Hoe JEE Main 2023-toppers zich voorbereiden op het Advanced-examen

0
80

JEE Advanced 2023: Het Joint Entrance Examination (JEE) Advanced 2023 wordt afgenomen op 4 juni. Studenten die het JEE Main 2023-examen — gehouden in januari en april — zal verschijnen voor de JEE Advanced 2023. De toegangskaarten hiervoor zijn op 29 mei vrijgegeven.

Indianexpress.com sprak met JEE Main-toppers en vroeg hen hoe ze zich voorbereiden op JEE Advanced 2023.< /p>

De meeste studenten voltooien de syllabus voor JEE Advanced ergens rond januari vóór de JEE Main. Ze reviseren dan voor JEE Main tot de examens worden gehouden en dan begint de revisie voor JEE Advanced. Studenten die verschenen voor de tweede sessie van JEE Main 2023 kregen ongeveer anderhalve maand de tijd om zich volledig voor te bereiden op JEE Advanced 2023.

Lees ook | JEE Advanced 2023 Admit Card LIVE

Hoe bereiden ze zich voor op JEE Advanced 2023

“Ik houd me aan de bladen die ik van mijn coachinginstituut heb gekregen, inclusief het vragenformulier van voorgaande jaren, opgeloste papers en modules”, zegt Ridhi Maheshwari, de meisjestopper in JEE Main 2023. Ze voegde eraan toe dat ze ook een dagelijkse revisie van klasnotities en houdt haar fouten bij zodat ze ze niet herhaalt.

Ishan Khandelwal, nog een 100 percentielscorer van JEE Main 2023, zei: “Ik studeer elke dag, zodat ik nooit buiten de praktijk ben. Ik los ook vragen van vorig jaar en modules op die door mijn coaching zijn gegeven. NCERT is een must.”

Tanish Khurana, een van de studenten die 100 percentiel behaalde in JEE Main 2023, zegt: “Sinds de syllabus compleet is, werk ik deze regelmatig bij met proeftoetsen, werkbladen en studiemateriaal dat door mijn coaching is verstrekt. Ook reviseer ik regelmatig van NCERT.”

Boeken verwezen voor JEE Advanced

Advertentie

Naast NCERT, vragenlijsten van vorig jaar en coachingmodules, studenten kan verwijzen naar—

MS Chouhan, Himanshu Pandey voor organische chemie
Narendra Awasthi voor fysische chemie
VS Jaiswal, K Kumar voor anorganische chemie

Irodov, Pathfinder , HC Verma voor Natuurkunde

Cengage, Vikas Gupta, Zwartboek, Geel boek, Roze boek voor Wiskunde
Recreatieve activiteiten

Advertentie

Muziek in welke vorm dan ook is een geweldige stressverlichter voor studenten. Verder genieten studenten van sporten met vrienden of broers en zussen, wandelen, content bekijken op YouTube en meer.

Lees ook | JEE Advanced 2023: Last minute tips om je voorbereiding een boost te geven

Advies voor medestudenten

Het enige belangrijke advies dat alle toppers gemeen hebben, was dat NCERT een must is en regelmatig zal worden herzien. Anders dan dat, moeten studenten regelmatig herzien.

Maheshwari, die zich sinds klas 11 op JEE voorbereidt, zegt dat consistentie de sleutel tot succes is en dat hard werken belangrijk is. Studenten moeten alles wat in de les is onderwezen herzien en ervoor zorgen dat ze dezelfde fouten niet nog een keer herhalen. ” zegt Khandelwal.

Lees ook

CHSE Odisha +2 resultaten 2023 Live Updates: Nayagarh district schittert met h…

Odisha +2 Resultaat 2023 (Uit): Websites om CHSE 12e resultaten te bekijken (orissar…

Odisha Plus Two Results 2023 verklaard op orissaresults.nic.in, chseodisha…< figuur class="non_premium_icon">Odisha Plus Two Results 2023 verklaarde: Hoe resultaten te controleren op orissaresu…Advertentie

Sessie 1 topper, Kaushal Vijay zei: “Geen onderwerp zal voor later worden overgelaten, als er twijfels zijn over een onderwerp, werk er dan aan terwijl je ervoor studeert.”

© IE Online Media Services Pvt Ltd