Delhi Confidential: Den nasjonale kommisjonen for minoriteter og dens kamp for en helt

0
50

Den nasjonale minoritetskommisjonen, ledet av Iqbal Singh Lalpura, har i oppgave å beskytte minoriteters rettigheter, og utsteder ofte meldinger når minoritetssamfunn blir feilrepresentert, spesielt i audiovisuelle medier og underholdningsindustrien. Denne gangen har det tatt opp kosen for et sent medlem fra minoriteten som ikke var representert i det hele tatt. Den har bemerket at nettserien ‘Trial by Fire’, som kjører på Netflix og er basert på 1997 Uphaar kinobranntragedien i Delhi, “ikke skildrer rollen som den modige sikhhelten kaptein Manjinder Singh Bhinder”. NCM sa at Bhinder og familien hans hadde blitt igjen for å hjelpe andre i stedet for å rømme, og ved å ikke vise historien hans har Netflix «diskriminert» sikher og «såret følelser» i samfunnet. OTT-giganten har blitt bedt om å gjennomgå saken.

Tilstedeværelse

Les også

Delhi Confidential: Luftforsvarets toppforelesning tilbake etter tre års pause

Delhi konfidensielt: Will Ghulam Nabi Azad vær felles opposisjonskandidat f…

< /figur>Delhi konfidensielt: stemme til video

Delhi Confidential: Healing Touch

Da innenriksminister Amit Shah ankom Imphal mandag kveld midt i spenningen i Manipur, en politisk bråk brøt ut over det sene kveldsmøtet han holdt for å vurdere situasjonen i staten. Med BJP-ansvarlig for staten, Sambit Patra, også til stede i møtet, lurte opposisjonen på om det var et offisielt møte. “Hvordan kan Sambit Patra delta på dette offisielle møtet ledet av innenriksministeren i Imphal,” tvitret kongressleder Pawan Khera. Shah besøker Manipur for å løse situasjonen og møtte både tjenestemenn og politikere for dette, sa kilder. Andre tilstede i møtet inkluderer Manipurs sjefsminister N Biren Singh, noen statsministre og høytstående MHA- og Manipur-tjenestemenn.

© The Indian Express (P) Ltd.