Met Havans en Temple Runs antwoordt SP's 'zachte Hindutva' op de BJP-uitdaging

0
53

Na verschillende coalitieformules te hebben geprobeerd bij de laatste vier verkiezingen en geen electoraal succes te hebben behaald, probeert de Samajwadi-partij (SP), die in Uttar Pradesh consequent moslimstemmen krijgt, een “zachte Hindutva”-aanpak de BJP bij de Lok Sabha-verkiezingen van volgend jaar.

Om te beginnen zal de partij haar trainingskampen voor arbeiders voor de Lok Sabha-verkiezingen van 2024 een vliegende start geven door “havans” en “puja's” uit te voeren op prominente hindoeïstische religieuze plaatsen .

De partij heeft Devkali, een prominente hindoe-religieuze plaats in het district Lakhimpur Kheri, gekozen als eerste tweedaags trainingskamp, ​​​​begin 5 juni. Devkali wordt geassocieerd met Mahabharat en wordt beschouwd als de plaats waar Abhimanyu’s kleinzoon Janmejay een grote yagna uitvoerde. Mensen geloven dat de grond van de tempel hen beschermt tegen slangen.

Voor het trainingskamp is gekozen voor een universiteitscampus grenzend aan de Devkali-tempel.

“Devkali is een prominente religieuze plaats. Het is duidelijk dat wanneer alle senior leiders en arbeiders van de partij hierheen komen om het trainingskamp bij te wonen, ze de tempel zullen bezoeken om zegeningen te zoeken, 'zei Rampal Yadav, president van het Lakhimpur Kheri-district van SP, eraan toevoegend dat partijchef Akhilesh Yadav en senior leider Shivpal Singh Yadav zouden de arbeiders in het kamp toespreken.

Het volgende trainingskamp van de partij zal worden georganiseerd in Naimisharanya Dham – bijna 100 km ten zuiden van de Devkali-tempel en een prominente religieuze plaats in het Sitapur-district – op 9 en 10 juni. Akhilesh en senior partijleiders zullen waarschijnlijk havan uitvoeren in Naimisharanya Dham.

p> Lees ook | SP krijgt organisatorische make-over om BJP-uitdaging frontaal aan te gaan

“Alle partijleiders, inclusief de nationale president Akhilesh Yadav, zullen een rondleiding krijgen door Naimisharanya Dham en havan uitvoeren voordat het trainingskamp wordt geopend. Het kamp zal beginnen na het uitvoeren van religieuze rituelen in Chakratirth, de Lalita Devi-tempel en Vyas Gaddi in Naimisharanya Dham,” vertelde trainingskampleider en voormalig SP MLA Rampal Yadav aan The Indian Express.

Advertentie

De vier Lok Sabha-kiesdistricten van Sitapur, Dhaurahra, Mishrikh en Mohanlalganj liggen dicht bij Naimisharanya Dham. Onlangs heeft de regering van Yogi Adityanath een ontwikkelingsplan voor religieus toerisme opgesteld voor Naimisharanya.

“Booth-presidenten en verantwoordelijke sector van aangrenzende Assembly-segmenten zijn uitgenodigd voor het trainingskamp, ​​​​dat zich op ongeveer 500 meter van het Naimisharanya-tempelterrein zal bevinden”, zei de SP-leider, en voegde politieke kwesties, verkiezingsstrategie en standbeheer toe. zouden worden besproken tijdens de trainingskampen.

Bronnen in de SP zeiden dat het besluit van de partijleiding om hindoe-religieuze plaatsen te bezoeken voorafgaand aan de Lok Sabha-peilingen moet worden gezien in de context van de geplande inhuldiging van de Ram-tempel in Ayodhya begin volgend jaar, die de BJP zal gebruiken voor haar electorale voordeel.

Advertentie in Premium | Ambedkar naar Kanshi Ram, districtskantoren naar Kolkata-podium, Samajwadi-partij reikt uit naar Dalits

“Bij de parlementsverkiezingen van vorig jaar in de staat kreeg de SP een meerderheidsaandeel van de moslimstemmen, maar kon de BJP nog steeds niet uit de macht zetten. Bij de Lok Sabha-verkiezingen van 2019, toen de SP en BSP in alliantie streden en de hele moslimgemeenschap voor de coalitie stemde, konden we ook samen slechts 15 van de 80 zetels winnen. Nu de Ram-tempel in Ayodhya in aantocht is, kan een sterke hindoe-moslimpolarisatie in 2024 de winnende vooruitzichten van de oppositie schaden. Daarom wil de SP niet alleen afhankelijk zijn van minderheidsstemmen om haar te helpen de BJP te verslaan en wil ze dat alle geledingen van de samenleving op de partij stemmen”, aldus een senior SP-leider.

Zoals gemeld in The Indian Express op 27 mei, probeert de SP te evolueren naar wat zij noemt een “hybride, op massa gebaseerde partij” met een nieuwe, toegewijde organisatiestructuur. Het organiseren van trainingskampen voor zijn arbeiders in verschillende Lok Sabha-kiesdistricten in de staat over zijn ideologie en hen uitrusten met argumenten om de BJP tegen te gaan, maken deel uit van deze strategie.

Lees ook

Nieuwsmaker | Het enige Lok Sabha-parlementslid van het congres uit Maharashtra, Suresh Dhanork… />

De wapenstilstand van het Rajasthan-congres roept meer vragen op dan antwoorden: Will Pilot-G…

Terwijl Uddhav vs Shinde uitputtingsslag, twee Sena's oogrivaal's onenigheid…

Geweld in Manipur: Shah verzekert onderzoek, vraagt ​​Kuki-groepen om vrede te bewaren voor … Road to 2024 | Bijeenkomst in Patna: twee stappen vooruit, één stap terug terwijl oppositiepartijen de tango doorgronden

“Verschillende factoren, zoals de asymmetrische behandeling van sommige politieke partijen door de media, het openlijke en schaamteloze gebruik van religie in de politiek en de verduistering van instellingen, hebben stelde een massale partij als de SP voor uitdagingen. Onder het veranderde politieke landschap van UP. Er is behoefte aan een meer samenhangende organisatiestructuur en daar werkt de SP aan”, zei een lijsttrekker eerder.