JD(U)-woordvoerder haalt uit naar RS Dy-voorzitter voor het bijwonen van de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw

0
50

JD(U)-hoofdwoordvoerder Neeraj Kumar haalde maandag uit naar Rajya Sabha vice-voorzitter Harivansh wegens deelname aan de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw ondanks de boycot van de functie door de partij.

In een verklaring In een krachtig geformuleerde verklaring betreurde Kumar de deelname van de journalist die politicus was geworden aan een functie waarbij “zelfs uw voorzitter, de geachte vice-president, niet aanwezig was”.

Lees ook | Inhuldiging parlementsgebouw: 21 partijen boycotten, Congres noemt het ‘rajyabhishek’

'De partij had je naar de Rajya Sabha gestuurd als erkenning voor je bijdragen aan de journalistiek. Maar toen een donkere bladzijde in de geschiedenis van de parlementaire democratie in het land u intellectuele integriteit inruilde voor uw hoge functie, zei de JD(U)-woordvoerder.Bihar Chief Minister Nitish Kumar, de opperste leider van de partij, had de boycot van de functie verdedigd en noemde het “een poging om de geschiedenis te veranderen door degenen die geen bijdrage hadden geleverd aan de vrijheidsstrijd”.

Meer dan 20 partijen die tegen de BJP waren, hadden boycotte de functie van zondag en stond erop dat president Draupadi Murmu, en niet premier Narendra Modi, het nieuwe gebouw had moeten inhuldigen.

De JD(U)-woordvoerder voegde eraan toe: “Het is aan de topleiding om te beslissen welke actie moet worden ondernomen met het oog op uw deelname, ondanks het feit dat de partij heeft besloten om te boycotten.” Maar toekomstige generaties zullen wat ze van uw actie moeten maken die ongepast was voor een persoon van uw formaat”.

Lees ook | PM Modi geeft Rs 75-munt vrij op de nieuwe inauguratiedag van het Parlement: kenmerken, hoe u deze kunt krijgen

Harivansh diende zijn tweede opeenvolgende ambtstermijn in de Rajya Sabha, die volgend jaar afloopt, en is plaatsvervangend voorzitter sinds 2018, toen hij pas de derde niet-congres-parlementslid werd die de post bekleedde. De 66-jarige had gediend als media-adviseur aan de toenmalige premier Chandra Shekhar voordat hij redacteur werd van Prabhat Khabar, een van de toonaangevende Hindi-kranten van Jharkhand en Bihar.

Lees ook

Chhattisgarh-functionaris zei dat hij Rs 53.000 moest betalen na het leegmaken van het reservoir aan r…

Wrestlers' protest: het verhaal tot nu toe

Geven en nemen als Amit Shah Kuki-groepen ontmoet in Manipur

Al snel cross-staffing van legerofficieren naar IAF, marine

De JD(U) trok zich vorig jaar terug uit de door de BJP geleide NDA en maakt sindsdien deel uit van ‘ Mahagathbandhan’, waaronder RJD, het Congres en links vallen.