Na 4 uur praten, Gehlot-Pilot 'vredesovereenkomst' meer een stukje bij beetje; over naar het opperbevel

0
46

Na maanden van gekibbel en bittere uitwisselingen slaagde het opperbevel van het Congres er maandag in om zowel Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot als zijn bete noire Sachin Pilot bij elkaar te laten zitten, maar kon ondanks beweringen geen vredesformule bekendmaken dat ze beiden “eensgezind en unaniem” hebben ingestemd met een “voorstel”.

Na marathonbijeenkomsten hadden congresvoorzitter Mallikarjun Kharge en senior partijleider Rahul Gandhi met Gehlot en Pilot – zowel afzonderlijk als samen – AICC algemeen secretaris verantwoordelijk voor organisatie K C Venugopal kondigde aan dat beide leiders hebben afgesproken “samen te gaan” en strijd eensgezind tegen de komende parlementsverkiezingen.

Kharge, Gandhi, Venugopal en AICC die de leiding hebben over Rajasthan Sukhjinder Singh Randhawa ontmoetten eerst Gehlot. De discussie duurde bijna twee uur. Piloot bereikte twee uur later – rond 20.00 uur – Kharge’s 10, residentie van Rajaji Marg, en de gesprekken duurden nog twee uur. De leiders kwamen kort na 22.00 uur tevoorschijn en spraken met de media, maar onthulden niet veel, ondanks de bewering dat er een overeenkomst was.

“Met het oog op de aanstaande verkiezing van de Assemblee van Rajasthan hadden de president van het Congres (Kharge) en Rahul Gandhi een gedetailleerd vier uur durend gesprek met Ashok Gehlot en Sachin Pilot. In deze discussie hebben we besloten om de verkiezingen eensgezind te strijden. Beiden zijn het erover eens dat de Congrespartij samen moet gaan en dat we zeker de verkiezingen in Rajasthan zullen winnen. Het is heel duidelijk dat Rajasthan een sterke staat gaat worden voor de Congrespartij. We gaan winnen. Daarom stemden beide leiders eensgezind en unaniem in met het voorstel…,” zei Venugopal.

Lees ook | Herinnerend aan de sudderende saga van Ashok Gehlot, Sachin Pilot vete in 5 Acts

Gehlot en Pilot stonden aan weerszijden maar spraken niet.

Op de vraag wat het voorstel was, zei Venugopal alleen: “Ze hebben het allebei aan het opperbevel overgelaten. Het opperbevel zal de beslissing nemen. Maak je daar geen zorgen over. We hebben besloten dat beide leiders zijn overeengekomen om samen te gaan en het zal een gezamenlijke strijd tegen de BJP zijn en we zullen de staat winnen. er zijn nog punten van onenigheid. De partij heeft ook foto's vrijgegeven van de bijeenkomst waar alle zes – Kharge, Gandhi, Gehlot, Pilot, Venugopal en Randhawa – bij elkaar zaten in een poging een verenigd gezicht te tonen.

Advertentie

Uren voor de bijeenkomst roerde Gehlot de pot en zei dat er geen traditie in het congres is om een ​​leider of werknemer een positie aan te bieden om hem tot bedaren te brengen.

Lees ook | In Ashok Gehlot-Sachin Pilot moddergooien in Rajasthan, ziet BJP alleen maar win-win voor zichzelf

Sommige partijleiders voerden aan dat zowel Gehlot als Pilot hun strijd te ver hebben gevoerd en dat een klim naar beneden een gezichtsbesparende formule voor beide zou vereisen.

Maar de opmerking van Gehlot werd gelezen als een poging om elke mogelijke vredesformule van het opperbevel te laten ontsporen om Pilot te kalmeren, die het op de eerste minister had gemunt en zijn regering ervan beschuldigde geen actie te ondernemen in vermeende corruptiezaken tegen de vorige door Vasundhara Raje geleide BJP. regering.

Advertentie

In gesprek met verslaggevers zei Gehlot dat het niet zo'n traditie is in de partij om een ​​leider posten aan te bieden om hem te kalmeren.

“Ik heb zoiets nog niet eerder gehoord… er is niet zo'n traditie in het congres waar een leider iets eist en het opperbevel van de partij aanbiedt om dat standpunt in te nemen. We hebben nog nooit van zo'n formule gehoord', zei hij toen hem werd gevraagd naar berichten over een formule die wordt uitgewerkt om Pilot gunstig te stemmen.

In de partijkringen werd gesproken dat Pilot tot staatscongres zou kunnen worden benoemd. voorzitter weer. Gehlot negeerde dergelijke rapporten en zei dat het slechts de creatie van de media is en dat sommige leiders dergelijke verhalen mogelijk aan het planten zijn.

'Het opperbevel is zelfs vandaag nog sterk. Zo'n situatie is er niet wanneer het een leider een functie naar keuze aanbiedt om hem tot bedaren te brengen. Zoiets is nog niet eerder gebeurd en zal in de toekomst ook niet gebeuren. De congrespartij en het opperbevel zijn erg sterk en geen enkele leider of arbeider heeft de moed om een ​​positie op te eisen. Zo gebeurt het niet', zei Gehlot.

Lees ook

Met havans en tempelruns beantwoordt SP's 'zachte Hindutva' de BJP-uitdaging…

Waarom geweld in Manipur een gevaarlijk precedent is en Center nu moet handelen< figure class="non_premium_icon">

Chandrababu Naidu neemt een pauze van het verleden en neemt freebies route voor 2024…

& #039;Sluit u niet aan bij AAP, houd Kejriwal op afstand: Delhi, Punjab-eenheid…

De bijeenkomst komt dagen nadat Pilot een vijfdaagse yatra uit Ajmer heeft gehaald naar Jaipur om een ​​onderzoek op hoog niveau te eisen naar vermeende corruptiezaken tegen de regering van Raje, de ontbinding van de Rajasthan Public Service Commission en de heroprichting ervan, ondersteund door een nieuwe wet, en compensatie voor “duizenden studenten”, die economisch hebben geleden onder het lekken van vragenlijsten . In feite had hij de regering-Gehlot een ultimatum van 15 dagen gegeven om aan zijn eisen te voldoen.