Chandrababu Naidu neemt een pauze van het verleden en neemt freebies-route voor de strijd in 2024 met Jagan

0
47

De Telugu Desam Party (TDP) supremo en ex-premier, N Chandrababu Naidu, heeft als eerste van de blokken in de campagne voor de komende verkiezingen voor de Assemblee van Andhra Pradesh toezeggingen binnengehaald voor een hele reeks gratis geschenken en welzijnsregelingen voor vrouwen , werkloze jongeren en boeren.

De focus van het eerste deel van het TDP-manifest, getiteld “Bhavishyat ki-garantie”, ligt op de financiële empowerment van vrouwen, banen en hulp voor jongeren, en het welzijn van boeren en sociaal en economisch achtergebleven gemeenschappen.

Lees ook | Chandrababu Naidu richt zich op Jagan boven economie en beroept zich op NTR, zegt dat TDP de pijler is van Telugu-mensen

Naidu bracht het uit op de slotdag van de TDP's jaarlijkse conclaaf “Mahanadu” zondag in Rajamahendravaram in het district East Godavari, waarbij hij beweerde dat de partij klaar is voor de peilingen die gepland staan ​​voor april 2024.

De TDP werd zo de eerste partij in Andhra Pradesh die het manifest uitbracht, waarvan het tweede deel, waarbij meer delen van de samenleving betrokken waren, later zou worden vrijgegeven.

Naidu beloofde dat in het geval dat de TDP terugkeert naar de macht vrouwen in de leeftijdsgroep 18-59 een maandelijkse steun van Rs 1.500 per maand zouden ontvangen, terwijl moeders Rs 15.000 per jaar zouden ontvangen. Het TDP-manifest belooft ook gratis reizen voor vrouwen in het openbaar vervoer en drie gratis LPG-cilinders per jaar voor elk huishouden.

De TDP-chef beloofde 20 lakh-banen voor jongeren te creëren, naast het verstrekken van Rs 3.000 per maand aan werkloze jongeren onder het Yuva Galam Nidhi-plan. Boeren zouden elk Rs 20.000 per jaar ontvangen als steun voor investeringen in gewassen.

Naidu zei dat vrouwen met gegarandeerde financiële steun elke maand op hun benen kunnen staan ​​zonder van iemand afhankelijk te zijn. De TDP zou ook meer vrouwelijke kandidaten opstellen voor de lokale verkiezingen, zei hij.

Advertentie

Het manifest stelt dat het aantal werkloze jongeren sterk is toegenomen en belooft hen een maandelijkse toelage te betalen totdat ze een baan hebben. “Ondanks de lockdown door Covid-19 en de verwoesting die de pandemie met zich meebracht, hebben de boeren fantastisch werk verricht om ons van voedsel te voorzien. Ze hebben de natie een grote dienst bewezen. Om hen te ondersteunen en hun gewassen winstgevender te maken, zal TDP een jaarlijkse steun van Rs 20.000 bieden,'' zei Naidu.

Het manifest belooft ook schoon drinkwater via kranen aan elk huishouden.

De TDP-leiders drongen er bij partijmedewerkers en aanhangers op aan om de boodschap van het manifest de komende dagen onder het volk te verspreiden en zich voor te bereiden op verkiezingen.

>Advertentie

Dit is de eerste keer dat de TDP freebies belooft zoals gratis reizen voor vrouwen en LPG-flessen, hoewel het in het verleden ook financiële prikkels had aangekondigd voor bepaalde secties. In het verleden bleef de TDP de focus houden op onder andere ontwikkeling, investeringen, IT.

Geconfronteerd met de formidabele uitdaging om het op te nemen tegen de regerende YS Jagan Mohan Reddy-geleide YSRCP, die financiële steun heeft verleend via een half dozijn plannen, heeft de TDP er dus ook voor gekozen om voor freebies te gaan. De belofte van gratis LPG-cilinders lijkt een weerspiegeling te zijn van een bepaling in het congresmanifest in de recente peilingen van de Karnataka Assembly, terwijl de steun voor investeringen in gewassen vergelijkbaar is met het Rythu Bandhu-plan van de door K Chandrashekhar Rao geleide BRS-regering in Telangana.< /p>

In het tweede deel van het TDP-manifest worden meer freebies en meer beloften van financiële hulp verwacht.

De tweedaagse Mahanadu-bijeenkomst werd bijgewoond door duizenden TDP-werknemers en supporters. Regen en harde wind bemoeilijkten de laatste sessie op zondagavond.

Naidu werd tijdens het conclaaf opnieuw unaniem verkozen tot de nationale voorzitter van de TDP. Bronnen zeiden dat hij nieuwe commissies zal vormen om toezicht te houden op de verkiezingsvoorbereiding, de selectie van kandidaten en het campagnebeheer.

Advertentie

Tijdens verschillende sessies vroeg Naidu zich af waarom de staat nog steeds geen hoofdstad heeft. “De aanpak van de YSRCP-regering van de hoofdstadkwestie is zielig geweest onder het voorwendsel van decentralisatie”, beschuldigde hij.

Naidu, die de vergadering niet meer bijwoont nadat hij zich beledigd voelde door de YSRCP-wetgevers, zwoer om keer pas terug naar het Huis wanneer de TDP zijn regering vormt.

Lees ook

Nieuwsmaker | Het enige Lok Sabha-parlementslid van het congres uit Maharashtra, Suresh Dhanork…

Van de Urdu Press: Modi govt's 9 years to new Parliament House row to K…

De wapenstilstand van het Rajasthan-congres roept meer vragen op dan antwoorden: zal Pilot-G…

Na 4 uur praten, Gehlot-Pilot 'vredesovereenkomst' meer een stukje bij beetje; over naar…Advertentie

Beschuldigend dat de Backward Classes (BC's) te maken hadden gehad met aanvallen in de staat, zwoer Naidu wetten in te voeren om hen te beschermen. “Ik zal de verantwoordelijkheid nemen om de BC's te beschermen en ervoor te zorgen dat ze in deze staat gedijen”, zei hij.