Luke Coutinho vraagt: kunnen we sociale media en voedselaggregator-apps gedurende 8 tot 10 uur afsluiten? Dat is wat levensstijlziekten zal genezen

0
58

“We zouden een afsluitbeleid moeten hebben voor sociale media en apps voor voedselaggregators na een bepaalde tijd, bijvoorbeeld om negen of tien uur 's avonds, en ze de volgende ochtend na het ontbijt op een afgesproken uur opnieuw opstarten. Houd alleen e-mail en internet aan om belangrijke zaken te regelen. Deze digitale ontgifting en het gerantsoeneerde gebruik ervan zou een grote dienst bewijzen aan de volksgezondheid”, zegt de functionele geneeskunde-expert en bestsellerauteur Luke Coutinho, die met iedereen werkt, van beroemdheden en bedrijven tot studenten en overlevenden van kanker. Nippend aan groene thee en de verleiding vermijdend om te snoepen van hartige hapjes die voor hem klaarliggen, kent hij de deugden van discipline. Dat is hoe zijn cliënten zijn afgevallen, hun bloeddruk en cholesterol hebben omgekeerd, hun suiker onder controle hebben gehouden, slapeloosheid zijn vergeten en zelfs het leven hebben teruggevonden na een vergevorderd stadium van kanker. Gewoon door terug te gaan naar de basis.

“Lifestylemanagement is een vaak gebruikt woord, maar niemand begrijpt echt hoe het bruikbaar moet worden gemaakt. Er is tegenwoordig een overvloed aan informatie over gezondheid en ziektebeheer en mensen weten precies wat er moet gebeuren, maar doen het niet. Laat me het voor je vereenvoudigen. Het menselijk lichaam heeft een intelligentie om ons in leven te houden. We moeten die intelligentie gewoon inschakelen, zodat het menselijk lichaam zichzelf kan genezen. Het geheim daarvan is eenvoud. Lijn gewoon uw lichaam uit op de volgende draaipunten — Slaap, beweging, voeding, omgeving en emotioneel welzijn. En je wordt gesorteerd, 'vertelt hij ons. En net als we naar dat koekje grijpen, vraagt ​​hij ons: 'Denk goed na, heb je dat koekje echt nodig, heb je honger binnen slechts twee uur na de lunch of doe je het gewoon gedachteloos. Als je honger hebt, betekent dit dat je de lunch niet goed hebt gegeten. Bewust eten en begrijpen wat je lichaam nodig heeft, is het grootste dieetgeheim. Fad-diëten weerhouden je alleen van aflaten, ze vertellen je nooit dat je het lichaam moet voeden wat het nodig heeft. Als er bijvoorbeeld een heel groot gat is en je bent uitgestrekt, probeer dan energiegevende en gezonde alternatieven zoals noten.”

WAAROM SOCIALE MEDIA JE EIGENLIJK STRESS VEROORZAKEN

Na gesprekken met zijn cliënten heeft hij ontdekt dat de meesten van hen de kunst zijn kwijtgeraakt om gelukkig te zijn met wat ze hebben en zich onbekwaam voelen in vergelijking met anderen of wat ze zien. “De meeste stress in het moderne leven komt door FOMO of de Fear of Missing Out. Mensen passen zich constant aan trends aan in plaats van te kiezen wat voor hen werkt. Daarom kunnen we het apparaat niet opgeven. We hebben geweldige doktoren en geweldige voedingsdeskundigen, maar de latente stress bij mensen moet eerst worden aangepakt. Dat is de reden waarom mensen in metro's en zelfs steden van niveau 2 en 3 redelijk bewust zijn van hun sportschoolroutine, maar de voordelen ongedaan maken met een weekend vol eetbuien omdat ze geen nee kunnen zeggen tegen vrienden of dat insta-trots-moment kunnen missen. Als je constant gestrest bent over het leven als een prestatie, dan hunkert het lichaam naar suiker, leidt het tot hormonale onevenwichtigheden, veroorzaakt het ontstekingen in het lichaam en beïnvloedt het je slaapcycli. En dan zijn er nog vele mogelijkheden voor onmiddellijke bevrediging, of het nu gaat om eten op bestelling of snackbare info en entertainmentbytes die je geest verdringen en alert houden”, legt Coutinho uit.

Deze behoefte om verbonden te blijven met de wereld om ons heen, heeft volgens Coutinho mensen tot slaaf gemaakt van afhankelijkheid. “We nemen geen verantwoordelijkheid voor zelfs de eenvoudigste beslissingen in het leven, nemen afstand en besteden ons denken uit aan anderen. Zoek hulp bij anderen in plaats van onderling te trainen. Niet alleen dat, voor al het andere dat fout gaat, geef je de trainer of life coach de schuld. Zo vaak vertellen mijn patiënten me: 'Luke, ik heb me tegen een prijs aangemeld voor je programma en niets werkt.' Ga met ze zitten en je kent hun vele spiekbriefjes en dingen die niet zijn gedaan. Beschouw uw insuline als een sleutel. Als het laag in je bloed is, opent het de vetcel en kun je vet verbranden. Maar als uw insuline hoog is omdat u tussendoortjes eet voor en na uw trainingen, is de insuline nog steeds hoog. Je hebt geen vet verbrand tijdens je training. U zou kunnen zweten, maar insuline kan uw vetcellen niet ontgrendelen. Daarom raden we aan om 's ochtends vast te trainen of vast te lopen als je dat extra vet probeert kwijt te raken', zegt hij.

SOCIALE MEDIA EN HET GESPECIFICEERDE IDEE VAN FITNESS

Coutinho herinnert ons eraan dat de sixpack-buikspieren van mensen op sociale media een verwrongen visie op fitness vormen. “Je weet niet hoeveel anabole steroïden er zijn achtergebleven om een ​​gebeeldhouwde look te creëren. We kennen de onderliggende klinische toestand van deze mensen buiten de sportschool niet. De meesten van hen houden van vapen, middelenmisbruik en slaapgebrek, wat chronische ontstekingen veroorzaakt en hartaanvallen veroorzaakt bij jonge mensen. Vapen onderdrukt testosteron dat nodig is voor een goede werking van alle andere hormonen in het lichaam. De echte wereld bevindt zich dus niet op Instagram. Wat jij ziet als een online advies, doe juist het tegenovergestelde en raadpleeg een expert. Onthoud dat er geen kortere weg naar gezondheid is', zegt hij.

DE SUIKER RUSH

Coutinho, die nu werkt als leefstijladviseur voor FIT India, werkt momenteel aan strategieën om kinderen van hun suikerverslaving af te helpen. “Als schaarste een probleem was toen we opgroeiden, is overvloed nu het echte probleem. In elke buurt zit nu wel een bakker of banketbakkerij en je hoeft er niet eens voor te lopen. Er is een ongereguleerde marketing van gezondheidsdranken waaraan suiker, smaakstoffen en verborgen stoffen zijn toegevoegd die niet gezond zijn. Als gevolg van de suikeroverbelasting vroeg in het leven die de alvleesklier belast, is jeugddiabetes een gegeven. Toch heb ik 95-jarigen en centurio's die genieten van hun desserts en genieten van een lang leven met een goede gezondheid, simpelweg omdat ze alles meten wat er in hun lichaam gaat en weten wanneer ze moeten stoppen. En hoewel we ons gemakkelijk hebben aangepast aan nieuwere manieren van leven, blijven we in onze zeer zittende tijden koolhydraatrijke maaltijden uit het verleden eten. Het bewustzijn van verslaving moet op scholen beginnen en ik hoop dat er een overheidsbeleid is om gezondheid en voeding een verplicht onderwerp te maken in het cursuscurriculum”, voegt hij eraan toe. Hij pleit zelfs voor verplichte militaire of cadettentraining, zoals in Singapore en Israël, en zegt dat het kind discipline en verantwoordelijkheid leert in plaats van zich gerechtigd te voelen.

Advertentie

Extra suiker wordt omgezet in glycogeen, maar wat gebeurt er als zelfs je lever vol is van glycogeen? Het verandert in triglyceriden. Deze worden vervolgens opgeslagen in vetcellen, ook wel vetweefsel genoemd. Dit is het hardnekkige vet dat je op je buik en middenrif ziet hangen.

Een van de grootste fouten die de meeste mensen maken, is snacken, zegt Coutinho. “Hier is een eenvoudig voorbeeld, je hebt net een maaltijd achter de rug. Je bloedsuikerspiegel is hoog. Net als je insuline zich klaarmaakt om binnen een uur of zo te dalen, eet je een tussendoortje en gaat je insuline meteen omhoog. Als het weer begint te dalen, is het tijd voor je volgende maaltijd. En het piekt weer. Als uw insuline gedurende de dag hoog is, kan dit nooit de sleutel worden tot het openen van de vetcellen.”

WAAROM IS SLAAP HET BELANGRIJKSTE >

Uiteraard focust Coutinho zich meer op de kwaliteit dan op de kwantiteit van slaap. “Ik heb mensen zes uur diep zien slapen met normale cellulaire energie en mensen die er uitgeput uitzagen ondanks negen uur lichte slaap. Slaap is alles voor het menselijk lichaam, omdat het de immuniteit regelt, de gifstoffen uit uw systeem reinigt, zorgt voor groei en herstel. Bovendien kan het menselijk brein zichzelf alleen ontgiften als je op een bepaalde diepte van slaap bent. Het krimpt, laat een hersenvocht vrij en geeft zichzelf een bad om afval en gifstoffen uit de weg te ruimen, waarvan de opeenhoping cognitieve achteruitgang en dementie veroorzaakt. Hormonale onevenwichtigheden bij vrouwen en mannen worden veroorzaakt door slaapgebrek, dus het is de Heilige Graal, de uren zijn afhankelijk van de levensfase waarin je je bevindt”, legt Coutinho uit. En compensatie voor slaapschuld werkt niet. “Zelfs als je een onregelmatige dienst hebt, slaap dan overdag de vereiste uren uit”, adviseert hij.

Advertentie

Om de noodzaak van een voedingsdiscipline te benadrukken, haalt Coutinho het voorbeeld van Finland aan, waar restaurants om 18.00 uur hun deuren sluiten. 'Haal tegen dat uur wat je nodig hebt en heb het later als het nodig is. Maar zo kan zelfs het bedienend personeel naar huis en goed slapen. Dit kan de volksgezondheidsstatus ten goede veranderen. De pandemie heeft ons geleerd dat we met bepaalde regels konden leven, nietwaar', vraagt ​​hij.

REORGANISEER JE LEVEN ALS EEN CO'S P&L-VERKLARING

Coutinho voltooit al zijn verplichtingen in een tijdsbestek van 16 uur en slaapt acht uur. 'Je moet een schoolrooster voor je leven opstellen. Bijvoorbeeld een dieetplan van maandag tot en met vrijdag met slechts twee beloningsmaaltijden in het weekend. Als de film niet in dit schema van 16 uur past, laat het dan weg. U moet naar uw lichaamsmanagement kijken als een P&L datasheet van een bedrijf. Alleen met die houding kun je gezondheid prioriteren en waarderen”, zegt hij. Coutinho waarschuwt voor de gevaren van scans en tests van medische hulpmiddelen. “Doe gewoon de normale screeningstests en bezoek een dokter. Als er een probleem is in het lichaam, zal hij u laten weten of er meer tests nodig zijn. Houd het geleidelijk. Bouw geen angst op met te veel tests. En neem kleine stapjes, ga niet gewoon naar een sportschool en vind het al stressvol voordat de maand voorbij is”, zegt Coutinho.

Lees ook

Is appelciderazijn goed voor een ochtenddrankje? Wat u moet weten

Nitesh Pandey hartaanval dood : Waarom Indiase mannen van in de vijftig het meest…

Werelddag zonder tabak: hier zijn zeven manieren om van de rookdrang af te komen

Te veel alcohol kan je spieren op middelbare leeftijd verspillen, zegt nieuw onderzoek

(Coutinho heeft zojuist zijn nieuwe boek ‘Small Wins Everyday’ )