Antilia bommelding zaak: SC geeft ex-politieagent Pradeep Sharma de opdracht om een ​​nieuw pleidooi in te dienen voor voorlopige borgtocht

0
43

Het Hooggerechtshof heeft maandag oud-politieagent Pradeep Sharma, gearresteerd in verband met de Antilia bommelding en de moord op zakenman Mansukh Hiran, opgedragen een nieuwe aanklacht in te dienen verzoek om voorlopige borgtocht.

Een vakantiebank van rechters Bela M Trivedi en Prashant Kumar Mishra nam kennis van de verklaring van aanvullend advocaat-generaal SV Raju dat Sharma voorlopige borgtocht zocht zonder een tussentijds verzoek in te dienen (verzoek in hoger beroep reeds ingesteld).

Toen de hoorzitting begon, vroeg de advocaat van Sharma om voorlopige borgtocht op humanitaire gronden en zei dat de vrouw van indiener ernstige complicaties heeft opgelopen na een operatie. Hij beweerde dat de toestand van Sharma's vrouw met de dag verslechterde, en hij zocht tussentijdse borgtocht met het beperkte doel om voor haar te zorgen.

De onderwerping werd sterk gekant tegen de ASG, die zei dat de vrouw van Sharma hem vaak in het ziekenhuis heeft ontmoet.

De zaak zal nu op 5 juni worden behandeld.

Het Hooggerechtshof had op 18 mei een kennisgeving gedaan over Sharma's pleidooi om een ​​bevel van het Hooggerechtshof van Bombay aan te vechten, dat had geweigerd hem op borgtocht vrij te laten. Het hooggerechtshof had zijn bezorgdheid geuit over de manier waarop het National Investigation Agency (NIA) de zaak had onderzocht.

Het had opgemerkt dat het NIA-onderzoek niets zei over de mede-samenzweerders die betrokken waren bij ontslagen politieagent Sachin Waze bij het planten van gelatinestokjes in een SUV geparkeerd buiten de woning van industrieel Mukesh Ambani.

Op 25 februari 2021 werd een met explosieven beladen SUV gevonden in de buurt van Mukesh Ambani’s residentie ‘Antilia’ in het zuiden van Mumbai. Zakenman Hiran, die in het bezit was van de SUV, werd op 5 maart vorig jaar dood aangetroffen in een kreek in het naburige Thane.

Advertentie

De beschuldiging tegen Sharma, die samen met politieagenten Daya Nayak, Vijay Salaskar en Ravindranath Angre was een lid van de ontmoetingsploeg van de politie van Mumbai die meer dan 300 criminelen doodde in talloze ontmoetingen, was dat hij zijn voormalige collega Waze had geholpen bij het elimineren van Mansukh Hiran.

Salaskar was omgekomen tijdens de terreuraanslag van 26/11 in Mumbai.

Sharma had vorig jaar het hooggerechtshof benaderd om een ​​bevel van februari 2022 van een speciale NIA-rechtbank aan te vechten waarbij zijn borgtochtverzoek werd afgewezen.

Lees ook

Chhattisgarh-ambtenaar zei Rs 53.000 te betalen na het legen van het reservoir naar r…

< /figuur>Worstelaars' protest: het verhaal tot nu toe

Geven en nemen als Amit Shah Kuki-groepen ontmoet in Manipur

Cross staffing van legerofficieren naar IAF, marine binnenkort

Sharma werd in juni 2021 gearresteerd in de zaak en zit momenteel in gerechtelijke hechtenis.