Bengaalse boemerang: Cong MLA die de Sagardighi-stoel van TMC afpakte, sluit zich aan bij TMC

0
53

Drie maanden nadat hij een congresticket had gewonnen van de Sagardighi Assembly-zetel in een bypoll, waarmee hij de partij haar enige MLA in de Assembly had gegeven, sloot Bayron Biswas zich maandag aan bij het Trinamool Congress.< /p>

Het verlies van Sagardighi was een grote tegenslag voor de TMC, wat erop wijst dat de greep op moslims in een kiesdistrict dat als haar bolwerk werd beschouwd, afglijdt. kosten.

Must Read | Enorme stap richting Oppn-eenheid: JD(U) kondigt megabijeenkomst in Patna aan, TMC bevestigt aanwezigheid

Biswas werd persoonlijk welkom geheten in de TMC door zijn nationale algemeen secretaris Abhishek Banerjee, aan de zijlijn van zijn Jan Sanjog Yatra, in Ghatal in West Midnapore.

Kort daarna tweette de TMC: “Om te versterken uw vastberadenheid om te vechten tegen de verdeeldheid zaaiende en discriminerende politiek van BJP, u heeft het juiste platform gekozen. Samen zullen we winnen!

Voor het congres winnen de Sagardighi met meer dan 22.000 stemmen, was een enorme boost voor het moreel geweest. Bij de parlementsverkiezingen van 2021 eindigde de partij als derde in de zetel, waarbij de Subrata Saha van de TMC meer dan 50% van de stemmen behaalde. Het overlijden van Saha maakte de bypoll noodzakelijk.

De overwinning was vooral speciaal voor de president van het Congres van West-Bengalen, Adhir Ranjan Chowdhury, aangezien Sagardighi valt in zijn bolwerk Murshidabad. Maandag beschuldigde Chowdhury Biswas ervan de mensen die op hem stemden te hebben verraden. Hij beschuldigde de TMC van het gebruik van oneerlijke middelen om Biswas het hof te maken en zei: “We zullen in de toekomst een eerlijkere kandidaat kiezen.

Na het overhandigen van de TMC-vlag aan Biswas, om zijn intrede in de partij te markeren, zei Abhishek Banerjee dat hij al enige tijd contact had met de Congress MLA. “Maandag ontmoette hij me en verzekerde me dat hij met Mamata Banerjee wilde werken en wilde vechten tegen de BJP en de stiefmoederlijke houding van het centrum ten opzichte van Bengalen.

Temidden van gesprekken van een grotere eenheid van de oppositie tegen de BJP, zei Abhishek verder: “Het congres en de CPI(M) hier vechten tegen ons en helpen de BJP. Onze leider Mamata Banerjee vecht tegen het Congres maar steunde het Congres in Karnataka. We willen de BJP verslaan, maar hier helpen ze de BJP.”

Advertentie

Abhishek beweerde verder: “Als ik op een knop druk, zullen ten minste vier parlementsleden van het Congres zich bij de TMC voegen. Maar dat willen we niet, we willen vechten tegen de BJP.

Sprekend over de parlementsverkiezingen van 2021, sprak hij over het congres, de CPI(M) en het Indian Secular Front (ISF) die samenkwamen, en zei: “De strijd was tussen de TMC en de BJP, maar de congresleiders sloegen de handen ineen met de CPI(M) en ISF in een poging om de BJP… We hebben altijd vastgehouden aan ons standpunt, namelijk 'Geen stem voor BJP'. Mamata Banerjee had voor de verkiezingen in Karnataka hetzelfde gezegd, dat je kunt stemmen op elke partij die je wilt, maar dat je niet op de BJP moet stemmen. Sterker nog, na de verkiezingen in Karnataka had Mamata Banerjee de mensen gefeliciteerd met het wegstemmen van de BJP.”

Biswas, die kort na zijn overwinning had gezegd dat “de TMC me niet kan kopen”, herhaalde de beweringen van Abhishek maandag, terwijl hij beweerde dat “het congres niets heeft bijgedragen aan mijn overwinning in de Sagardighi bypoll”. “Adhir Chowdhury spreekt geen woord tegen de BJP. Ik kon geen werk doen in het Congres, dus besloot ik me aan te sluiten bij de TMC”, zei Biswas.

CPI(M)-leider Tanmay Bhattacharya zei: “Bayron Biswas heeft de verkiezingen niet gewonnen op zijn eigen. Hij won omdat mensen de BJP en TMC wilden verslaan. Als de Sagardighi-peiling opnieuw wordt gehouden, zullen de BJP en TMC opnieuw worden verslagen, zelfs als Bayron de TMC-kandidaat is.

Zowel Chief Minister als TMC-supremo Mamata Banerjee en neef Abhishek hadden campagne gevoerd in Sagardighi. Nu de TMC verloor, hadden partijbronnen toegegeven dat ze zich zorgen maakten over het feit dat de stemmen van de minderheid waren verschoven naar de Congress-CPI(M)-alliantie, omdat bijna 63% van de Sagardighi-bevolking moslim is.

Mamata had uitgehaald, “de immorele alliantie tussen het congres, links en de BJP” de schuld geven van het verlies van Sagardighi van de partij, en de BJP ervan beschuldigen “haar stemmen over te dragen aan het congres”.

Lees ook

Na 4 uur praten, Gehlot-Pilot 'vredesovereenkomst' meer een stukje bij beetje; over naar…

Newsmaker | Het enige Lok Sabha-parlementslid van het congres uit Maharashtra, Suresh Dhanork…

Van de Urdu Press: Modi govt's 9 years to new Parliament House row to K…

Waarom geweld in Manipur een gevaarlijk precedent is en Center nu moet handelen

De TMC was doorgegaan met het opzetten van een commissie om de redenen voor het verlies te onderzoeken. Het panel had conflicten tussen partijleiders en het ontbreken van een lokale band tussen de kiezers en de partijkandidaat geïdentificeerd als de belangrijkste redenen voor de nederlaag.

© The Indian Express (P) Ltd