Hoe slechte frame-pacing ervoor kan zorgen dat games vreselijk aanvoelen

0
47
Bloodborne was berucht om zijn slechte frame-pacing. VANUIT Software

Slecht frametempo zorgt ervoor dat games vreselijk aanvoelen door stotteren en schokkerigheid te introduceren, zelfs met een goede framesnelheid, die de onderdompeling doorbreken. Om het frametempo te verbeteren, kun je proberen een framecap of VSync in te schakelen, de game-instellingen aan te passen of te wachten op een patch van de ontwikkelaar.

Daar sta je dan, ondergedompeld in het nieuwste gaming-meesterwerk, om erachter te komen dat er iets niet klopt. Een schokkend stotteren of een zenuwachtig gevoel dat afbreuk doet aan de soepele, meeslepende ervaring die u gewend bent. Zeg hallo tegen slechte frame-pacing.

Wat is frame-pacing?

Framestimulatie verwijst naar de regelmaat van de tijdsintervallen tussen elk frame dat op uw scherm wordt weergegeven. In een perfecte gamewereld zou elk frame in een constant tempo worden weergegeven. Een game die bijvoorbeeld draait op 60 frames per seconde (FPS) zou idealiter elk frame elke 16,67 milliseconden moeten laten zien. Helaas voldoen games niet altijd aan dit ideaal, en daar ligt het probleem.

Als de intervallen tussen de frames onregelmatig worden, ervaar je een slechte frame-pacing . Deze inconsistentie kan leiden tot een gevoel van schokkerigheid, stotteren of zelfs ongemak tijdens het spelen van een game, ongeacht of de algehele framesnelheid hoog is.

Hoe Slecht framestimulatiegevoel in games

Slecht frametempo kan ervoor zorgen dat games ronduit verschrikkelijk aanvoelen, vooral in snelle of visueel complexe titels, waar vloeiende bewegingen van vitaal belang zijn voor onderdompeling en plezierige gameplay. Een paar veelbetekenende tekenen dat je worstelt met slechte frame-pacing zijn:

  1. Scherm hapert: het lijkt alsof het spel even pauzeert of stottert, waardoor het lastig is om behoud een soepele controle over je personage of de camera.
  2. Schokkerige animaties: De vloeiendheid van personage- en objectanimaties wordt aangetast, wat resulteert in een minder meeslepende en authentieke ervaring.

Wat slechte frame-pacing zo irritant maakt, is dat gewone FPS-tellers er normaal uitzien, maar het spel voelt alsof het stottert. Om slecht frametempo te detecteren, heb je iets nodig dat een frametijdgrafiek wordt genoemd. Dit toont je de interne tussen frames in milliseconden.

Je kunt software zoals Riva Tuner Statistics Server gebruiken om de grafiek samen met andere, meer traditionele framesnelheidsmeters te overlappen terwijl je speelt. Dit zal u duidelijk vertellen of dit het probleem is of niet.

Hoe frame-pacing te verbeteren

Als u een slechte frame-pacing als de oorzaak van uw spelproblemen heeft vastgesteld, kunt u verschillende eenvoudige maatregelen nemen om het probleem aan te pakken en de soepele, responsieve game-ervaring te herstellen die u verdient .

Een framedop inschakelen

Door een framecap te activeren, kun je de maximale framesnelheid van je game beperken tot een bepaalde waarde, idealiter in lijn met de verversingssnelheid van je monitor of een deelbaar deel daarvan. Als u een VRR-display (Variable Refresh Rate) heeft, kunt u elke willekeurige limiet instellen binnen het VRR-venster van uw scherm. Dat wil zeggen, het FPS-bereik VRR werkt voor dat scherm.

GERELATEERD: Hoe u de frames per seconde (FPS) van uw game kunt bekijken en verbeteren< /p>

Vaak werkt de ingebouwde framesnelheidsbegrenzer die je in de menu's van een game aantreft niet correct en veroorzaakt stotteren of lost het probleem niet op. U kunt meestal het softwarehulpprogramma gebruiken dat bij het stuurprogramma van uw GPU is geleverd om een ​​fps-limiet per game in te stellen.

Een goede framebegrenzer die is ingesteld op een niveau dat de componenten van uw computer gemakkelijk aankunnen, zorgt ervoor dat frames niet scheef worden weergegeven.

VSync inschakelen

VSync (of verticale synchronisatie) is een functie die de framesnelheid van je game synchroniseert met de vernieuwingsfrequentie van je monitor. Dit kan het scheuren van het scherm helpen minimaliseren en het frametempo verbeteren, vooral in games met hoge framesnelheden. Hoewel VSync soms invoervertraging kan introduceren, blijft het een waardevol hulpmiddel om slechte frame-pacing tegen te gaan.

Als u geen VRR-monitor heeft en uw framesnelheid niet kunt beperken met behulp van software, Als u VSync inschakelt in de menu's van een game of in uw GPU-hulpprogramma, wordt uw framesnelheid beperkt tot de maximale framesnelheid van de monitor.

Draai de game-instellingen uit

Als je systeem moeite heeft om consistente framesnelheden te behouden, overweeg dan om de grafische instellingen in je game terug te draaien. Door de resolutie, textuurkwaliteit of andere instellingen te verlagen, kan uw systeem een ​​stabielere framesnelheid bereiken, het frametempo verbeteren en een algeheel vloeiendere ervaring opleveren.

Functies zoals DLSS, FSR, XeSS en gamespecifieke dynamische resolutie scaling kan goed werken in combinatie met een frame limiter.

Wacht op een patch

Soms is een slecht frametempo het resultaat van ondermaatse optimalisatie aan het einde van de game-ontwikkelaar. Als je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en nog steeds merkt dat je game geplaagd wordt door slechte frame-pacing, is het misschien de moeite waard om te controleren of er updates zijn of contact op te nemen met de ontwikkelaar om naar het probleem te informeren. Vaak kan een patch wonderen verrichten bij het oplossen van problemen met het frametempo en ervoor zorgen dat uw game weer zijdezacht aanvoelt.

Slechte framepacing kan een verder fantastisch spel veranderen in een stotterende puinhoop, maar met een beetje begrip en met een paar eenvoudige oplossingen kun je weer genieten van de soepele, meeslepende game-ervaring die je verdient.

The Best Gaming Monitors of 2023 Best Gaming Monitor Overall LG Ultragear 27GP950-B Amazon

$646.99
$899.99 Save 28%

Beste budgetgamingmonitor Acer Nitro XF243Y Beste koop Beste 4K gamingmonitor LG C2-serie Amazon

$896.99
$1199.99 Bespaar 25%

Beste gebogen gamingmonitor Dell Alienware AW3423DW Amazon

$1099.99
$1279.99 Bespaar 14%

Beste 144Hz gamingmonitor Gigabyte M27Q Amazon

$299,99
 

Beste 240Hz Gaming Monitor Samsung Odyssey G7 Amazon < p class="product-price">$496.01
$699.99 Bespaar 29%

LEES VOLGENDE < ul id="nextuplist">

  • › 10 gratis komische films die je nu kunt bekijken
  • › NextGen TV en ATSC 3.0 lopen niet goed
  • › Minecraft-paden & Tales Update heeft nieuwe mobs, vanaf 7 juni
  • › L1-, L2- en L3-cache: wat is het verschil?
  • › ASUS' nieuwe compacte toetsenbord behoudt het numerieke toetsenblok
  • › Grijp deze Samsung 27-inch monitor voor slechts $ 129 in de uitverkoop