Nöddokumentär, som visar utveckling: BJP kommer att kickstarta UP-uppsökande för att fira 9 år av Modi-regeringen

0
51

För att avdunstaoppositionens anklagelse, särskilt av kongressen, att regeringen Narendra Modi har agerat på ett “autokratiskt och antidemokratiskt” sätt, kommer Uttar Pradesh BJP att kampanja för att få unga väljare “medveten om nödsituationen” som förklarades av Indira Gandhi-regeringen den 25 juni 1975. Den 25 juni, för att markera sin årsdag, kommer BJP att hålla program i varje Lok Sabha-valkrets i staten där en dokumentär om nödsituationen kommer att visas.

”Det särskilda programmet den 25 juni kommer att anordnas för de personer som är födda efter nödsituationen. De vet inte hur nationen led under krisen, som infördes av kongressen. Ungdomar kommer att få veta hur kongressen förstörde demokratin genom att utlysa nödsituation. Den intellektuella klassen i samhället, som är opinionsbildare, kommer också att bjudas in till dessa evenemang”, sa en senior BJP-ledare och tillade att unga väljare måste vara medvetna om nödsituationen så att de kan göra en “jämförelse mellan kongressen och BJP-regeln ”.

“Tidigare hyllade BJP Loktantra Senanis som fängslades under nödsituationen som politiska fångar, den 25 juni. Den här gången kommer fokus att ligga på medvetenheten hos unga väljare”, sa partifunktionären.

evenemanget kommer att vara en del av UP BJP:s månadslånga Mahasampark Abhiyan, som börjar den 30 maj för att markera nio år av Modis regering. Partiet har planerat liknande uppsökande även i andra delar av landet. På måndag, på tröskeln till lanseringen av Mahasampark Abhiyan, kommer chefsminister Yogi Adityanath och unionsministern för bostads- och stadsfrågor Hardeep Singh Puri att tala till media i Lucknow om “prestationerna av nio år av Modis regering”.

Läs också | SP får organisatorisk make-over för att möta BJP-utmaningen direkt

Under den månadslånga kampanjen kommer BJP att köra ett annat program – “Vikasteerth Ka Avalokan” – där partiet kommer att visa upp webbplatser för utvecklingsprojekt, kallade “teerth” eller pilgrimsfärd. Som en del av programmet kommer BJP-ledare och arbetare att ta människor och mediapersoner till platserna för stora projekt som utvecklats av den centrala eller delstatsregeringen. Lokala MP, MLAs och partiledare för den lokala distriktsenheten kommer också att besöka platserna. Dessutom kommer partiet i var och en av statens 80 Lok Sabha-valkretsar att göra en lista med 250 lokala framstående familjer, inklusive Padma-pristagare, idrottsutövare, skådespelare, läkare, tidigare domare och martyrer. Senior partiledare kommer sedan att besöka dessa “framstående familjers” hem och söka deras stöd för BJP.

Partiet kommer också att anordna möten med handlare. “Även om det tidigare bara var framstående handlare och affärsmän som bjöds in för att söka deras stöd, kommer fokus denna gång att ligga på små handlare som de som driver livsmedelsbutiker, skoaffärer, klädförsäljare etc. Antalet sådana små handlare är fler. och deras räckvidd bland medelklassväljarna hög. På mötena kommer vi att lyfta fram vad BJP-regeringen har gjort för deras välfärd och ekonomiska lyft”, sade en annan BJP-ledare.

Läs även

Newsmaker | Kongressens ensamma parlamentsledamot Lok Sabha från Maharashtra, Suresh Dhanork…

From the Urdu Press: Modi govt's 9 years to new Parliament House row to K…

Rajasthan-kongressens vapenvila väcker fler frågor än svar: Kommer Pilot-G…

Efter fyra timmars samtal, Gehlot-Pilot 'fredsuppgörelse' mer en styckevis; över till… Läs även | När Charan Singh vägrade att fira Savarkars födelseårsdag: “Kanske är han bland de största, men …”

Under den månadslånga valkampanjen kommer BJP också att organisera 14 andra typer av program i Lok Sabha och församlingens valkretsar. Partiet kommer också att anordna möten i alla Lok Sabha-valkretsar.