Nio år av Modi-regeringen: Infrastruktur till bostäder, unionens ministrar lyfter fram nyckelprojekt

0
62

Fackets ministrar talade i måndags till presskonferenser över hela landet när BJP började sin strävan att fira nio år av den Narendra Modi-ledda regeringen i centrum. Ministrarna talade om planerna och projekten som premiärministern har lett under sin mandatperiod.

Flaggade ut nordöstra's första Vande Bharat Express från Guwahati till New Jalpaiguri i Västbengalen under dagen, sa Modi nordost hade bevittnat massiv infrastrukturutveckling under de senaste nio åren, med alla stater i regionen anslutna till ett järnvägsnät. “Infrastruktur är för alla utan någon diskriminering, vilket återspeglar sann social rättvisa och sekularism”, sade premiärministern.

I Mumbai sa fackets finansminister Nirmala Sitharaman att centralregeringen spenderade varje skatt som samlades in för att lyfta de fattiga och efterblivna samhällena.

Sitharaman sa att på nio år hade 3,5 miljoner pucca-hus byggts och 11,72 crore-toaletter hade byggts för att återställa kvinnors värdighet och säkerhet. “Genom Ujjwala Yojana har 9,6 miljoner gasolanslutningar tillhandahållits. Åttio miljoner människor har fått gratis matsäd och baljväxter i två år”, sa hon.

Måste läsa | ExplainSpeaking: Indisk ekonomi efter 9 år av Modi-regeringen

Sitharaman listade fler av centrets välfärdsinitiativ och sa att Indien lanserade världens största livsmedelsförsörjningsprogram medan tillhandahållandet av Re 1 bindor hjälpte kvinnor och flickor på landsbygden.

Unionens olje- och naturgasminister Hardeep Singh Puri i Lucknow talade om ledningen under Covid-19-pandemin. Uttar Pradeshs chefsminister Yogi Adityanath och vice CM:erna Keshav Prasad Maurya och Brijesh Pathak var också närvarande vid evenemanget. Puri sa: “Under Corona-perioden (Covid-19), när det knappt fanns någon utrustning och mediciner för att hantera pandemin, började Indien inte bara tillverka medicinsk utrustning utan gav också vacciner utan kostnad till landsmän och exporterade till och med vacciner till 130 länder.”

Läs | Efter Chidambarams anmärkning om återkallande av sedlar på 2 000 Rs, säger Sitharaman att hans kommentarer inte “smakar bra”

På tal om Ujjwala-planen sa Puri att “14 miljoner gasanslutningar fanns där 2014 när Modis regering kom till makten”. Efter lanseringen av systemet 2016 var antalet gasanslutningar i landet för närvarande “mer än 31 crore 50 lakhs”, tillade han.

Annons

Jämför det arbete som tidigare regeringar och de nio har gjort. år av Modis regering sade Puri att 74 nya flygplatser hade blivit funktionella i landet.

Anurag Thakur talade till media i Ahmedabad. Unionsministern för information och radio och sändningar samt ungdomsfrågor och sport sa att Modis regering skulle behålla makten i Lok Sabhas omröstningar nästa år genom att vinna mer än 300 platser.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Han tillade, “Vår regering tror på sashaktikaran (bemyndigande) och inte tushtikaran (eftergift). Det är anledningen till att vi reserverade 10 % till de ekonomiskt svagare sektionerna. Medan vi tror på att tjäna människor, tror vissa på att hänge oss åt politik. Vi kommer återigen att komma till makten genom att säkra mer än 300 platser i Lok Sabha-valet,” Thakur berättade för reportrar.

Annons

Han tillade, “Före 2014 brukade bedrägerier dyka upp med jämna mellanrum. Idag känner varje medborgare att Modis regering är hans eller hennes egen regering. Vi lyfte 27 % av fattiga medborgare ur fattigdom. Fyra generationer av kongressen ropade parollen garibi hatao (ta bort fattigdom) men gjorde ingenting. Vår regering gav trygghet och värdighet till de fattiga.”

Som reaktion på Mallikarjun Kharges uttalande om att inflationen hade skjutit i höjden under Modi-regeringen, utmanade Thakur kongresspresidenten att bevisa det med hjälp av data. “Tvärtemot vad Kharge säger, höll Indien faktiskt sin inflation under kontroll i jämförelse med inflationstakten i USA och europeiska länder. Trots det faktum att det inte fanns någon global kris när kongressen hade makten var inflationstakten 12 till 14 % i landet.”

Ministern sa att kongressen borde se sina egna uppgifter och sedan tala som under deras styre var inflationen och korruptionen skyhöga.

Under en presskonferens på Delhi BJP-kontoret sa unionens civila luftfartsminister Jyotiraditya Scindia under Modi-åren att Indien hade skapat sin image som ett självförsörjande land samtidigt som man fokuserade på upplyftandet och välfärden för de fattiga. “Under ledning av premiärminister Narendra Modi har Indien genomgått överraskande förändringar under de senaste nio åren och etablerat en självständig image”, sa han.

Läs även

Newsmaker | Kongressens ensamma parlamentsledamot Lok Sabha från Maharashtra, Suresh Dhanork…

Rajasthan Congress vapenvila väcker fler frågor än svar: Will Pilot-G…

Aid Uddhav vs Shinde utnötningsstrid, två Senas ögonrivals discone…

Manipurvåld: Shah försäkrar undersökning, ber Kuki-grupper att hålla fred för …

Bland de andra fackföreningarna Ministrar som talade vid presskonferenser var: Utrikesminister Meenakshi Lekhi, järnvägsminister Ashwani Vaishnav, fiskeriminister Bhupendra Yadav, unionslagsminister Arjun Ram Meghwal, förbundets hälsominister Mansukh Mandaviya och unionsminister för konsumentfrågor Piyush Goyal.

< p>(Med input från PTI)