Yakima StageTwo Bike Rack Review: Ta din ebike var som helst

0
46

Betyg: 8/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Några fördelar, många nackdelar
 • < li>5 – Acceptabelt imperfekt

 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolute Design Nirvana

Pris: 849 USD Yakima Amazon

Cory Gunther/Recensionsnörd

De flesta människor har inte tillgång till cykelleder från sin bakgård, så alla seriösa förare behöver ett cykelställ eller cykelmatta. Yakima är ett av de största namnen i utrymmet, och dess senaste StageTwo-hich-cykelställ är ett av de bästa hittills, och det kan till och med hantera tunga elcyklar.

Jag har använt bakluckedynor, remmar , filtar och alla möjliga saker för att säkra cyklar till fordon, men jag känner mig aldrig säker. Dessutom vill du ha något mer robust och säkert när du har en dyr Specialized helfjädring, en snygg landsvägscykel eller en söt elcykel.

Den nya Yakima StageTwo är mycket mångsidig, kan passa däck i alla storlekar, inklusive mina knotiga Super73-fettdäck, klarar mer vikt än de flesta ställ utan problem, och har till och med en valfri lastramp. Det är lite dyrt, men om du vill ta med dina elcyklar någonstans, här är vad du behöver veta.

Här är vad vi gillar

 • Passar bekvämt två cyklar
 • Hög viktkapacitet (för elcyklar)
 • Superstabila
 • Inbyggda lås för säkerhet

Och vad vi inte gör

 • Lite skrymmande
 • Det fungerar inte med stänkskärmar
 • Dyrt

Recension Geeks expertgranskare går praktiskt in på varje produkt vi recenserar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Unboxing & Installation

Cory Gunther/Recensionsnörd

 • Rackvikt: 66 lbs
 • Inriktning: Offsetbrickor för extra avstånd från cykel till cykel
 • Tillgängliga storlekar: Passar 1,25″ eller 2″ kopplingsmottagare
 • Alternativ: Ta med fyra cyklar med den valfria StageTwo 2-uppgraderingen

Om du någonsin har satt ihop ett cykelställ kommer du att vara ganska bekant med processen, bara med några vändningar och ytterligare alternativ som hjälper till att skilja den från konkurrenterna. För de som inte har det, oroa dig inte, eftersom det är otroligt enkelt och inte kräver några speciella färdigheter.

Det tog mig cirka 35-40 minuter för att få ut det ur lådan, lagt ut och färdigmonterat på min lastbil. Det svåraste var den unika installationen av de rörliga armarna som drar åt på framhjulet för att hålla din cykel säker. Som sagt, instruktionerna var mycket enkla att följa.

Till att börja med skjuter du in draganordningen i din 1.25″ eller 2″ koppla mottagaren och använd sedan Yakimas utmärkta “SpeedKnob” för att säkert låsa den på plats. Jämfört med tidigare installationer med mitt gamla Kuat-ställ gör Speedknob det så enkelt. Du vrider på vredet samtidigt som du vippar draget fram och tillbaka tills det sitter tätt och säkert. Sätt sedan i dragstiftet och använd den medföljande nyckeln (och snygg nyckelring) för att låsa vredet.

Växla Visa i full storlek Avsluta helskärm Se i helskärm #1 av 3Föregående bild
Cory Gunther/Recension GeekNext Slide Föregående bild
Cory Gunther/Granska GeekNästa bild Föregående bild
Cory Gunther/Recension GeekNext Slide

Närnäst kommer varje cykelhjulbricka i två delar. Allt du behöver göra är att skjuta dessa på plats och sedan använda de medföljande fyra skruvarna och verktygen för att dra åt allt på plats. Vissa recensioner på nätet klagade på att hålen inte passade, men instruktionerna säger tydligt att man ska vicka på brickorna medan man drar åt bultarna. Jag följde instruktionerna och hade inte ett enda problem.

Dessutom, och det som gör detta bättre än de flesta ställ är alternativet att förskjuta varje fack så att den ena är längre till vänster (eller höger) än den andra. Detta förbättrar markfrigången och gör det lättare att bära två cyklar eftersom du inte behöver oroa dig för att pedaler och styre slår mot varandra. Dessutom är var och en vänd åt olika håll.

RELATERATJag recenserar Ebikes for a Living. Här är min favorit hittills

Båda brickorna är anpassningsbara, så du kan välja vilka som sticker ut eller lägga dem helt jämnt. Alternativen här är super hjälpsamma för dem med olika storlekar och typer av cyklar. Kom ihåg att för att justera hjulskålarna måste du ta bort de fyra originalskruvarna och sedan två andra och sätta ihop dem igen. Så konfigurera din layout innan du börjar.

Återigen, de roterande armarna som drar åt på framdäcket var den enda knepiga delen av installationen, eftersom det är en tight passform. Dessa är dock avgörande för att dina cyklar ska stanna på ställningen, och de tog ändå bara 2-3 minuter per sida. Allt var okomplicerat, verktygen medföljde och jag fick allt gjort enkelt.

Lastning och cykelhållning

Cory Gunther/Recensionsnörd

< ul>

 • Anpassning:Passar 20″ till 29″ hjulstorlekar och däck upp till 3,25″ bred
 • Fat Tire Kit: Passar upp till 5″ breda däck (säljs separat)
 • Cykellängd: Klarar hjulbaser upp till 52″
 • Viktklass (på väg): Testad och godkänd till 70 lbs per cykel
 • Viktklassificering (offroad): Bedömd till 42 lbs per cykel
 • Jag är ganska imponerad av det övergripande systemet och designen. Hjulbackarna är tillräckligt stora för att hantera massiva ebike-däck men har fortfarande ett spår för att säkra de minsta landsvägscykeldäcken. Sedan finns det en medföljande rem för att fästa bakhjulet.

  De flesta cykelställ är frustrerande att använda, remmarna kommer i vägen och krokarmen fäster vanligtvis vid ramen, vilket kan repa lacken. Med Yakima StageTwo viks remmarna helt ur vägen, vilket gör den krångelfri när du kastar en tung cykel på. Vik sedan över den och dra åt remmarna. “StrongArm” krok, som är justerbar, går på hjulet. Dra ner den tills det är hårt och det inte blir någon vingling, och du är redo.

  Allt med det här är superenkelt, men jag önskar att jag köpte den valfria lastrampen, som att lyfta upp min 65 lb Super73 är inte det roligaste i världen.

  Cory Gunther/Review Geek

  Lastning och lossning är lätt för vanliga cyklar eller något som den lätta Velotric Thunder 1 ebike. Tillbehörsrampen behövs förmodligen inte om du inte har ett mycket högt fordon eller en tung cykel.

  Du vill sätta den tyngre cykeln närmast ditt fordon, och när du&#8217 Om du bara lastar en cykel, följ samma regel. Ju mindre vikt på utsidan, desto bättre.

  På väg mot ett spår: hållbart och robust

  Cory Gunther/Recensionsnörd figur>

  Varje cykelställ har en liten vinklad, det är bara så det går. Som sagt, Yakima StageTwo är en av de bättre jag har provat. Den är väldigt tight i draget, hållbar och välgjord, och cyklarna sitter säkert på stativet. Den hade knappt någon vinkling, även med tunga elcyklar installerade, och den gav mig självförtroende när jag körde runt på stan och uppför en grusväg för att hitta ett spår.

  Min Super73 väger mer än gränsen på 70 lb, så Jag tog bort det tunga batteriet och lämnade det inne i lastbilen. Jag gick också på några lätta grusvägar med massor av stenar och gupp, och det klarade allt bra. Även med all den vikten och ojämna underlaget är allt hållbart och robust.

  Cory Gunther/Recension Geek

  Tillbehörssatsen för feta däck är perfekt för elcyklar med överdimensionerade däck. Och även om allt du får är större plastremmar för bakdäck och några avtagbara sydda remmar för framhjulet, som visas ovan, gör den ett utmärkt jobb med att hålla allt säkert. Dessutom är den extra sinnesro att ha en rem på båda hjulen skönt.

  Oavsett om jag cruisar nerför motorvägen för att campa med mina elcyklar eller kör nerför gatan för att köra ett spår på min Trek fullfjädring, gjorde Yakima StageTwo ett utmärkt jobb med att hålla saker och ting säkra.

  Säkerhetslås, lutning och mer

  Cory Gunther/Recensionsnörd

  Många cykelställ har ett tiltläge, och StageTwo är inget undantag. Detta lutar hela ställningen så mycket att du fortfarande kan sänka en lastbils baklucka eller fälla upp luckan eller bagageluckan på ett vanligt fordon.

  Yakimas system fungerar utmärkt, men handtaget är’ det är lättast att klämma när det är dags att sänka ställningen eller ställa den upprätt för att köra runt utan cyklar. Handtaget har inte en stor yta för att enkelt greppa, vilket inte är idealiskt. Den är också gjord av plast och har inte samma premiumkänsla som resten av produkten. Och det är mitt enda riktiga klagomål om racket.

  När det gäller den övergripande designen är allt annat utmärkt. Medan den är höjd eller sänkt kan den enkelt hantera vikten av nästan vilken cykel du lastar på och luta den sedan ytterligare för att komma åt sängen. Ännu bättre, Yakima var smart nog att bygga ett lås- och säkerhetssystem rakt in i ramen på låsarmarna.

  Cory Gunther/Recensionsnörd

  Som du kan se sträcker sig en integrerad stålkabel med en mjuk gummifinish och lindar sig runt cykelns ram och låses sedan på plats. Samma nyckel som du använder för dragkroken fungerar på varje lås, tack vare Yakimas SKS (samma nyckelsystem) tillvägagångssätt. Sätt den ena nyckeln på Yakimas medföljande nyckelring, så är du redo.

  Samma nyckel låser hastighetsknappen på dragkroken och låser i princip hela ställningen till ditt fordon. En tjuv kan snurra det allt de vill eller ta ut dragstiftet, och det går ingenstans.

  RELATERATVarför du behöver ett bättre lås för din elcykel

  Men om du lämnar cyklarna utan tillsyn under en längre period (vilket jag aldrig skulle göra), rekommenderar vi att du skaffar ett bättre lås bara för att göra det svårt för dumma tjuvar.

  Yakima svetsade till och med ett hållbart fyrkantigt fäste till stativramen mellan de två cykelfacken, vilket gav ägarna ytterligare ett område att lägga till en kedja eller ytterligare lås. Det är ytterligare ett exempel på att Yakima känner sin skara och lägger till användbara funktioner som köpare kan uppskatta.

  Ska du köpa en?

  Cory Gunther/Review Geek

  Så ska du köpa en? Tja, det är verkligen ett dyrt cykelställ, så det beror på dina önskemål och behov. Yakima erbjuder liknande alternativ som inte har lika hög vikt, men om du äger en elcykel eller två kan du inte gå fel med StageTwo.

  Yakima StageTwo är det bästa cykelstället jag har ägt hittills, och det säger något. Och ja, jag har provat alternativ från 1Up, Thule och Kuat, för att nämna några. Mellan det justerbara bricksystemet, inbyggda lås, säker kopplingsmekanism, enkel manövrerbarhet och säker hantering av två massiva elcyklar är det ett enkelt val.

  Bortsett från tiltsystemet ser StageTwo bra ut, fungerar utmärkt och har massor av funktioner som hjälper dig och dina cyklar att ta sig till ditt nästa äventyr på terrängen.

  Betyg: 8/10 ?

  • 1 – Absolut hett sopor
  • 2 – Sorta Ljummet sopor
  • 3 – Starkt felaktig design
  • 4 – Vissa fördelar, många nackdelar
  • 5 – Acceptabelt ofullkomlig
  • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
  • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
  • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
  • 9 – Håll käften och ta mina pengar
  • 10 – Absolut design Nirvana

  Pris: 849 USD Yakima Amazon

  Här är vad vi gillar< /h3>

  • Passar två cyklar bekvämt
  • Hög viktkapacitet (för elcyklar)
  • Superstabila
  • Inbyggda lås för säkerheten

  Och vad vi inte gör

  • Lite skrymmande
  • Det gör det inte arbeta med fendrar
  • Dyrt