JD(U)-talesman slår ut RS Dy-ordförande för att ha deltagit i invigningen av nya parlamentsbyggnaden

0
41

JD(U):s chefstalesman Neeraj Kumar slog på måndagen ut mot Rajya Sabhas vice ordförande Harivansh för att ha deltagit i invigningen av den nya parlamentsbyggnaden trots att partiet bojkottat funktionen.

I en starkt formulerat uttalande, Kumar beklagade journalisten som blev politikers deltagande i en funktion där “till och med din ordförande, den ärade vicepresidenten, inte var närvarande”.

Läs också | Invigning av parlamentsbyggnaden: 21 partier bojkottar, kongressen kallar det “rajyabhishek”

“Partiet hade skickat dig till Rajya Sabha som ett erkännande för dina bidrag till journalistiken. Men när ett mörkt kapitel i historien om den parlamentariska demokratin i landet bytte du intellektuell integritet mot ditt höga ämbete”, sa JD(U) talesman. Bihars chefsminister Nitish Kumar, partiets högsta ledare, hade försvarat bojkotten av funktionen och kallade den som “ett försök att förändra historien av dem som inte hade bidragit till frihetskampen”.

Mer än 20 partier som var motståndare till BJP hade bojkottade söndagens tillställning och insisterade på att president Draupadi Murmu, och inte premiärminister Narendra Modi, skulle ha invigt den nya byggnaden.

JD(U) talesman tillade “Det är upp till den högsta ledningen att bestämma vilka åtgärder man ska vidta med tanke på ditt deltagande trots att partiet har beslutat att bojkotta. Men framtida generationer kommer att tänka på din handling som inte passade en person av din storlek”.

Läs också | Premiärminister Modi släpper mynt på 75 Rs på nya parlamentets invigningsdag: Funktioner, hur man får det

Harivansh tjänade sin andra ämbetstid i rad i Rajya Sabha, som kommer att avslutas nästa år, och har varit vice ordförande sedan 2018, då han bara blev den tredje icke-kongressparlamentarikern att besätta posten. 66-åringen hade fungerat som medierådgivare till den dåvarande premiärministern Chandra Shekhar innan han tjänstgjorde som redaktör för Prabhat Khabar, en av de ledande hinditidningarna i Jharkhand och Bihar.

Läs även

Chhattisgarh-tjänsteman uppmanas att betala 53 000 Rs efter att ha tömt behållaren till r…

Brottare' protest: Berättelsen hittills

Ge-och-ta när Amit Shah möter Kuki-grupper i Manipur

Krossbemanning av arméofficerare till IAF, flottan snart

JD(U) drog sig ur den BJP-ledda NDA förra året och har sedan dess varit en del av ‘ Mahagathbandhan’, som inkluderar RJD, kongressen och vänstern.