 USD Spara 15 %

  Bästa trådlösa laddaren för iPhone Apple MagSafe-laddare Amazon

  31,00 USD
  39,00 USD Spara 21 %

  Programvara och nätverk: Tillförlitlighet i grunden

  Justin Duino/How-To Geek

  Jag använde Galaxy S23 Ultra olåst med ett AT&T SIM, och samtalskvaliteten, hörlursvolymen och 5G-nätverkets prestanda var oklanderliga. Du får möjlighet att köra dubbla SIM-kort här med ett eSIM, och telefonen är tillgänglig i alla större mobilnät i USA.

  På mjukvarusidan får du den senaste Android 13 med Samsungs OneUI 5.1-skal på toppen. Medan Samsungs mjukvaruskal ofta har kallats ut som en av dess svagheter, är det också ett av de mest funktionsspäckade Android-skalen, vilket ger dig en mängd alternativ för att anpassa och optimera din smartphoneupplevelse. Gränssnittet är genomtänkt designat och prioriterar tillgänglighet och användarvänlighet. Att navigera genom telefonens funktioner och inställningar känns enkelt, med välorganiserade menyer och intuitiva gester som gör att varje interaktion känns naturlig.

  RELATERATDet värsta med Samsung-telefoner är Samsungs programvara

  Programsviten är packad med användbara funktioner, såsom Secure Folder för att skydda känsliga filer, Game Launcher för en förbättrad spelupplevelse och Bixby virtuella assistent för röstaktiverad bekvämlighet. Från Edge Panel, som ger snabb åtkomst till dina favoritappar och verktyg, till Samsung Dex, som kan projicera ett Windows PC-liknande gränssnitt till en extern skärm via USB eller till och med trådlöst, Galaxy S23 Ultra innehåller fler funktioner än du 8217;kommer någonsin att behöva.

  Med så många funktioner fullproppade är det inte konstigt att telefonen direkt ur förpackningen levereras med ~50 GB av sitt inbyggda lagringsutrymme som redan används. Samsungs insisterande på att bunta in dubbletter av appar för varje standardapp från Google (kalender, e-post, meddelanden, webbläsare, etc.) bidrar också till den förinstallerade uppblåsningen, tillsammans med en uppsjö av andra Samsung-appar. Även om det är möjligt att inaktivera eller dölja dessa appar, skulle det vara bekvämare om Samsung effektiviserade sin programvaruupplevelse genom att eliminera behovet av dubbletter av appar.

  Växla Full-Size View Exit Full ScreenSe i helskärm #1 av 6Föregående bild
  Förinstallerade Samsung-appar på S23 UltraNext Slide Previous Slide
  'Material You' stil temamotor på S23 UltraNext Slide Föregående bild
  Multitasking på delad skärm på OneUI 5.1Nästa bild Föregående bild
  Att använda S-Pen-menyn -Penna till skärmen skrivNästa bild

  En av de utmärkande aspekterna av Galaxy S23 Ultras mjukvaruupplevelse är dess sömlösa integration av S Pen. Denna funktion, som tidigare var exklusiv för Galaxy Note-serien, ger en ny nivå av mångsidighet och produktivitet till S-seriens Ultra-flaggskepp. S Pen låter dig anteckna anteckningar, släppa loss din inre artist med skissar och till och med njuta av fjärrkontrollfunktioner via din telefon (även om jag måste erkänna att jag inte sträckte mig efter S Pen så ofta som jag trodde ). Men oavsett om du är ett kreativt proffs, en student eller bara någon som uppskattar bekvämligheten med en penna, låser S Pen upp en värld av möjligheter på Galaxy S23 Ultra.

  Samsung Galaxy S23 Ultras S Pen är dess största gimmick

  Mitt enda grepp med Samsungs programvara tidigare har varit trögheten som One UI arbetar med, men som jag nämnde ovan, den här telefonen flyger. Men det är inte allt—Samsung har också gjort betydande framsteg i sitt programvarustöd. Med S23 Ultra kan du vara lugn och veta att du kommer att bjudas på garanterade fyra års OS-uppdateringar och ännu längre stöd för säkerhetsuppdateringar.

  Naturligtvis har den långsiktiga prestandan hos Samsung-telefoner varit ett ämne för debatt, och bara tiden kommer att utvisa hur Galaxy S23 Ultra klarar sig. Men med de språng och gränser som gjorts inom mjukvaruoptimering och support är det tydligt att Samsung är fast besluten att ändra berättelsen.

  Kameror: Delightfully Mångsidig

  Justin Duino/How -Till nörd

  • Primär: 200 MP, f/1,7, 24 mm (bred), 1/1,3″ sensorstorlek (med OIS)
  • Ultrawide: 12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚ (ultrawide), 1/2.55″ sensorstorlek, Dual Pixel PDAF
  • Zoomobjektiv: 10 MP, f/2.4, 70 mm (3x telefoto), 1/3.52″ sensorstorlek (med OIS)
  • Zoomobjektiv: 10 MP, f/4.9, 230 mm (10x telefoto), 1/3.52″ sensorstorlek (med OIS)
  • Främre kamera: 12 MP, f/2.2, 26 mm (bred), Dual Pixel PDAF

  < p>Årets stora marknadsföringsinsats för Galaxy S23 Ultra har varit den helt nya 200 MP-sensorn för dess primära bakre kamera. De övriga tre bakre kamerorna förblir oförändrade, medan selfiekameran får en nedgraderad 12MP-upplösning men en uppgraderad sensor som också stöder autofokus. Låt oss bryta ner den verkliga kameraprestandan en efter en.

  Huvudkameran klickar på pixelförsedda 12 MP-bilder i autoläge, även om du får möjlighet att ta 50 MP eller fullupplösta 200 MP-bilder. 200 MP-bilderna är fyllda med mycket mer detaljer men saknar en del av bildbehandlingen från foton i autoläge, vilket lämnar enstaka utblåsta ljusa områden och urtvättade färger. Dessutom är de 55 MB stora, och den extra detaljen kommer bara att synas om du planerar att skriva ut en affisch i väggstorlek av dem.

  Samsung har även paketerat ett expertläge i kameraappen, som ger dig manuella kontroller över slutartid, ISO, fokuseringsavstånd etc., och matar ut RAW-bilder som du kan justera efter eget tycke i Adobe Lightroom.

  Detaljer i autoläget (12 MP) kontra 200 MP foto från S23 Ultra

  Jag använde mest kameran i autoläge, och den ger utmärkta bilder med livfulla färger och imponerande dynamiskt omfång. Samsung’s scenoptimerare kan ibland ryckas lite med förstärkande färger. De slutliga bilderna kanske inte alltid matchar den faktiska scenen perfekt, men hey, de är redo för rampljuset på sociala medier. Det tenderar också att lägga till lite konstgjord skärpa till de finare detaljerna, men inget som förstör ditt skott.

  Den ultravida kameran är perfekt för att fånga svepande landskap eller trånga utrymmen, även om detaljerna tar ett slag jämfört med huvudobjektivet. Den ultravida prestandan lider under suboptimala ljusförhållanden, vilket resulterar i mörkare foton med mjukare detaljer.

  Växla Full-Size ViewExit Full ScreenSe i helskärm #1 av 9Föregående bild
  HuvudkameraNästa bild Föregående bild
  HuvudkameraNästa bild Föregående bild < br/>Ultrabred kameraNästa bild Föregående bild
  HuvudkameraNästa bild Föregående bild
  Ultravid kameraNästa bild Föregående bild
  HuvudkameraNästa bild Föregående bild
  HuvudkameraNästa bild Föregående bild
  HuvudkameraNästa bild Föregående bild
  MakrolägeNästa bild

  Medan den primära kameran säkert kan ta anständiga porträtt, stjäl 3x teleobjektivet verkligen showen. Samsungs porträttbildalgoritm gör sin magi, med ett vackert bokeh-fall som skapar den drömska skärpedjupseffekten, och de livfulla färgerna bidrar till attraktionen. Det kan finnas tillfällen där programvaran använder överdriven hudutjämning eller konstgjord skärpning, men det är fallet med de flesta smartphonekameror nuförtiden.

  Växla visning i full storlek Avsluta helskärm. Se i helskärm #1 av 7Föregående bild
  3x PorträttNästa bild Föregående bild
  1x PorträttNästa bild Föregående bild
  3x PorträttNästa bild Föregående bild
  1x PorträttNästa bild Föregående bild
  1x PorträttNästa bild Föregående bild
  3x porträttNästa bild Föregående bild
  3x PorträttNästa bild

  Galaxy S23 Ultra är ett av de sällsynta kamerasystemen som är utrustade med två olika optiska zoomobjektiv. Dess periskopliknande teleobjektiv erbjuder en imponerande 10x optisk zoom, så att du kan komma nära och personligt på avlägsna motiv utan att ge avkall på bildkvaliteten. Hybridzoomfunktionerna utökar räckvidden ytterligare, vilket gör att du kan ta överraskande funktionsdugliga bilder även på långt avstånd.

  Växla visning i full storlek Avsluta helskärm. Se i helskärm #1 av 11Föregående bild
  UltrawideNext Slide Föregående bild
  HuvudkameraNästa bild Föregående bild
  HuvudkameraNästa bild ://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2023/05/20230520_191426.jpg” />
  3x ZoomNästa bild Föregående bild
  10x ZoomNästa bild Föregående bild
  HuvudkameraNästa bild Föregående bild
  10x ZoomNästa bild Föregående bild
  30x ZoomNästa bild Föregående bild
  100x ZoomNästa bild Föregående bild
  HuvudkameraNästa bild Föregående bild
  30x ZoomNästa bild Föregående bild
  100x ZoomNext Slide

  Denna utökade zoomfunktion är praktisk när du fotograferar vilda djur eller arkitektoniska underverk, och S23 Ultras 10x zoom-foton är en liga före alla andra smartphones utan ett dedikerat 10x-objektiv. Utöver det är resultaten värda att dela med minst upp till 30x zoom. Posta det; det handlar om att skaffa ett foto som du kan visa upp för dina vänner, men inget som är värt att publicera, ärligt talat.

  Växla visning i full storlek Avsluta helskärm. Se i helskärm #1 av 9Föregående bild
  10x zoomprov på Galaxy S23 UltraNext Slide Föregående bild
  10x zoomprov på Galaxy Z Fold 4Nästa bild Föregående bild
  30x zoomprov på Galaxy S23 UltraNext Slide Föregående bild
  30x zoomprov på Galaxy Z Fold 4Nästa bild Föregående bild
  20x zoomprov på Galaxy S23 UltraNext Slide Föregående bild
  10x zoomprov på Galaxy S23 UltraNext Slide Previous Slide
  10x zoomprov på Galaxy S23 UltraNext Slide Previous Slide
  30x zoomprov på Galaxy S23 UltraNext Slide Föregående bild
  30x zoomprov på Galaxy S23 UltraNext Slide

  I år fokuserade Samsung mycket av sitt marknadsföringsmaterial på den här telefonens “Nightography.” Och till min förvåning är dess nattlägesprestanda inte så exceptionellt som hoppats. Även om den kan ta anständiga bilder i miljöer med svagt ljus även utan nattläge, har de flesta nattlägesfoton en märkbar färgblödning runt ljuskällor och slutar ofta med mjukare detaljer. Även om 3x- och 10x-bilderna definitivt drar nytta av den längre exponeringen i nattläge, är de också lätta att bunta ihop med de minsta handrörelser.

  Det är värt att notera att Galaxy S23 Ultra fortfarande klarar sig bättre än många andra smartphones i svagt ljus. Ändå kanske det inte matchar förmågan i svagt ljus hos vissa dedikerade nattlägesfunktioner i andra flaggskeppsenheter som Xiaomi 13 Ultra och Pixel 7 Pro.

  Växla Full-Size ViewExit Full ScreenSe i helskärm #1 av 8Föregående bild
  Huvudkamera Nattläge AVNästa bild Föregående bild
  Huvudkamera nattläge PÅNästa bild Föregående Bild
  Huvudkamera Nattläge AVNästa bild Föregående bild
  Huvudkamera Nattläge PÅNästa bild Föregående bild
  3x Zoom nattläge AVNästa bild Föregående Bild
  3x zoom nattläge PÅNästa bild Föregående bild
  10x Zoom Nattläge AVNästa bild Föregående bild
  10x zoom nattläge PÅNästa bild

  Galaxy S23 Ultras selfiekamera är inte heller slarvig. Oavsett om du tar en snabb selfie eller deltar i videosamtal, fångar den framåtvända kameran imponerande detaljer och hudtoner som ser närapå naturligt ut med stort dynamiskt omfång. Även om prestanda i svagt ljus inte är exceptionell med mjuka detaljer och skärmblixten tillför lite värde till bilderna. Den kan också spela in högkvalitativa 4K 60fps-videor med stabilisering och filmiska porträtt-selfie-videor i 4K-upplösning.

  Växla Full-Size ViewExit Full ScreenSe i helskärm #1 av 5Föregående bild
  Nästa bild Föregående bild
  Nästa bild Föregående bild
  Nästa bild Föregående bild
  Nästa bild Föregående bild
  Nästa bild 453.jpg

  Och på tal om videoinspelning, S23 Ultra lyser verkligen. Den har imponerande videokapacitet och erbjuder 4K 60fps videoinspelning över alla fyra bakre kamerorna. Den primära kameran kan också spela in i 8K-upplösning med upp till 30 fps, även om det är mer av en överdrift vid det här laget. Bildstabiliseringen säkerställer jämna bilder även under handhållen inspelning, medan det dynamiska omfånget och färgåtergivningen förmodligen är det bästa på Android-sidan.

  Det finns dock fortfarande en bra mängd brus i videor med svagt ljus, och iPhone 14 Pro Max kommer fortfarande att utmana S23 Ultra när det gäller ren konsekvens när det gäller videoinspelning. Men när det kommer till stillbildsfotografering står S23 Ultra högt med bättre detaljer från sin primära kamera och de högre kvalitetszoommöjligheterna som erbjuds.

  Medan Galaxy S23 Ultras kameraprestanda är enastående, finns det några områden där den kommer till korta. Kamerans slutare kan ibland kännas lite långsam, särskilt när man tar motiv som rör sig snabbt eller försöker fånga ett spontant ögonblick. Vissa människor kanske inte gillar Samsungs alltför förstärkta blues och greens, och nattlägets prestanda är inte heller bäst i klassen.

  Det är viktigt att notera att dessa negativ bör tas i sammanhanget med S23 Ultras övergripande kameraprestanda, som fortfarande är exceptionell. Även om det kan ha några mindre nackdelar, levererar S23 Ultras kamerasystem fortfarande på de flesta fronter och ger en kameraupplevelse i toppklass som kan tillfredsställa även de mest kräsna mobilfotograferna.

  Alternativ värda att överväga

  Justin Duino/How-To Geek

  Galaxy S23 Ultra är smarttelefonen att köpa om du vill ha den absolut bästa Android-upplevelsen. Ingen annan Android-telefon på marknaden ger dig för närvarande en inbyggd penna eller en kamera med 10x zoom eller lovar fyra års programuppdateringar.

  Samsungs One UI här känns som den bästa versionen av sig själv, och Snapdragon 8 Gen 2 erbjuder en oförutsedd balans mellan prestanda och batteritid. Samsung kan fortfarande arbeta med kamerans slutartid, och jag skulle ha velat om telefonen kunde ladda batteriet på under en timme eller mindre. Men det finns ingen riktig “deal-breaker” här om du inte har en motvilja mot större telefoner, en vendetta mot Samsung eller en snäv budget. Det är värt varenda krona du spenderar (och det är många öre, märk väl).

  Om du väljer mellan Galaxy S23 Ultra och den enda andra “Ultra” flaggskeppet, iPhone 14 Pro Max, kommer svaret med största sannolikhet att koka ner till vilka andra enheter du använder regelbundet och vilket ekosystem du vill växa in i. De närmaste Android-konkurrenterna till S23 Ultra är Pixel 7 Pro och Galaxy S23+. Pixel 7 Pro är något billigare till $899 samtidigt som den erbjuder jämförbar kameraförmåga och många Pixel-specifika mjukvarufunktioner. Ändå kan den inte riktigt matcha S23 Ultras rena prestanda, maratonliknande batteritid och zoomtrollkarl.

  När det gäller Samsungs S23+ så är det’ är ett lite mindre syskon till Ultra. Du kommer att få de flesta ringklockor och visselpipor, men det finns inget S Pen-stöd, inget 10x teleobjektiv och skärmupplösningen tar ett litet dopp. Men hej, tänk på pengarna du sparar! För många är dessa avvägningar väl värda det.

  RELATEDSamsung Galaxy S23+ recension: Förbises inte mer

  Sedan finns det de hopfällbara. Samsungs egna Z Fold 4 säljs mestadels för under 1 500 $, plus att Z Fold 5 också är precis runt hörnet. Google Pixel Fold är en annan utmanare, även om den har ett brant pris på $1800. Dessa telefoner kommer att ge dig glädjen att äga den absolut senaste tekniken, mycket större primära skärmar och många produktivitetsfunktioner som traditionella candybar-smartphones helt enkelt inte kan matcha. Det är dock viktigt att notera att det finns kompromisser i den hopfällbara sfären. Kamerorna kanske inte är i nivå med sina motsvarigheter i godisbaren, de externa bildskärmarna kommer med största sannolikhet att kännas som en avvägning, och det finns alltid en kvardröjande oro för långtidshållbarhet.

  Ska du köpa Samsung Galaxy S23 Ultra?

  Justin Duino/How-To Geek

  Samsung Galaxy S23 Ultra ger oöverträffad tillförlitlighet när det gäller prestanda och batteritid, utan tvekan den mest mångsidiga uppsättningen kameror på en telefon, och produktivitetsfunktioner som ingen annan telefon erbjuder för närvarande. Det är dock uppenbart att Samsung har tagit den iterativa vägen hit, och inte riktigt försökt öka föregångarna på något område.

  Jag kan tänka mig många funktioner som andra Android-flaggskepp har som S23 Ultra inte har: bakpaneler i konstläder, högre PWM-skärmar, snabbare laddning, 1-tums kamerasensorer, mikroskoplinser och så vidare. Ändå är sanningen att S23 Ultra fortfarande kommer att vinna i varje jämförelse med dessa telefoner på grund av dess övergripande konsekventa godhet över hela linjen. Visserligen är dessa telefoner ofta begränsade till utvalda marknader, vilket lämnar Samsung som det globala alternativet, vilket gör att de kan ta en mer avslappnad inställning till innovation. Vi ser ett liknande mönster med hopfällbara, där Huawei, Xiaomi och OPPO har släppt enheter som till synes åtgärdar alla “problem” som Samsung’s hopfällbara enheter fortsätter att brottas med.

  Med Galaxy S23 Ultra är det inget fel i sig, vilket paradoxalt nog minskar känslan av unikhet i dess positiva aspekter. Det påminner mig om ett citat: “Du är aldrig dedikerad till något du har fullständigt förtroende för. Ingen skriker fanatiskt att solen ska gå upp imorgon.” När jag tänker på det, det finns bara en annan telefon som kan påstå sig vara genomgående bra till den grad att den blir vardaglig, och det är iPhone. Och vi vet alla hur det går.

  Om du är någon som faktiskt behöver de enorma praktiska fördelarna som Galaxy S23 Ultra ger, finns det ingen annan telefon som den. Om du inte kommer att använda S Pen eller de löjliga zoomfunktionerna kan du vara nöjd med en Galaxy S23+ eller en Pixel. Och om du längtar efter en mer äventyrlig och banbrytande upplevelse, kanske ett av de hopfällbara alternativen borde finnas på din radar. S23 Ultra kanske inte har de flashigaste jipponen eller tänjer på designens gränser, men den levererar tillförlitlighet där det verkligen är viktigt och en exceptionell användarupplevelse.

  Betyg:
  9/10< /strong>?

  • 1 – Fungerar inte
  • 2 – Knappt funktionell
  • 3 – Svår brist på de flesta områden
  • 4 – Funktioner, men har många problem
  • 5 – Bra men lämnar mycket kvar att vara önskad
  • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
  • 7 – Bra och värt att köpa
  • 8 – Fantastiska, närmar sig bäst i klassen
  • 9 – Bäst i klassen
  • 10 – Borderline perfektion

  Pris:
  Från 1 200 USD
  Amazon Samsung

  Här är vad vi gillar

  • Premium, elegant konstruktion
  • Fantastisk skärm och högtalare
  • Bra, pålitlig prestanda
  • Klassledande batteritid
  • Mest mångsidiga kameror på en telefon
  • S Pen-funktioner

  Och vad vi inte gör

  • Kan kännas för stora för medelstora händer
  • OneUI innehåller fortfarande mycket bloatware
  • Kamerans slutartid är inte den bästa
  • Laddningshastigheterna behöver uppdateras

  LÄS NÄSTA

  • › ASUS's nya kompakta tangentbord håller nummerlappen
  • › Köp den här Samsung 27-tumsskärmen för bara 129 USD på rea
  • › Logitech’s nya MX-möss och tangentbord ser bra ut
  • › L1-, L2- och L3-cache: Vad är skillnaden?
  • › Hur dålig ramtempo kan få spel att kännas hemskt
  • › Minecraft Trails & Tales Update Has New Mobs, kommer den 7 juni