10 Windows-tekstinvoertrucs die u zou moeten gebruiken

0
56
Hannah Stryker/How-To Geek

Of je nu een college-essay schrijft of het verscheurt in een online debat, tekst invoert moet zo eenvoudig en efficiënt mogelijk zijn. Windows heeft tal van ingebouwde tools en functies die het typen gemakkelijker maken en u op weg helpen naar toetsenbordnirvana.

Zoek gekopieerde inhoud op in uw klembordgeschiedenis

Van al deze tekstinvoertrucs is dit waarschijnlijk degene die ik het meest gebruik. Ik kopieer en plak constant niet alleen tekst, maar ook screenshots en afbeeldingen. Windows’ ingebouwde klembordgeschiedenistool houdt een record bij van de laatste 30 items die u hebt gekopieerd. Breng het naar voren door op de Windows+V-sneltoets te drukken en je kunt die link vinden die je eerder hebt gekopieerd en opnieuw moet plakken.

U kunt ook op de knop met het weglatingsteken ( . . . ) klikken om een ​​verwijderknop weer te geven als u wilt dat iets niet op de plaat staat, of u drukt op de knop “Alles wissen” knop om uw klembordgeschiedenis volledig te wissen. Als u weet dat u het vaak zult plakken, zal de pin tack-knop een item bovenaan de geschiedenis vastzetten voor gemakkelijke toegang.

Zet autocorrectie voor u aan het werk

Typt u vaak hetzelfde specifieke woord of dezelfde zin? In plaats van te proberen het in uw klembordgeschiedenis te behouden, kan het sneller zijn om eenvoudig autocorrectie te programmeren om specifieke tekens die u typt te vervangen.

Hoe u dit precies doet, hangt af van het programma waarin u typt In Word kunt u bijvoorbeeld aangepaste vermeldingen maken in de AutoCorrectie-instellingen. Dus in plaats van elke keer How-To Geek uit te typen als ik de naam van deze website moet noemen, kan ik Word programmeren om elke vermelding van “htg” met “How-To Geek.

Dat bespaart me veel tijd, en het is een manier om ervoor te zorgen dat autocorrectie niet waardeloos is.

Plakken vanaf je telefoon met klembord delen< /h2>

We kennen het allemaal: je hebt op je telefoon wat tekst, misschien een link naar een artikel, die je op je pc wilt hebben. De vele benaderingen die u zou kunnen volgen, zijn in verschillende mate onhandig, zoals uzelf e-mailen of een gesynchroniseerde notities-app gebruiken. Veel sneller en eenvoudiger is echter het delen van uw klembord tussen uw pc en uw telefoon. Kopieer de tekst op uw telefoon en deze kan onmiddellijk op uw Windows-pc worden geplakt, en vice versa – veel eenvoudiger wordt het niet.

Nu is de officiële implementatie door Microsoft van het delen van klemborden in Phone Link en zijn Android-begeleider Link naar Windows vrij beperkt; slechts een beperkt aantal Android-modellen ondersteunen de functie voor het delen van klemborden. Mijn telefoon is daar niet een van, dus ik gebruik in plaats daarvan de gratis en open-source KDE Connect, en er is ook een Android- en iPhone-app. Het heeft een plug-in voor het delen van klemborden plus tal van andere apparaat-naar-apparaat-connectiviteitstools.

Bespaar tijd met het deelvenster Emoji en symbolen

Vraagt ​​u zich af hoe u een gradensymbool kunt typen? Wil je een goed geplaatste schedelemoji gebruiken? Het is niet nodig om het speciale tekenmenu van Word te slepen of op internet te zoeken naar een menu dat u kunt kopiëren en plakken. Druk op Windows+. (punt) sneltoets en er verschijnt een paneel met verschillende hulpmiddelen voor het invoegen van tekst. Typ een zoekwoord in als u iets specifieks nodig heeft, of klik op het Emoji-pictogram om ze allemaal te zien.

Klik op het tabblad Symbool bovenaan om een ​​aantal speciale tekens weer te geven waarop u kunt klikken om ze in uw tekst neer te zetten. Het copyright-symbool invoegen was nog nooit zo eenvoudig.

Plakken als tekst zonder opmaak

Hoe vaak is wat een simpele kopieer- en plakmanoeuvre had moeten zijn, veranderd in een slopende strijd om lettertypen bij elkaar te laten passen of er zelfs presentabel uit te laten zien in uw document? Het is allemaal te danken aan extra opmaak die wordt overgenomen wanneer u die tekst kopieert, waardoor gevoelige en belangrijke elementen zoals spreadsheetcellen en hyperlinks vaak worden verprutst.

Gelukkig kunt u de meeste tijd verhelpen plaag ongewenste opmaak door Ctrl+Shift+V te gebruiken om alleen de ongeformatteerde tekst te plakken, in plaats van Ctrl+V.

Die snelkoppeling werkt in veel populaire applicaties zoals Chrome en Slack, maar zelfs als deze geen ondersteuning biedt, kun je er een snelkoppeling krijgen die werkt in verschillende apps op Windows met PowerToys. Met de Plakken als platte tekst PowerToy kun je plakken zonder ergens te formatteren. Zodra je het hebt ingeschakeld, gebruik je de standaard toetsenbordcombinatie Ctrl+Windows+Alt+V of pas je het aan je workflow aan.

Woorden en alinea's springen

Gebruikt u vaak de pijltjestoetsen om door tekst te bladeren die u aan het bewerken bent? Om sneller te komen waar u heen moet, houdt u gewoon Ctrl ingedrukt terwijl u op die pijltjestoetsen drukt. Met de pijlen naar links en rechts kunt u woord voor woord in beide richtingen bewegen, en met de pijlen omhoog en omlaag kunt u van alinea naar alinea springen. Het is een kleine tip die u op de lange termijn veel tijd zal besparen.

GERELATEERD: Het snelkoppelingsalfabet van Windows 11: 52 essentiële sneltoetsen

Bliksemsnel tekst zoeken

Ik heb geknokt kijken hoe veel mensen proberen de volledige tekst van een document te scannen op een specifiek stuk tekst met behulp van hun oogballen. Niet genoeg mensen kennen de snelkoppeling om tekst te vinden in vrijwel elke browser, pdf-viewer of tekstverwerker.

Als u weet dat de tekst die u zoekt een specifiek woord of een specifieke woordgroep bevat, drukt u gewoon op Ctrl+F, typt u het en gebruikt u Ctrl+G of F3 en Shift+F3 om tussen de zoekresultaten te schakelen. Je ogen zullen je dankbaar zijn.

Tekst nog sneller selecteren

Tekst selecteren maakt massamanipulatie van tekst veel gemakkelijker, en jij weet misschien al dat u tekst in een bewerkbaar veld kunt selecteren door de Shift-toets ingedrukt te houden terwijl u op de pijltoetsen drukt. Maar wist u dat u hele woorden tegelijk kunt selecteren door Ctrl+Shift ingedrukt te houden en op de toetsen pijl-rechts en pijl-links te drukken? Met Up en Down kunt u ook hele regels tegelijk selecteren.

Misschien weten minder mensen echter wat de beste manier is om tekst met een muis te selecteren: dubbel- en driedubbelklikken. Selecteer snel en netjes een heel woord door erop te dubbelklikken. Om meer tekst te pakken, houdt u Shift ingedrukt en klikt u op een ander woord, en alles tot aan dat woord wordt aan uw selectie toegevoegd. Door driemaal te klikken, kunt u in minder dan een seconde een hele alinea selecteren, en een ingrijpende alles-selecteer-beweging kan worden uitgevoerd met één sneltoets: Ctrl+A.

Tekst uit foto's halen

Heeft u een afbeelding met tekst die u in een document of bericht wilt gebruiken? Doe geen moeite om het op zicht te kopiëren – gebruik het moderne wonder van OCR, Optical Character Recognition!

Er zijn eigenlijk verschillende tools die u kunt gebruiken om tekst uit afbeeldingen te kopiëren, maar u kunt voorkomen dat u een app van derden installeert met behulp van de Windows PowerToy “Text Extractor.” Het is uiterst eenvoudig te gebruiken: druk op de standaard sneltoets Shift+Windows+T en klik en sleep om een ​​rechthoek te maken die de tekst markeert die u wilt opheffen, en laat vervolgens uw muis los. U zult geen bevestiging zien dat er iets is gebeurd, maar maak u geen zorgen: de tekst wordt naar uw klembord gekopieerd.

Mijn ervaring is dat Text Extractor vaak niet alles vastlegt correct, vooral als de tekst klein is. Het corrigeren van de opgeheven tekst zal echter waarschijnlijk sneller zijn dan het met de hand typen.

Typ met uw stem

Wilt u uw vingers even rust gunnen tijdens het typen, maar toch tekst moeten invoeren? Windows 10 en Windows 11 hebben een ingebouwde spraakdictatiefunctie die u kunt gebruiken om in elk tekstveld te typen door te praten.

Gebruik gewoon de sneltoets Windows+H en er verschijnt een klein dialoogvenster. Als je microfoon is aangesloten en werkt, begin je gewoon te praten om je woorden te dicteren. Om interpunctie te typen, zegt u eenvoudig de interpunctie die u wilt, zoals “punt,” “komma,” en “vraagteken.” Tekst verwijderen is net zo eenvoudig als “verwijderen” gevolgd door het woord dat je wilt verwijderen of zeg “verwijder vorige zin.” Bekijk onze speciale gids over typen met uw stem om te leren hoe u door tekst en andere trucs kunt navigeren.

Stop daar niet met het leren van de geheimen van productiviteit op een Windows-computer. Microsoft Word heeft een verborgen transcriptiefunctie die u kunt uitproberen, met de FancyZones PowerToy kunt u aangepaste snapbare schermregio's maken en we hebben een lijst met essentiële Windows-sneltoetsen die u zou moeten gebruiken.

LEES VOLGENDE

  • › Samsung Galaxy S23 Ultra Review: praktische perfectie met een vleugje terughoudendheid
  • › Hoe slechte frame-pacing ervoor kan zorgen dat games vreselijk aanvoelen
  • › ASUS' nieuwe compacte toetsenbord behoudt het numerieke toetsenblok
  • › Minecraft-paden & Tales Update heeft nieuwe mobs, vanaf 7 juni
  • › De nieuwe MX-muizen en -toetsenborden van Logitech zien er fantastisch uit
  • › Grijp deze Samsung 27-inch monitor voor slechts $ 129 in de uitverkoop