Japan zet raketverdediging in paraatheid terwijl Noord-Korea waarschuwt voor satellietlancering

0
41

Japan zette maandag zijn ballistische raketafweer in paraatheid en waarschuwde dat het elk projectiel dat zijn grondgebied bedreigde, zou neerschieten nadat Noord-Korea het tussen 31 mei en 11 juni op de hoogte had gebracht van een satellietlancering.

Nucleair- Het gewapende Noord-Korea zegt dat het zijn eerste militaire spionagesatelliet heeft voltooid en leider Kim Jong Un heeft de laatste voorbereidingen voor de lancering goedgekeurd.

“De regering erkent dat de mogelijkheid bestaat dat de satelliet door ons land’s grondgebied gaat,” De Japanse kabinetschef, Hirokazu Matsuno, vertelde een regelmatige briefing nadat Noord-Korea de Japanse kustwacht op de hoogte had gebracht van de geplande lancering.

Het bevel van het Japanse ministerie van Defensie, het eerste in reactie op een Noord-Koreaanse ruimtelancering sinds 2016, komt nadat Japan in april een torpedobootjager naar de Oost-Chinese Zee had gestuurd met Standard Missile-3 (SM-3) onderscheppers die doelen kunnen raken in ruimte, en stuurde PAC-3-raketten op de grond, ontworpen om kernkoppen dichter bij de grond te raken, naar de eilanden van Okinawa.

Japan verwacht dat Noord-Korea de raket zal afvuren die zijn satelliet over de zuidwestelijke eilandenketen zal dragen als dat deed het in 2016, zei een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

Lees ook | Zuid-Korea lanceert eerste commerciële satelliet, terwijl Noord-Korea eerste spionagesatelliet plant

De Noord-Koreaanse staatsmedia hebben kritiek geuit op plannen van hun rivalen, Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Japan, om real-time gegevens over de raketlanceringen te delen. voor het versterken van de militaire samenwerking.

Analisten zeggen dat de satelliet deel uitmaakt van een programma voor bewakingstechnologie, inclusief drones, bedoeld om het vermogen om doelen te raken in geval van oorlog te verbeteren.

Advertentie

Kim heeft in mei een militaire satellietfaciliteit geïnspecteerd, meldde het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.

Noord-Korea heeft de afgelopen maanden een reeks raketlanceringen en wapentests uitgevoerd, waaronder een nieuwe, solide brandstof voor intercontinentale ballistische raketten.

De Japanse premier Fumio Kishida vertelde verslaggevers dat elke Noord-Koreaanse raketlancering een ernstige schending zou zijn van de resoluties van de VN-Veiligheidsraad waarin de nucleaire en raketactiviteiten van Noord-Korea worden veroordeeld.

Lees ook

Zoon premier Japan neemt ontslag na publieke verontwaardiging over privéfeestje op kantoor…

Van hoogtepunten naar dieptepunten, Everest recordbreker ziet 'geen toekomst' in Nepal

China spreekt steun uit voor Servië in hernieuwde Kosovo-conflicten waarbij NA…

Rusland lanceert derde aanval op Kiev in 24 uur; 1 doden, 4 gewondenAdvertentie

“We dringen er bij Noord-Korea sterk op aan af te zien van de lancering,” zijn kantoor postte op Twitter en voegde eraan toe dat het zou samenwerken met zijn Amerikaanse bondgenoot, Zuid-Korea en andere landen, en er alles aan zou doen om informatie over elke lancering te verzamelen en te analyseren.