Manipur-vold: Kharge-ledet delegasjon skal møte president på tirsdag; Kongressen kritiserer statsminister Modi

0
44

Kongressen startet søndag et skarpt angrep på statsminister Narendra Modi over den nylige volden i Manipur, og sa at en forferdelig tragedie utspiller seg der mens statsministeren er besatt av hans &#8220. ;selvkroning”.

En delegasjon ledet av kongresspresident Mallikarjun Kharge vil anrope president Droupadi Murmu tirsdag morgen angående situasjonen i staten, ifølge partiets generalsekretær Jairam Ramesh.

Han sa at 25 dager etter at Manipur begynte å brenne, ble ting fra vondt til verre på kvelden av det lengte etterlengtede besøket av unions innenriksminister Amit Shah til Imphal.

“Til tross for Artikkel 355 blir pålagt, er det en total og fullstendig sammenbrudd av lov og orden og administrasjon i staten,” sa Ramesh på Twitter.

“Det er en forferdelig tragedie som utspiller seg mens statsministeren er besatt av sin selvkroning. Ikke en eneste appell om fred utstedt av ham, og det har heller ikke vært en reell oppsøking for å gjenoppbygge tillit mellom lokalsamfunn,” sa han i en tilsynelatende henvisning til innvielsen av den nye parlamentsbygningen av Modi.

Tidligere på dagen sa Manipurs sjefsminister N Biren Singh at nesten 40 væpnede militante involvert i å fyre opp hus og skyte mot sivile har blitt drept av sikkerhetsstyrker siden de startet en operasjon for å bringe fred til den nordøstlige staten preget av etniske opptøyer.

Les også | Manipur-sammenstøt er nevnt i FNs menneskerettighetskommissær Volker Turks uttalelse

Separat sa polititjenestemenn søndag at minst to mennesker ble drept og 12 skadet i forskjellige tilfeller av skyting mot sivile og sammenstøt mellom militante og sikkerhetsstyrker siden de tidlige timene av dagen.

Etniske sammenstøt, som har krevd over 75 menneskeliv, brøt først ut i Manipur etter en ‘Tribal Solidarity March’ ble organisert i bakkedistriktene 3. mai for å protestere mot Meitei-samfunnets krav om Scheduled Tribe (ST)-status.

Annonse

Volden ble innledet av spenning over utkastelsen av landsbybeboere i Kuki fra reserveskogland, noe som hadde ført til en rekke mindre agitasjoner.

Meiteis står for omtrent 53 prosent av Manipurs befolkning og bor for det meste i Imphal-dalen. Stammene Nagas og Kukis utgjør ytterligere 40 prosent av befolkningen og bor i bakkedistriktene.

Les også

Chhattisgarh-tjenestemannen fikk beskjed om å betale 53 000 Rs etter å ha tømt reservoaret til r…

Wrestlers' protest: Historien så langt

< /figure>Kryssbemanning av hæroffiserer til IAF, marinen snart

Gi-og-ta når Amit Shah møter Kuki-grupper i Manipur

Rundt 140 kolonner av den indiske hæren og Assam-riflene, bestående av over 10 000 personell, i tillegg til de fra andre paramilitære styrker måtte utplasseres for å få tilbake normaliteten i den nordøstlige delstaten.