6 arbetare elektricerade till döds i Jharkhand

0
50

Sex arbetare elektricerades till döds på måndagen när de reste en stolpe nära järnvägsspåren i Jharkhand.

Händelsen inträffade runt klockan 11.20 när två arbetare höll i den cementerade stolpen med hjälp av ett långt rep från ena änden och fyra andra från den andra. Stolpen kom i kontakt med 25 000 kilovolts ledning, vilket lämnade alla sex döda på platsen, sa tjänstemän på platsen.

De avlidna har identifierats som Govind Singh, Ramdev Singh Palamu, Sanjay Bhuyia, Dinesh Bhuyia, Suresh Mistri och Dhaneshwar Manjhi. Alla arbetare är i åldersgruppen 28 till 35 år utom en som var 45 år.

Bagmara Circle Officer Kamal Kishore Singh sa: “Efter att vi fick informationen vid lunchtid, rusade vi till platsen. Vi upptäckte att sex personer var döda. De fick elektriska stötar under resningen av en stolpe. Kropparna har skickats för obduktion. Prima facie verkar det vara en slarv då elen inte kopplades bort i området där de arbetade. Vi undersöker ärendet.”

Underinspektör V K Chetan vid Ramkanali utpost sa: “Familjemedlemmarna till den avlidne har informerats. De tillhör alla Palamu och Latehar-området. Förhörsförhandlingarna har slutförts, dock kommer obduktionen att vara klar på tisdag.”

Läs även

Chhattisgarh-tjänsteman uppmanas att betala 53 000 Rs efter att ha tömt behållaren till r. ..

Alla instrument behövs för politik i Indien kontrollerad av BJP, RSS: Rahu…

Brottare' protest: Berättelsen hittills

Annons hoc tillägg kvar, kontoren tar slut ur det gamla parlamentskomplexet: av…

Dhanbads divisionschef för järnvägen KK Sinha sa: “Tio arbetare höll på att resa stolpen, av vilka sex dog. Incidenten inträffade mellan Nichitpur och Tetulmari. Det kommer att göras fyra olika utredningar och efter det kommer vi till en slutsats.”

© The Indian Express (P) Ltd