Amazon tar bort de Alexa-kändisröster du betalat för

0
57
Hannah Stryker/Recensionsnörd

Vi har dåliga nyheter om du har betalat för några av dessa valfria kändisröster på din Amazon Alexa-högtalare genom åren. Inte bara är dessa röster inte längre tillgängliga, utan Amazon kommer att ta bort dem från Alexa-enheter, även om du har betalat för en.

Uppdatering, 5/30/23:< /strong> En talesperson för Amazon sa till Review Geek, “Efter tre år avvecklar vi kändisröster. Kunder kommer att kunna fortsätta använda dessa röster under en begränsad tid och kan kontakta vår kundtjänst för återbetalning.” Dessutom kommer Samuel L. Jacksons röst att finnas kvar till den 7 juni.

Under 2019 samarbetade Amazon med den ikoniska skådespelaren Samuel L. Jackson för att lägga till lite spunk till sin högtalaruppställning. Det började som ett roligt $0,99-tillägg där du kunde be Samuel berätta en historia, steka dig eller till och med svära och skrika, med hans tydliga attityd som ett alternativ. Så småningom gick Samuels röst upp till $4,99.

Under de senaste åren har Amazon Alexa-ägare haft roliga kändisröster som Shaquille O’Neal, Melisssa McCarthy och andra. Men, som noterat av The Verge, om du går till Samuel L. Jacksons röstsida finns det inget alternativ att köpa den, med en anteckning som säger, “hans röst är inte längre tillgänglig att köpa.& #8221; Den avbröts i april 2023 och fungerar inte längre.

RELATERAT Jag dumpar Alexa, men jag låter henne stanna som rumskamrat

Även om detta inte är den största förlusten i världen, är det faktum att kunder betalade för en funktion, som nu håller på att göras avskalad, är inte det bästa utseendet. Vi såg ett liknande drag med Google Assistant och röster som John Legend.

För nu kommer du fortfarande att kunna njuta av Shaquille O’Neal eller den udda Melisssa McCarthy, men båda dessa röster upphör också senare i år. Enligt produktlistor för de andra röstalternativen kommer Alexa-enheter att fortsätta att stödja dem fram till den 30 september 2023.

Detta är ett intressant drag och ett som kommer att göra kunderna lite upprörda om de betalat för en röst. Men hallå, du kan fortfarande lägga till jultomten i din Alexa under semestern.

via The Verge