Rivian R2 Sneak Peek retar kommande mindre EV

0
64
Tyler Hayes/Review Geek

Medan konsumenter överallt älskar Rivians R1T-ellastbil eller den nya R1S-SUV:n, arbetar företaget redan hårt på vad som kommer härnäst. Det är naturligtvis den mindre och mer prisvärda Rivian R2T och R2S-plattformen.

Tyvärr vet vi fortfarande inte mycket om biltillverkarens nästa fordon, men under en nyligen genomförd Q&amp ;A på Instagram gav Rivian VD RJ Scaringe oss vår första sneak peek av en. Ja, den är täckt av ett svart ark och är förmodligen bara en lermodell, men det är fortfarande spännande.

Rivian

Att döma av den övergripande formen på denna modell är det troligen R2S elektrisk SUV, men det är svårt att säga säkert. Den är helt klart mycket mindre än den massiva 3-radiga R1S som finns tillgänglig för närvarande, och det är planen.

Under ett aktieägarmöte 2022 bekräftade Rivian att nästa generations elfordon skulle bli mindre och mer överkomliga, troligtvis locka fler kunder samtidigt som de tar sig an Tesla, Ford, Chevrolet och alla andra i detta spännande nya utrymme. Ännu viktigare, det kommer att köras på ett helt nytt inbyggt hus med konfiguration med dubbla motorer, liknande det som snart kommer för nuvarande R1T.

RELATERADE8 fantastiska Rivian R1T elektriska lastbilsfunktioner

Medan Q&A var kul, gjorde VD:n& #8217;ger oss inte riktigt något annat att debattera, men han delade några dåliga nyheter för nuvarande Rivian-ägare. En av de bästa Rivian R1T-funktionerna vi har väntat på är Tank Turn, men företaget avbröt den på grund av trailmissbruk och slitageproblem.

Oavsett vilket är en mer prisvärd Rivian R1T på väg med biltillverkarens nya interna konfiguration med dubbla motorer, allt medan teamet är upptaget med att veva fram nya konstruktioner för sitt nästa fordon. Tyvärr, av allt vi har hört hittills kommer den nya Rivian R2 sannolikt inte att anlända förrän i slutet av 2025.

Dessutom ser Rivian framåt för sin R3-plattform, vilket avslöjas i en video med MKBHD på YouTube, och har redan reserverat modellnamn i fem år upp till Rivian R5T.

via Autoblog