Het Sadhvidya Pratishtanam-instituut wil tegen 2027 Sanskriet onderwijzen aan 5.000 mensen

0
46

Sadhvidya Pratishtanam (SVP), een 54 jaar oud instituut dat werkt aan de verspreiding van de klassieke taal, is begonnen met Samskrita Sambhashanashala, de vijfde online serie over het aanleren van gesproken Sanskriet.

SVP, opgericht door de eminente Sanskrietgeleerde, wijlen prof. Padamnabha Sharma, streeft ernaar om tegen 2027 maar liefst 5.000 mensen Sanskriet te leren, aldus een vrijlating van het instituut. De sessie werd geopend door voormalig senior bureaucraat CV Gopinath, die ook emeritus beschermheer is van SVP.

Hoewel het de taal is van de oude geschriften loopt het aantal mensen dat de taal spreekt slechts in de duizenden, hoewel een paar dorpen zoals (Karnataka), Jhiri (Rajasthan) en Sasana (Odisha) het als gesproken taal hebben overgenomen.Lees ook

AP EAMCET/EAPCET 2023 resultaatdatum aangekondigd NEET UG 2023: MBBS-toelatingscriteria en cut-offs voor top Maharashtra me…

UPSC CSE Prelims 2023: Verhoogde moeilijkheidsgraad kan leiden tot lagere cut-o…

Hoe JEE Main 2023 toppers zich voorbereiden op Advanced examen

Voor de lessen die elke zaterdagavond in twee groepen worden gehouden, de SVP heeft een faculteit die bestaat uit voormalige senior Sanskrietprofessoren van onder meer universiteitsprofessor Smt Dharma, dr. Pitambar Poudel en dr. Shankar Dutt Pandey. Na succesvolle afronding van de Sambhashanashala, worden studenten ook aangemoedigd om deel te nemen aan de Samskrita Swadhyaya Mandala van de SVP om gesproken Sanskriet te blijven oefenen.