Home Dutch PM Modi markeert Assam's eerste Vande Bharat Express: 'Grote dag voor spoorverbindingen in het noordoosten'

PM Modi markeert Assam's eerste Vande Bharat Express: 'Grote dag voor spoorverbindingen in het noordoosten'

0

Premier Narendra Modi heeft maandag virtueel de eerste Vande Bharat Express ingehuldigd in het noordoosten van Assam’s Guwahati tot New Jalpaiguri in West-Bengalen.

Toespraak op de bijeenkomst via videoconferenties, PM Modi zei dat zijn regering heeft gewerkt aan het vergroten van de digitale, fysieke, sociale en culturele connectiviteit met de mensen in de noordoostelijke staten.

“Vandaag is een grote dag voor de spoorverbindingen in het hele noordoosten, inclusief Assam,” zei de premier, eraan toevoegend dat de ontwikkeling van de infrastructuur de levenskwaliteit van de mensen zal verbeteren en het toerisme in de staat zal vergroten.

Hij zei dat de nieuwe trein ultramoderne technologie zal hebben, zoals CCTV, bio vacuümtoilet, een aparte wasruimte voor gehandicapten.

“De afgelopen negen jaar waren van ongekende prestaties voor India, van het bouwen aan een nieuw India. Na aan de macht te zijn gekomen, gaf onze regering de hoogste prioriteit aan het welzijn van de armen en infrastructuur voor iedereen — zonder discriminatie. Daarom is deze infrastructuurconstructie in zekere zin ook echte sociale rechtvaardigheid,” Zei Modi.

Spoorwegminister Ashwini Vaishnaw, die ook de bijeenkomst toesprak, zei: “De toewijzing voor de spoorwegen voor het noordoosten was Rs 2.000 crore, maar onder de Modi-regering is het verhoogd tot Rs 10.200 crore, om projecten in de regio te versnellen.

De premier zal ook nieuwe geëlektrificeerde secties van Bongaigaon–Dudhnoi–Mendipather en Guwahati–Chaparmukh aan het land wijden

Lees ook

Wrestlers' protest: het verhaal tot nu toe

Chhattisgarh-functionaris moet Rs 53.000 betalen na het leegmaken van het reservoir aan r…

Cross staffing van legerofficieren naar IAF, marine binnenkort

Nachtmerrie voor veiligheidstroepen in Manipur: wapens en munitie in handen van m…Advertentie

Hij zal verder de nieuwe DEMU/MEMU (werkplaats voor treinen) loods bij Lumding.