Delhi Confidential: National Commission for Minorities och dess kamp för en hjälte

0
44

Den nationella minoritetskommissionen, ledd av Iqbal Singh Lalpura, har till uppgift att skydda minoriteters rättigheter och utfärdar ofta meddelanden när minoritetssamhällen är felaktigt framställda, särskilt i audiovisuella medier och underhållningsindustrin. Den här gången har det tagit upp goset för en sen medlem från minoriteten som inte alls var representerad. Den har noterat att webbserien ‘Trial by Fire’, som körs på Netflix och är baserad på 1997 års Uphaar-biografbrandstragedin i Delhi, “inte skildrar rollen som den modige sikhiska hjälten kapten Manjinder Singh Bhinder”. NCM sa att Bhinder och hans familj hade stannat kvar för att hjälpa andra istället för att fly, och genom att inte visa sin historia har Netflix “diskriminerat” sikher och “sårat känslor” i samhället. OTT-jätten har blivit ombedd att granska ärendet.

Närvarospänd

Läs även

Delhi Confidential: Flygvapnets bästa föreläsning tillbaka efter tre års uppehåll

Delhi Konfidentiellt: Will Ghulam Nabi Azad vara gemensam oppositionskandidat f…

< /figur>Delhi Konfidentiellt: röst till video

Delhi Confidential: Healing Touch

När inrikesminister Amit Shah anlände till Imphal på måndagskvällen under spänningar i Manipur, en politisk bråk utbröt över det sena mötet han höll för att bedöma situationen i staten. Med BJP som ansvarar för staten, Sambit Patra, också närvarande i mötet, undrade oppositionen om det var ett officiellt möte. “Hur kan Sambit Patra delta i detta officiella möte som leds av inrikesministern i Imphal”, twittrade kongressledaren Pawan Khera. Shah besöker Manipur för att lösa situationen och träffade både tjänstemän och politiker för detta, sa källor. Andra närvarande i mötet var Manipurs chefsminister N Biren Singh, några delstatsministrar och höga MHA- och Manipur-tjänstemän.

© The Indian Express (P) Ltd.