BSE Odisha geeft beoordelingspatroon vrij voor HSC, Madhyama-cursussen

0
51

De Board of Secondary Education (BSE), Odisha heeft het beoordelingspatroon voor HSC- en Madhyama-cursussen vrijgegeven. Volgens de kennisgeving zal de interne beoordeling worden uitgevoerd in de vorm van vier formatieve beoordelingen, één per kwartaal.

Eén summatieve beoordeling zal aan het einde van het jaar worden uitgevoerd met 100 punten voor elk onderwerp voor klasse 10. In de summatieve beoordeling zijn er 50 punten voor meerkeuzevragen en 50 punten voor vragen van het subjectieve antwoordtype.

“Een jaar eindigend examen zal ook worden afgenomen voor de Madhyama-cursus, van de 100/75 punten met 50/40 punten van MCQ's en 50/35 punten van subjectieve vragen”, luidde de officiële kennisgeving. Dit betekent dat proefpersonen waarvoor de maximale score 100 is, MCQ's en subjectieve vragen elk voor 50 punten zullen hebben, terwijl proefpersonen waarvoor de maximale score 75 is, de MCQ's voor 40 punten zullen zijn en subjectieve vragen voor 35 punten.

p>

Het vragenformulier en de cijferverdeling voor de examens worden binnenkort meegedeeld. Het bestuur volgt een vergelijkbare procedure voor klasse 9 in zowel HSC- als Madhyama-cursussen.

Het bestuur zal vragenformulieren opstellen voor de eindejaarsexamens van klas 9 en halfjaarlijkse examens van klas 10 en deze overhandigen aan de District Education Officer die ze zal doorsturen naar de scholen. Dit wordt gedaan om de uniformiteit te behouden. De resultaten worden op schoolniveau bekendgemaakt.

Lees ook

Odisha +2 Resultaat 2023 Live Updates: Wanneer zal CHSE 12th Science verklaren, …

AP EAMCET/EAPCET 2023 resultaatdatum aangekondigd; hier is waar te controleren

NEET UG 2023: MBBS-toelatingscriteria en cut-offs voor top Maharashtra me…

UPSC CSE Prelims 2023: Verhoogde moeilijkheidsgraad kan leiden tot lagere cut-o…

Studenten kunnen pas aanvullende examens aanvragen nadat de eindejaarsexamens. Ambitieuze componenten zullen ook deel uitmaken van interne beoordelingen.

© IE Online Media Services Pvt Ltd