Delhi Confidential: De Nationale Commissie voor Minderheden en haar strijd voor een held

0
54

De Nationale Commissie voor Minderheden, geleid door Iqbal Singh Lalpura, heeft tot taak de rechten van minderheden te beschermen en geeft vaak kennisgevingen uit wanneer minderheidsgemeenschappen verkeerd worden voorgesteld, met name in de audiovisuele media en de amusementsindustrie. Deze keer heeft het de knuppels op zich genomen voor een overleden lid van de minderheid dat helemaal niet vertegenwoordigd was. Het heeft opgemerkt dat de webserie ‘Trial by Fire’, die draait op Netflix en gebaseerd is op de Uphaar bioscoopbrandtragedie in Delhi in 1997, “niet de rol weergeeft van de dappere Sikh-held Captain Manjinder Singh Bhinder”. De NCM zei dat Bhinder en zijn familie waren achtergebleven om anderen te helpen in plaats van te ontsnappen, en door zijn verhaal niet te laten zien, heeft Netflix sikhs “gediscrimineerd” en “gevoelens gekwetst” van de gemeenschap. De OTT-gigant is gevraagd de zaak te herzien.

Presence Tense

Lees ook

Delhi Confidential: toplezing van de luchtmacht terug na een onderbreking van drie jaar

Delhi Vertrouwelijk: Will Ghulam Nabi Azad wees een gezamenlijke oppositiekandidaat f…

< /figuur>Delhi vertrouwelijk: spraak naar video

Delhi Confidential: Healing Touch

Toen minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah maandagavond in Imphal arriveerde te midden van spanningen in Manipur, een politieke ruzie brak uit tijdens de nachtelijke bijeenkomst die hij hield om de situatie in de staat te beoordelen. Met de BJP die de leiding heeft over de staat, Sambit Patra, die ook aanwezig was bij de bijeenkomst, vroeg de oppositie zich af of het een officiële bijeenkomst was. “Hoe kan Sambit Patra deze officiële bijeenkomst bijwonen, voorgezeten door de minister van Binnenlandse Zaken in Imphal”, tweette congresleider Pawan Khera. Shah bezoekt Manipur om de situatie op te lossen en heeft hiervoor zowel ambtenaren als politici ontmoet, aldus bronnen. Andere aanwezigen op de bijeenkomst waren onder meer de hoofdminister van Manipur N Biren Singh, enkele ministers van de staat en hoge MHA- en Manipur-functionarissen.

© The Indian Express (P) Ltd