Home Dutch Amazon verwijdert die Alexa Celebrity-stemmen waarvoor je hebt betaald

Amazon verwijdert die Alexa Celebrity-stemmen waarvoor je hebt betaald

0
Hannah Stryker/Review Geek

We hebben slecht nieuws als je in de loop der jaren hebt betaald voor een aantal van die optionele stemmen van beroemdheden op je Amazon Alexa-luidspreker. Niet alleen zijn die stemmen niet meer beschikbaar, maar Amazon zal ze ook van Alexa-apparaten verwijderen, zelfs als je ervoor hebt betaald.

Update, 30-5-23:< /strong> Een woordvoerder van Amazon zei tegen Review Geek: “Na drie jaar stoppen we met stemmen van beroemdheden. Klanten kunnen deze stemmen gedurende een beperkte tijd blijven gebruiken en kunnen contact opnemen met onze klantenservice voor een terugbetaling.” Bovendien blijft de stem van Samuel L. Jackson tot 7 juni behouden.

In 2019 werkte Amazon samen met de iconische acteur Samuel L. Jackson om een ​​beetje lef toe te voegen aan zijn sprekersopstelling. Het begon als een leuke add-on van $ 0,99 waarbij je Samuel kon vragen een verhaal te vertellen, je te roosteren of zelfs te vloeken en te schreeuwen, waarbij zijn expliciete houding een optie was. Uiteindelijk ging de stem van Samuel omhoog naar $ 4,99.

De afgelopen jaren hebben eigenaren van Amazon Alexa genoten van leuke stemmen van beroemdheden zoals Shaquille O’Neal, Melisssa McCarthy en anderen. Echter, zoals opgemerkt door The Verge, als je naar de Samuel L. Jackson-stempagina gaat, is er geen optie om het te kopen, met een briefje dat zegt: “zijn stem is niet langer beschikbaar om te kopen.” #8221; Het werd stopgezet in april 2023 en werkt niet meer.

GERELATEERD Ik dump Alexa, maar ik laat haar als kamergenoot blijven

Hoewel dit niet het grootste verlies ter wereld is, is het feit dat klanten betaalden voor een functie, die nu wordt weggestript, is niet de beste look. We zagen een vergelijkbare beweging met Google Assistent en stemmen als John Legend.

Voorlopig kun je nog steeds genieten van Shaquille O’Neal of de eigenzinnige Melisssa McCarthy, maar beide stemmen worden later dit jaar ook stopgezet. Volgens productvermeldingspagina's voor de andere spraakopties zullen Alexa-apparaten deze blijven ondersteunen tot 30 september 2023.

Dit is een interessante zet en een die klanten een beetje van streek zal maken als ze betaald voor een stem. Maar hey, je kunt de kerstman nog steeds toevoegen aan je Alexa tijdens de feestdagen.

via The Verge