Yakima StageTwo Bike Rack Review: neem je ebike overal mee naartoe

0
60

Beoordeling: 8/10 ?

 • 1 – Absoluut hete rotzooi
 • 2 – Een beetje lauwe rotzooi
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • < li>5 – Aanvaardbaar imperfect

 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met wat voetnoten
 • 9 – Hou je mond en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana

Prijs: $849 Yakima Amazon

Cory Gunther/Review Geek

De meeste mensen hebben geen toegang tot fietspaden vanuit hun achtertuin, dus elke serieuze rijder heeft een fietsenrek of -mat nodig. Yakima is een van de grootste namen in de ruimte, en zijn nieuwste StageTwo-fietsendrager voor trekhaak is een van de beste tot nu toe, en hij kan zelfs zware e-bikes aan.

Ik heb achterklepbeschermers, riemen gebruikt , dekens en allerlei dingen om fietsen aan voertuigen te bevestigen, maar ik heb nooit vertrouwen. Bovendien wil je iets robuuster en veiliger als je een dure Specialized full-suspension, een mooie racefiets of een mooie elektrische fiets hebt.

De nieuwe Yakima StageTwo is zeer veelzijdig, past op banden van alle maten – inclusief mijn knoestige Super73 dikke banden – kan probleemloos meer gewicht aan dan de meeste bagagedragers en heeft zelfs een optionele laadklep. Het is een beetje duur, maar als je je e-bikes overal mee naartoe wilt nemen, moet je het volgende weten.

Dit is wat we leuk vinden

 • Past comfortabel op twee fietsen
 • Hoge gewichtscapaciteit (voor e-bikes)
 • Superstevig
 • Ingebouwde sloten voor veiligheid

En wat we niet doen

 • Een beetje omvangrijk
 • Het werkt niet met spatborden
 • Duur

Review Geek's deskundige recensenten gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

Unboxing & Installatie

Cory Gunther/Review Geek

 • Gewicht rek: 66 lbs
 • Uitlijning: Offset-trays voor extra ruimte tussen twee fietsen
 • Beschikbare maten: Geschikt voor 1.25″ of 2″ trekhaakontvangers
 • Opties: vervoer vier fietsen met de optionele StageTwo 2-upgrade

Als je ooit een fietsenrek hebt samengesteld, ben je redelijk bekend met het proces, alleen met een paar wendingen en extra opties die het helpen onderscheiden van de concurrentie. Voor degenen die dat niet hebben gedaan, maak je geen zorgen, want het is ongelooflijk eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden.

Het kostte me ongeveer 35-40 minuten om het uit de doos te halen, opgemaakt en volledig gemonteerd op mijn vrachtwagen. Het moeilijkste was de unieke installatie van de beweegbare armen die op het voorwiel worden vastgezet om je fiets veilig te houden. Dat gezegd hebbende, de instructies waren heel gemakkelijk te volgen.

Om te beginnen schuift u de trekhaak in uw 1.25″ of 2″ koppelingsontvanger, gebruik dan Yakima’s uitstekende “SpeedKnob” om het veilig op zijn plaats te vergrendelen. Vergeleken met eerdere installaties met mijn oude Kuat-rek, maakt de Speedknob het zo eenvoudig. Je draait aan de knop terwijl je de trekhaak heen en weer wiebelt totdat hij stevig vastzit. Plaats vervolgens de koppelingspen en gebruik de meegeleverde sleutel (en handige sleutelhanger) om de knop te vergrendelen.

Weergave op volledige grootte in-/uitschakelen Volledig scherm afsluiten Zie in volledig scherm #1 van 3Vorige dia
Cory Gunther/Review GeekNext Slide Vorige dia
Cory Gunther/Review GeekVolgende dia Vorige dia
Cory Gunther/Review GeekNext Slide

Vervolgens wordt elke fietswielbak in twee delen geleverd. Het enige wat u hoeft te doen is deze op hun plaats te schuiven en vervolgens de meegeleverde vier schroeven en gereedschap te gebruiken om alles op zijn plaats vast te zetten. Sommige beoordelingen online klaagden over de gaten die niet in de rij stonden, maar in de instructies staat duidelijk dat de trays moeten worden bewogen terwijl de bouten worden vastgedraaid. Ik volgde de instructies en had geen enkel probleem.

Bovendien, en wat dit beter maakt dan de meeste rekken, is de mogelijkheid om elke lade te verschuiven zodat de ene verder naar links (of rechts) is dan de andere. Dit verbetert de bodemvrijheid en maakt het dragen van twee fietsen gemakkelijker, omdat je je geen zorgen hoeft te maken dat pedalen en stuur elkaar raken. Bovendien kijkt iedereen in een andere richting.

GERELATEERDIk beoordeel ebikes voor de kost. Dit is mijn favoriet tot nu toe

Beide dienbladen zijn aanpasbaar, dus je kunt kiezen welke uitsteekt of ze helemaal vlak neerzet. De opties hier zijn super handig voor mensen met verschillende maten en soorten fietsen. Onthoud dat om de wielgoten aan te passen, u de originele vier schroeven moet verwijderen, dan twee andere, en ze opnieuw moet monteren. Configureer dus uw lay-out voordat u begint.

Nogmaals, de draaiende armen die de voorband vastzetten, waren het enige lastige deel van de installatie, omdat hij goed past. Deze zijn echter cruciaal om ervoor te zorgen dat uw fietsen op het rek blijven staan, en toch duurde het slechts 2-3 minuten per kant. Alles was eenvoudig, de tools werden meegeleverd en ik had alles gemakkelijk gedaan.

Laden en fietsen vasthouden

Cory Gunther/Review Geek

< ul>

 • Montage:Past 20″ tot 29″ wielmaten en banden tot 3.25″ breed
 • Dikke bandenset: Past tot 5″ brede banden (apart verkrijgbaar)
 • Fietslengte: Kan wielbases aan tot 52″
 • Gewichtsclassificatie (op de weg): Getest en goedgekeurd tot 70 lbs per fiets
 • Gewichtsclassificatie (offroad): Beoordeeld tot 42 lbs per fiets
 • Ik ben behoorlijk onder de indruk van het algehele systeem en ontwerp. De wielbakken zijn groot genoeg om massieve ebike-vetbanden aan te kunnen, maar hebben nog steeds een groef om de kleinste racefietsbanden vast te zetten. Dan is er een meegeleverde riem om het achterwiel vast te zetten.

  De meeste fietsenrekken zijn frustrerend in het gebruik, de riemen zitten in de weg en de haakarm zit meestal vast aan het frame, wat krassen op de verf kan veroorzaken. Met de Yakima StageTwo vouwen de riemen volledig uit de weg, waardoor het probleemloos is om een ​​zware fiets op te zetten. Vouw het dan om en span de banden aan. De “StrongArm” haak, die verstelbaar is, gaat op het wiel. Trek het naar beneden totdat het strak zit en er geen wiebelen meer is, en je bent helemaal klaar.

  Alles hieraan is supereenvoudig, maar ik wou dat ik de optionele laadklep kocht, omdat mijn 65 lb Super73 is niet het leukste ding ter wereld.

  Cory Gunther/Review Geek

  In- en uitladen gaat gemakkelijk voor gewone fietsen of zoiets als de lichtgewicht Velotric Thunder 1 ebike. De accessoire-oprijplaat is waarschijnlijk niet nodig, tenzij u een zeer hoog voertuig of een zware fiets heeft.

  U wilt de zwaardere fiets het dichtst bij uw voertuig plaatsen, en wanneer u Volg dezelfde regel als u slechts één fiets laadt. Hoe minder gewicht aan de buitenkant, hoe beter.

  Op weg naar een trail: duurzaam en stevig

  Cory Gunther/Review Geek

  Elk fietsenrek heeft een beetje wiebelen, zo gaat het nu eenmaal. Dat gezegd hebbende, de Yakima StageTwo is een van de betere die ik heb geprobeerd. Hij zit erg strak in de trekhaak, is duurzaam en goed gemaakt, en de fietsen staan ​​stevig op het rek. Hij wiebelde nauwelijks, zelfs niet met zware ebikes geïnstalleerd, en hij gaf me vertrouwen tijdens het rijden door de stad en over een onverharde weg om een ​​enkel spoor te vinden.

  Mijn Super73 weegt meer dan de limiet van 30 kg, dus Ik heb de zware batterij verwijderd en in de vrachtwagen gelaten. Ik ging ook op wat lichte onverharde wegen met veel rotsen en hobbels, en hij kon alles geweldig aan. Zelfs met al dat gewicht en oneffen terrein is alles duurzaam en stevig.

  Cory Gunther/Review Geek

  De optionele accessoirekit voor dikke banden is perfect voor die e-bikes met extra grote banden. En hoewel je alleen grotere plastic riemen voor de achterbanden krijgt en enkele verwijderbare gestikte riemen voor het voorwiel, zoals hierboven weergegeven, doet het uitstekend werk om alles veilig te houden. Bovendien is de extra gemoedsrust van een riem op beide wielen fijn.

  Of ik nu over de snelweg rijd om te gaan kamperen met mijn e-bikes of door de straat rijd om een ​​trail te rijden op mijn Trek full-suspension, de Yakima StageTwo heeft uitstekend werk geleverd om de zaken veilig te houden.

  Veiligheidssloten, kantelen en meer

  Cory Gunther/Review Geek

  Veel fietsenrekken hebben een kantelmodus en de StageTwo is daarop geen uitzondering. Hierdoor kantelt het hele rek voldoende naar beneden zodat u nog steeds de achterklep van een vrachtwagen kunt laten zakken of het luik of de kofferbak van een normaal voertuig omhoog kunt klappen.

  Het systeem van Yakima werkt geweldig, maar de hendel is Het is niet het makkelijkst om in te knijpen wanneer het tijd is om de bagagedrager te laten zakken of rechtop te zetten om zonder fietsen rond te rijden. Het handvat heeft geen groot gebied om gemakkelijk vast te pakken, wat niet ideaal is. Het is ook gemaakt van plastic en heeft niet hetzelfde premium gevoel als de rest van het product. En dat zijn mijn enige echte klachten over het rek.

  Wat betreft het algehele ontwerp, al het andere is uitstekend. Terwijl hij omhoog of omlaag wordt gebracht, kan hij gemakkelijk het gewicht aan van bijna elke fiets waarop u laadt, en kan hij vervolgens verder worden gekanteld om bij het bed te komen. Beter nog, Yakima was slim genoeg om een ​​slot- en beveiligingssysteem in het frame van de vergrendelingsarmen te bouwen.

  Cory Gunther/Review Geek

  Zoals je kunt zien, strekt een geïntegreerde staalkabel met een zachte rubberen afwerking zich uit en wikkelt zich rond het frame van de fiets, en vergrendelt vervolgens op zijn plaats. Dezelfde sleutel die u gebruikt voor de trekhaak werkt op elk slot, dankzij de SKS-aanpak (same key system) van Yakima. Steek de ene sleutel aan de bijgeleverde sleutelhanger van Yakima en je bent helemaal klaar.

  Diezelfde sleutel vergrendelt de Speedknob op de trekhaak, waardoor in feite het hele rek aan je voertuig wordt vergrendeld. Een dief kan alles draaien wat hij wil of de koppelingspen eruit halen, en hij gaat nergens heen.

  GERELATEERDWaarom je een beter slot nodig hebt voor je elektrische fiets

  Als je de fietsen echter voor langere tijd onbeheerd achterlaat (wat ik nooit zou doen), raden we aan om een ​​beter slot te kopen om het de domme dieven moeilijk te maken.

  Yakima heeft zelfs een duurzame vierkante beugel aan het rekframe gelast tussen de twee fietsbakken, waardoor eigenaren een andere ruimte hebben om een ​​ketting of extra sloten toe te voegen. Het is weer een voorbeeld van hoe Yakima zijn publiek kent en handige functies toevoegt die kopers kunnen waarderen.

  Moet je er een kopen?

  Cory Gunther/Review Geek

  Dus, moet je er een kopen? Nou, het is zeker een duur fietsenrek, dus dat hangt af van je wensen en behoeften. Yakima biedt vergelijkbare opties die niet zo'n hoge gewichtsclassificatie hebben, maar als je een ebike of twee bezit, kun je niet fout gaan met de StageTwo.

  De Yakima StageTwo is het beste fietsenrek dat ik tot nu toe heb gehad, en dat zegt wat. En ja, ik heb opties geprobeerd van 1Up, Thule en Kuat, om er maar een paar te noemen. Tussen het verstelbare ladesysteem, de ingebouwde sloten, het veilige koppelingsmechanisme, de gemakkelijke manoeuvreerbaarheid en het veilig hanteren van twee enorme e-bikes, is het een gemakkelijke keuze.

  Afgezien van het kantelsysteem ziet de StageTwo er goed uit, werkt hij geweldig en heeft hij tal van functies om jou en je fietsen te helpen bij je volgende trailride-avontuur.

  Beoordeling: 8/10 ?

  • 1 – Absoluut hete rotzooi
  • 2 – Een beetje lauw afval
  • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
  • 4 – Enkele pluspunten, veel nadelen
  • 5 – Aanvaardbaar onvolmaakt
  • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
  • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
  • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
  • 9 – Hou je mond en pak mijn geld
  • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana

  Prijs: $849 Yakima Amazon

  Dit is wat we leuk vinden< /h3>

  • Past comfortabel op twee fietsen
  • Hoge gewichtscapaciteit (voor e-bikes)
  • Superstevig
  • Ingebouwde sloten voor veiligheid

  En wat we niet doen

  • Een beetje omvangrijk
  • Het doet het niet werken met spatborden
  • Duur