Rivian R2 Sneak Peek plaagt aankomende kleinere EV

0
62
Tyler Hayes/Review Geek

Terwijl consumenten overal dol zijn op de elektrische R1T-truck van Rivian of de nieuwe R1S-SUV, werkt het bedrijf al hard aan wat komen gaat. Dat is natuurlijk het kleinere en meer betaalbare Rivian R2T- en R2S-platform.

Helaas weten we nog steeds niet veel over de volgende voertuigen van de automaker, maar tijdens een recente Q& ;A op Instagram gaf RJ Scaringe, CEO van Rivian, ons een eerste voorproefje van een. Ja, het is bedekt met een zwart laken en is waarschijnlijk slechts een mockup van klei, maar het is nog steeds spannend.

Rivian

Afgaande op de algehele vorm van dit model, is het waarschijnlijk de R2S elektrische SUV, maar het is moeilijk met zekerheid te zeggen. Hij is duidelijk veel kleiner dan de enorme R1S met 3 rijen die momenteel verkrijgbaar is, en dat is het plan.

Tijdens een aandeelhoudersvergadering in 2022 bevestigde Rivian dat zijn elektrische voertuigen van de volgende generatie kleiner en betaalbaarder zouden zijn, waardoor ze waarschijnlijk meer klanten zouden aantrekken terwijl ze het opnemen tegen Tesla, Ford, Chevrolet en alle anderen in deze opwindende nieuwe ruimte. Wat nog belangrijker is, is dat hij zal draaien op een geheel nieuwe ingebouwde configuratie met dubbele motor, vergelijkbaar met wat er binnenkort komt voor de huidige R1T.

GERELATEERD8 geweldige functies van Rivian R1T Electric Truck

Hoewel de Q&A leuk was, deed de CEO dat niet& #8217;t geeft ons niet echt iets anders om over te discussiëren, maar hij deelde wel slecht nieuws voor de huidige Riviaanse eigenaren. Een van de beste Rivian R1T-functies waar we op hebben gewacht, is Tank Turn, maar het bedrijf heeft het geannuleerd vanwege misbruik van paden en zorgen over slijtage.

Hoe dan ook, een meer betaalbare Rivian R1T is onderweg met de nieuwe in-house dubbele motorconfiguratie van de automaker, terwijl het team druk bezig is met het uitwerken van nieuwe ontwerpen voor zijn volgende voertuig. Helaas, uit alles wat we tot nu toe hebben gehoord, zal de nieuwe Rivian R2 waarschijnlijk pas eind 2025 arriveren.

Bovendien kijkt Rivian vooruit naar zijn R3-platform, zoals onthuld in een video met MKBHD op YouTube, en heeft al voor vijf jaar modelnamen gereserveerd tot aan de Rivian R5T.

via Autoblog